میزان سرایت پذیری کرونا تحت تاثیر سه مولفه/ دست یاری به سمت مردم دراز می کنیم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص نقش مردم در جلوگیری از سرایت کرونا، نکاتی متذکر شد و گفت: اگر مردم همکاری و تماس های خود را کم کنند؛ میزان سرایت پذیری کرونا پایین‌می آید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ سید وحید احمدی طباطبایی یکشنبه شب (10 فروردین) در ویژه برنامه ترنم بهار از سیمای مرکز استان با موضوع " آینده بیماری کرونا و نقش مردم " با اشاره به اینکه زمانی اپیدمی ایجاد می شود مانند این است که انگار یک جنگل آتش می گیرد، گفت: ما در اپیدمی ها واژه ای به نام میزان سرایت پذیری داریم که یعنی یک فرد به طور متوسط چند نفر را می تواند آلوده کند.

 

 

 

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه با اشاره به اینکه میزان سرایت پذیری تحت تاثیر سه مولفه است، بیان کرد: اولین مولفه احتمال انتقال در هر تماس (یعنی در هر تماس چقدر احتمال دارد که انتقال این ویروس صورت گیرد)، دومین مولفه تعداد تماس های ما در شبانه روز(ظرف 24 ساعت تعداد  تماس های ما چند تا است) و مولفه سوم مدت دوره عفونت زایی (اینکه چند روز این ویروس به طور متوسط باعث انتقال عفونت به دیگران می شود) است.

 

 

 

 

وی در ادامه افزود: براساس مدل علمی می خواهیم احتمال انتقال در هر تماس را در 10 روز اول اسفند و 10 روز اول فروردین را با هم مقایسه کنیم؛ احتمال انتقال در هر تماس در 10 روز اول اسفند تقریباً حدود 0.04 بوده و تعداد تماس های مردم در روز به طور متوسط 10 و مدت عفونت زایی نیز به طور متوسط 10 روز در نظر گرفتیم که اگر با هم این اعداد ضرب شوند عدد 4 بدست می آید؛ یعنی اینکه 10 روز اول اسفند به طور متوسط هر یک نفر که آلوده به بیماری می شد می توانست 4 نفر دیگر را آلوده کند که در هفته اول فروردین زیاد کم نشده و هر یک نفر ظرف مدت 5 روز می توانست 2 و نیم نفر را مبتلا کند یعنی ظرف مدت 30 روز  حدود 400 نفر آلوده می شوند.

 

 

 

طباطبایی در ادامه گفت: میزان سرایت پذیری که بالای عدد 1 باشد یعنی یک اپیدمی شکل می گیرد پس باید کارهایی انجام دهیم تا عدد به سمت 1 و زیر 1 آید.

 

 

 

 

وی در خصوص نقش مردم در جلوگیری از سرایت بیماری کرونا بیان کرد: با توجه به اینکه در میزان سرایت پذیری سه مولفه اصلی نقش دارد لذا اولین مولفه احتمال انتقال در هر تماس است پس باید کاری کرد که احتمال انتقال در هر تماس کمتر شود بنابراین مردم باید کارهایی مانند شستشوی مرتب دست ها، فاصله(حداقل یک و نیم تا 2 متر) با سایر افراد داشته باشند و همچنین افرادی هم که بیمار هستند حتما" ماسک بزنند که احتمال انتقال ویروس را کم می کند.

 

 

 

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه افزود: عامل دیگری که احتمال انتقال را کاهش می دهد، شرایط آب و هوایی است(یعنی رطوبت کم و گرما بیشتر شود) که در زمینه کاهش رطوبت و افزایش دمای هوای باید به یک تا دو ماه آینده امید داشته باشیم اما مردم چند کار می توانند انجام دهند؛ اول اینکه اگر در اتاق نشستند حداقل یک پنجره را برای تهویه هوا باز کنند و افرادی هم که در تماس با بیماران هستند، آن ها نیز ماسک بزنند.

 

 

 

وی ادامه داد: دومین مولفه تعداد تماس ها در روز است پس باید تعداد تماس‌ها را کمتر کنیم، یعنی فقط در صورت ضرورت(در خانواده و محیط کار) با سایر افراد تماس داشته باشیم اما در بسیاری از موارد ممکن است تماس های ما ضرورت نداشته باشد و بسیاری از بیمارانی که مبتلا شده بودند در اثر رفت و آمد خانوادگی بوده لذا یکی از نکات مهم این است که تا حد امکان تعداد تماس ها را کم کنند.

 

 

 

طباطبایی گفت: نگرانی ما این است تعدادی افراد از جاهای دیگر مهمان ما در کرمان بودند و یک نگرانی دیگر این است که یک تعداد از کرمانی ها مسافرت رفتند و حالا باز می گردند لذا نگران این هستیم که هفته آینده چه در پیش داشته باشیم.

 

 

 

وی در ادامه افزود: سومین مولفه مدت عفونت زایی است که در اصل باید دارو یا واکسن وجود داشته باشد تا مدت عفونت زایی کم شود اما در این زمینه دارو و واکسن خاصی وجود ندارد پس مردم  باید چند کار را انجام دهند که کار مهم اول آن ها جداسازی بیماران است یعنی به محض اینکه کوچکترین علامتی داشتند، ارتباط خود را با سایر افراد در خانه، خانواده و محیط کار کمتر و قطع کنند‌.

 

 

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: دومین کار برای کاهش مدت عفونت زایی، غربالگری و تشخیص زودرس بیماران است که یکی از کارهایی که در وزارت بهداشت انجام می‌دهیم این است که برای غربالگری با مردم تماس می‌گیرند پس تقاضا دارم تا مردم در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.

 

 

 

وی افزود: از مردم تقاضا دارم اگر کوچکترین علامتی پیدا کردند در خانه بمانند و وارد سامانه salamat.gov.ir شوند تا از راه دور مورد غربالگری در زمینه بیماری کرونا قرار گیرند.

 

 

 

طباطبایی در ادامه بیان کرد: اینکه این بیماری تا چه زمان طول می کشد؟ وضعیت ما نسبت به اسفند ماه بهتر شده و الان میزان سرایت پذیری تقریبا" به 2 و نیم رسیده است یعنی پیک داشتیم که بالا آمده و الان پائین تر رفته است.

 

 

 

وی در ادامه تاکید کرد: مردم باید سه کار را انجام دهند؛ اول اینکه احتمال انتقال در هر تماس را کم کنند، دوم تعداد تماس های خود را در طول روز کاهش دهند و سوم اینکه مدت عفونت زایی را کمتر کنند یعنی به محض اینکه کوچکترین علامت پیدا کردند در خانه بمانند و ارتباط خود را با سایر افراد کم کنند.

 

 

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به دو روز تعطیلی پیش رو گفت: تقاضا دارم مردم به سیزده بدر نروند و الان باید دست یاری به سوی مردم دراز کنیم و اگر مردم همکاری کرده و تعداد تماس های خود را کم کنند، به تدریج در اردیبهشت ماه میزان سرایت پذیری پائین تر می آید تا با کمک مردم بتوانیم عید فطر امسال را جشن بگیریم.

کد خبر 910355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha