تنها مرکز نگهداری و توانبخشی مبتلایان اوتیسم خوزستان در آستانه تعطیلی است

مرمضی با بیان اینکه تنها مرکز نگهداری و توانبخشی کودکان زیر ۱۴ مبتلا به اوتیسم در آستانه تعطیلی است گفت: اگر این مرکز توسط خیرین، ارگان‌ها و مسئولان پشتیبانی مالی نشود مجبور به تعطیلی آن هستیم.

«فریده مرمضی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، ضمن تبریک روز جهانی اوتیسم اظهار کرد: ایجاد روز دوم ماه آوریل به عنوان روز جهانی آگاهی اوتیسم از سال ۲۰۰۸ آغاز شد و هدف از آن گرد آمدن تمام سازمان‌های غیردولتی و بخش خصوصی برای ایجاد طرح‌هایی برای افزایش آگاهی عمومی از اختلال اوتیسم است.

 

مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از مبتلایان اوتیسم خوزستان با بیان اینکه شعار روز جهانی اوتیسم سال ۲۰۲۰  «گذر از کودکی به بزرگسالی» است افزود :بعد از پایان دوره آموزش‌های مبتنی بر مراکز روزانه توانبخشی و مدرسه، نوجوانان طیف اوتیسم وارد مرحله جوانی و به اصطلاح بزرگسالی می‌شوند.

 

وی ادامه داد: مبتلایان اوتیسم به خاطر مشکلات ارتباطی‌شان و عدم شناخت جامعه نسبت به این اختلال متاسفانه خانه‌نشین شده و دچار مشکلات روحی و روانی بسیاری می‌شوند، بنابراین لازم است که این افراد در فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه به‌عنوان یک شهروند مشارکت داشته باشند.

 

مرمضی با اشاره به اینکه ۱۸ سالگی پایان اوتیسم نیست اضافه کرد: افراد طیف شدید اوتیسم هم نباید نادیده گرفته شوند و بسیار نیاز به حمایت از سوی سازمان‌ها و نهادهای اجتماعی و حتی جامعه دارند.

 

وی آمار سالانه این اختلال را روبه افزایش دانست و اذعان داشت: علت این اختلال و افزایش آن نامشخص است؛ امید است دست به دست هم دنیای بهتری برای این افراد بسازیم.

 

صاحب امتیاز مرکز شبانه‌روزی نگهداری و توانبخشی معلولین ذهنی زیر ۱۴ سال بهداد با بیان اینکه مراکز اوتیسم در ایران به‌صورت مراکز موقت هستند ابراز کرد: بچه‌های مبتلا به این اختلال بیش از ۲ ماه در سال اجازه استفاده از امکانات شبانه‌روزی را ندارند.

 

وی تصریح کرد: فرزند مبتلا به طیف شدید اوتیسم مدام به‌هم ریخته هستند و خواهر و برادران خود را اذیت می‌کند و با محیط سازگار نیست و از لحاظ حسی فوق‌العاده مشکلات بالایی دارند، از این جهت خانواده‌هایی که توان نگهداری از بچه خود را در تمام سال ندارند دچار مشکل می‌شوند.

 

رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از مبتلایان اوتیسم خوزستان دلیل راه‌اندازی این مرکز را کمک به چنین خانواده‌هایی دانست و عنوان کرد: این مرکز تنها مرکز نگهداری و توانبخشی شبانه‌روزی کودکان زیر ۱۴ سال اوتیسم در خوزستان است که مابه تفاوت‌های هزینه توسط انجمن حمایت از مبتلایان اوتیسم استان تامین می‌شود.

 

وی تاکید کرد: به‌علت شرایط بچه‌ها تعداد کمی را پذیرش می‌کنیم چراکه اوتیسم به‌خاطر اختلالش به‌هم ریختگی و ناآرامی زیادی دارد که مجبور هستیم تعداد کم پذیرش کنیم.

 

مرمضی با بیان اینکه اوتیسم با توجه به نوع این اختلال نیاز به خدمات خاص و پرسنل زیاد دارد یاد آور شد: تمامی این موارد نیاز به پشتوانه مالی دارد که  از لحاظ بار اقتصادی به ما فشار می‌آورد و دچار مشکل هستیم.

 

وی در پایان با اشاره به اینکه تنها مرکز نگهداری و توانبخشی کودکان زیر ۱۴ مبتلا به اوتیسم در آستانه تعطیلی است بیان کرد: ما امید داشتیم در این راستا با توجه به نیاز شدید خانواده‌ها به چنین مرکزی، توسط خیرین، ارگان‌ها و مسئولان پشتیبانی مالی شویم که این موضوع رخ نداد و اگر همین روند ادامه پیدا کند مجبور به تعطیلی آن هستیم.

 

کد خبر 911563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha