حجت الاسلام «محمد بیدار» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با بیان این که رهبر معظم انقلاب سالیان متمادی از عناوین اقتصادی برای شعار سال ها استفاده کرده اند، اظهار داشت: علت مسأله هم روشن است، چون ایشان با توجه به اشراف اطلاعاتی که دارند این مسأله را ضروری پنداشته اند.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم افزود: رهبر معظم انقلاب در مقر فرماندهی و رهبری جامعه هستند و با یک نگاه کلان و جامع و کامل، نگرش کلی و دقیق نسبت به مباحث کشور دارند و حرکت جامعه اسلامی و این که در چه سمت و سوهایی نیاز به پیشرفت داریم و اولویت های کاری را مشخص میکنند.
وی با بیان این که حربه دشمنان نظام جمهوری اسلامی بر اقتصاد متمرکز شده است، گفت: آنها چون در حربه های دیگر از جمله سیاسی، نظامی و امنیتی و فرهنگی شکست خورده اند به جبهه اقتصادی روی آورده اند تا هیمنه اقتصادی کشور را تضعیف کنند و با تحریم موجب عقب ماندگی نظام اسلامی شده و مانع صدور اسلام و انقلاب اسلامی به سایر کشور ها بشوند.
استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: تمام هم و غم دشمنان از این است که نکند فکر انقلاب اسلامی ایران در مراکز دگیر سرازیر شود، بنابراین کشوری که با این همه دشمنی مواجه است و در بین هیچ کشوری به این مقدار حریم ندیده است باید به همان نسخه ای که از طرف رهبر انقلاب مطرح شد یعنی اقتصاد مقاومتی بازگردد.
وی با بیان این که اقتصاد مقاومتی مقوله های متعددی دارد که تولید از بخش های مهم آن است، ابراز داشت: رهبر انقلاب سال پیش را به نام رونق تولید نام گذاری کردند و امسال هم سال «جهش تولید» را بیان کردند، به خاطر این که میزان و اهمیت آن از رونق بیشتر است.
حجت الاسلام بیدار با بیان این که در ارتباط با «جهش تولید» و رونق تولید حداقل میشود در دو زمینه مسأله را بررسی کرد، خاطرنشان کرد: اول آن که باید وضعیت تولیدی که وجود دارد بهتر شود و کارخانجاتی که هرکدام کاربری تولیدی دارند و کارگاه ها و شرکت های تولیدی، خط تولید خودشان را با توجه به توانی که دارند به کار بیاندازند و در مرحله دوم باید موارد جدیدی از تولیداتی شکل بگیرد که دنیا به آن احتیاج دارند.
وی نقش شرکت های دانش بنیان در «جهش تولید» را مهم ارزیابی کرد و افزود: باید مزیت های نسبی اقتصاد خود را برای دنیا عرضه کنیم و توانایی های تولیدی و بعضا منحصر به فرد و کم نظیر خود را معرفی کنیم؛ در کشور ظرفیت های زیادی وجود دارد که اگر از آنها استفاده نکنیم نمی توانیم از قدرت اقتصادی برخوردار باشیم، چراکه قدرت کلی کشور بستگی به قدرت تولیدی و قدرت اقتصادی دارد.
پژوهشگر فقه اقتصادی جامعه المصطفی با بیان این که بحث تولید بسیار مهم و حیاتی است، گفت: کشور اولا در تولید کالاهایی که خودش نیاز دارد از باب کالاهای استتراتژیک باید به خود کفایی برسد و در مورد سایر کالاها کشورها نیز باید به گونه ای عمل کنیم که آنها احساس نیاز به تولیدات ما پیدا کنند.
وی ابراز داشت: ما اگر بخواهیم تحریم ها اثر خود را نداشته باشد باید در تولید قوی تر وارد شویم و از آنجایی که ما در خیلی از موارد دارای مزیت های نسبی هستیم می توانیم با هزینه های کمتر کالاهای خوبی در کشور تولید کنیم که در این صورت تحریم ها خود به خود منتفی میشود و تأثیری نخواهد داشت.
حجت الاسلام بیدار یادآور شد: با توجه به این که اقتدار ملی یک کشور تابع قدرت اقتصادی آن کشور و قدرت اقتصادی تابع قدرت تولید است پس «جهش تولید» بسیار مهم است و همه در این زمینه میتوانند نقش داشته باشند به ویژه قوای سه گانه از جمله قوه مجریه و بانک ها برای کارآفرینان و کارخانجات اعتبارات تولیدی بیشتری بدهند.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم با بیان این که قوه مقننه باید قانون های لازم را جهت حمایت از کارآفرینی وضع کند، خاطرنشان ساخت: قوه قضاییه نیز نظارت بیشتری از گذشته داشته باشد تا هرچه سریع تر شعار رهبری مبنی بر «جهش تولید» در کشور محقق شده و از این طریق قدرت ملی ما نیز افزایش پیدا کند.
نظر شما