حجت الاسلام «یعقوب جمالی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به تعیین «جهش تولید» به عنوان شعار سال 99 از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: دلیل این مسأله دغدغه ایشان نسبت به اقتصاد کشور و مشکلات و مسائلی است که امروزه کشور ما با آن دست و پنجه نرم میکند.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم افزود: ایشان سال های گذشته نیز شعار سال ها را مرتبط با مسائل اقتصادی نام گذاری کرده و فرمودند: آن طور که پیش بینی شده بود برخی کارها انجام شده است ولی به اندازه یک دهم لازم، کارها انجام شده است یعنی تولید تکان خورده و حرکت کرده ولی آنچه مورد توقع بود هنوز محقق نشده است.
وی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر این که اقتصاد قوی باید در زندگی مردم اثر خودش را نشان بدهد، گفت: این مسأله هنوز محقق نشده است یعنی باید اثر تولید به صورت محسوس به وجود بیاید و مردم آن را باور و حس کنند.
حجت الاسلام جمالی اضافه کرد: این مسأله دقیقا مثل مسائلی است که در ارتباط با کرونا پیش آمد که در مبارزه با ویروس همه لمس میکنند که باید وارد صحنه شوند، شاید در ارتباط با اقتصاد و تولید نیز همین طور فضایی باید ایجاد شود که مردم با تولید درگیر شوند.
وی بیان داشت: شاید همان حال و فضایی که از چین تعریف میکنند که در شهرها و روستاها و حتی خانه ها، تولید رونق خوبی دارد این چنین اتفاقی بیافتد و شاید اگر شاخص ها و معیارهایی قرار داده شود که ما از کجا حرکت کنیم و به کجا قرار است برسیم بیشتر کمک کند.
پژوهشگر اقتصاد اسلامی با اشاره به لزوم کار جهادی برای تحقق «جهش تولید» تصریح کرد: مثل همان اتفاقی که در تولید ماسک افتاد یعنی مسؤولان این تقاضا را داشتند که هرکس میتواند وارد شود و شما دیدید که داشگاه ها، طلاب، مساجد، پایگاه های بسیج و مدارس آن قدر تولید کردند که پیشنهاد شده است حتی به کشورهای دیگر صادر شود، بنابراین باید چنین فضایی نسبت به تولید ایجاد شود.
وی همکاری قوه قضاییه و قوه مقننه و قوه مجریه را در تحقق این شعار الزامی دانست و گفت: این شعار با همکاری محقق میشود؛ در عرصه سیستم دفاعی کشور ارزش و اهمیت سپاه قدس را مردم لمس کردند و از همه جریان های سیاسی شخصیت والا مقام شهید سلیمانی را تجلیل کردند، چراکه دیدند در دفاع از انسانیت و مبارزه با ظالمان در وسط میدان است، حال ما چنین فضایی را برای اقتصاد کشور نیاز داریم.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: روز اولی که قضایای نظامی و جنگ و جبهه بود کسی فکر نمی کرد، شخصیتی مثل سردار سلیمانی محبوب مردم و قلب های جهانیان بشود ولی سردار سلیمانی این کا را رقم زد؛ در عرصه اقتصادی هم باید کسانی الگو شوند و مردم هم به تبع او وارد عرصه تولید شوند تا این «جهش تولید» ایجاد شده و به فرموده رهبری معظم، تغییری محسوس در زندگی مردم صورت بگیرد.
حجت الاسلام جمالی با بیان این که در مسائل اقتصادی چنین چیزی نمی بینیم، ابراز داشت: برای رونق تولید، تولید کنندگان باید این را لمس کنند که وزیر اقتصاد دنبال چنین چیزی هست یا معاون اقتصاد یا استاندار و فرماندار و بخش دار و کل سیستم وسط هستند و می خواهند کار را پیش ببرند، اما واقعیت این است که تولید کنندگان این را لمس نمیکنند.
وی بیان داشت: برای «جهش تولید» حضور پررنگ مسؤولان در عرصه مهم است، باید فرهنگ سازی خوبی بشود و مردم در شرایط اعمال تحریم ها پای کار بیایند چراکه اگر به تنهایی دوندگی کنند فایده ای ندارد، از این بابت این چند پیشنهاد را داریم اول این که یک سری معیارها و شاخص هایی برای «جهش تولید» نیاز داریم که تا چند قدم جلو آمدیم و چه کسانی همکاری کرده و میکنند و قوای سه گانه چه وظیفه ای برای عهده دارند.
این پژوهشگر اقتصاد اسلامی اضافه کرد: پیشنهاد دوم ما ترویج و فرهنگ سازی فرهنگ جهادگرانه است که همراه با باورهای اعتقادی و مذهبی است، نمونه غیر دینی این مسأله در چین وجود دارد اما ما چون باورهای دینی و اعتقادی داریم بهتر می توانیم تولید را به صورت جهادی پیش ببریم.
نظر شما