«محمد آصف تقوی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با بیان این که امروزه بحث تولید از جمله بحث های اصلی اقتصاد محسوب میشود، گفت: تولید در حقیقت شاخص اصلی پیشرفت کشورها محسوب میشود یعنی ملاک این که یک کشور از نظر اقتصادی توسعه یافته تر باشد به میزان تولید آن کشور بستگی دارد.
عضو گروه فقه اقتصادی مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی با تأکید بر این که غالب نظریات اقتصاد کلان در مورد تولید و رشد است، ابراز داشت: یعنی در آنجا بحث می کنیم که چه کنیم تا تولید افزایش پیدا کند؟ و امسال هم رهبر معظم انقلاب شعار سال را «جهش تولید» گذاشته اند در راستای همین بحث است و در ادامه رونق تولید سال گذشته است.
وی با اشاره به تفاوت بین «جهش تولید» با رونق تولید یادآور شد: تفاوت بین این دو در این است که رونق برعکس رکود است یعنی همین که چرخ اقتصاد بچرخد رونق وجود دارد، ولی «جهش تولید» یعنی چندین برابر رونق باشد و مردم احساس کنند که اتفاقی افتاده است.
آصف تقوی تصریح کرد: ما امسال باید روش های تولید خود را عوض کنیم و الا نتایج قبلی را می گیریم و با توجه به توان داخلی اعم از نیروی انسانی و سرمایه که تولید با این دو صورت می گیرد و با توجه به شرایط اقتصادی که داریم، باید به سرمایه داخلی متکی باشیم و تأکید بر ایجاد اشتغال داشته باشیم.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم عنوان کرد: ما نیروی کار داریم ولی از آن استفاده نمی کنیم و اگر نیروی کار استفاده شده و ما از ظرفیت های خود استفاده می کنیم، به «جهش تولید» هم می رسیم، البته نباید فراموش کنیم که ما باید تولید دانش بنیان داشته باشیم، همچنانکه رهبر انقلاب هم تأکید داشتند چون موجب بهرهوری بیشتر میشود یعنی با یک واحد سرمایه می توانید تولید بیشتری داشته باشید.
وی با اشاره به لزوم حرکت سرمایه از بخش های غیر مولد به بخش های مولد تأکید کرد: باید وضعیت اقتصادی ما از واسطه گری و دلالی خارج شود و به سمت بخش های تولیدی و کارخانه جات سوق پیدا کند؛ امروز رونق در بازار سرمایه و بورس نوید بخش است و ما با تقویت کارخانه ها و شرکت های تولیدی می توانیم به «جهش تولید» برسیم.
آصف تقوی بیان داشت: راهکار دیگر اقتصاد تعاونی است چون اقتصاد در دنیای امروز به صورت بازار آزاد رقابتی است ولی در قانون اساسی ما بر لزوم اقتصاد تعاونی تأکید شده است، یعنی اصل در اقتصاد، رقابت و خارج کردن رقیب از صحنه نیست بلکه همه در کنار هم تلاش میکنند تا به نتیجه مطلوب برسند و اگر مورد توجه قرار بگیرد میتواند به «جهش تولید» کمک کند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو بر لزوم حمایت عملیاتی از تولید توسط دولت تأکید کرد و افزود: اعطای وام یا اعتبار آسان ترین کار است ولی این مسأله باعث میشود که نقدینگی در جامعه زیاد شود و سرمایه ها شاید به سمت کارهای مولد نرود، بنابراین خوب است که دولت به جای تسهیلات و دادن اعتبار، از تولیدکنندکان به صورت عملیاتی حمایت کند.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم اضافه کرد: کشور چین این روش را پیاده سازی و رشد خوبی را تجربه کرده است، یعنی دولت کالاهای واسطه ای را تهیه میکند و در اختیار تولید گران ونوآوران قرار می دهد و محصول را می خرد و صادر میکند یعنی در بخشی از پروسه تولید دخیل میشود و صرف وام دادن نیست بلکه عملا دولت در چرخه تولید سهم می گیرد.
نظر شما