درخشش دفتر قرآن و عترت حوزه علمیه گیلان در کشور

مدیر مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه کشور، تاکید کرد: حوزه علمیه گیلان از جمله دفاتر موفق و پیشتاز از نظر عملکردهای قرآنی در میان استان های کشور است.

حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی، مدیر مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه کشور، به خبرنگار شبستان گفت: این مرکز از سال 88 تأسیس شده و فعالیت های خود را به عنوان بخشی که متولی برنامه های ترویجی و آموزش های فوق برنامه قرآن و حدیث است، آغاز کرده است.

 

مدیر مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه کشور، اظهار داشت: یکی از اقدامات موثر انجام شده در طول مدت فعالیت این مرکز، راه اندازی دفاتر قرآن و عترت در مراکز مدیریت استان ها بوده که حوزه علمیه گیلان از جمله دفاتر موفق و پیشتاز از نظر عملکردهای قرآنی در میان استان های کشور است.

 

وی با بیان اینکه دفاتر قرآن و عترت استان ها وظیفه دارند تا واحد های قرآن و عترت را در مدارس علمیه به عنوان بازوی اجرایی مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه برای انجام برنامه های آموزشی و ترویجی راه اندازی کنند، افزود: دفتر قرآن و عترن حوزه علمیه گیلان این واحد ها را به خوبی در تمام 13 مدرسه علمیه استان راه اندازی کرده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین حسینی برنامه های آموزشی این مرکز را شامل روخوانی، تجوید، ترجمه، مفاهیم، صوت و لحن، تدبر و حدیث و همچنین دورهای تربیت مربی در سه بخش دوره های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دانست و اضافه کرد: برنامه های ترویجی این مرکز شامل برگزاری مسابقات، محافل، نشست ها، میزگردها و برنامه ها و اموری است که در نمازخانه ها و مدارس برای ارتقای سطح فضای قرآن و عترت تدارک دیده شده است.

 

مدیر مرکز قرآن و عترت حوزه های علمیه کشور، هدف از فعالیت های این مرکز را ارتقای سطح معلومات و انس طلاب با معارف قرآن و حدیث دانست و اظهار داشت: هرچند معاونت تهذیب و مرکز قرآن و عترت به سهم خود مسئول اجرایی کردن این فعالیت هاست اما با توجه به اهمیت موضوع باید کل بخش ها و معاونت های حوزه جهت برطرف شدن خلاهای موجود در مباحث قرآنی و حدیثی با هم همکاری کنند.

 

وی با بیان اینکه هم اکنون در تمامی مراکز استان ها دفاتر قرآن و عترت راه اندازی شده است، افزود: پیش بینی می شود تا پایان سال تحصیلی جاری همه مدارس سطح استان ها به واحد قرآن و عترت مجهز شوند.

 

حجت الاسلام والمسلمین حسینی با اشاره به اینکه یکی از خلاهایی که در نظام آموزشی حوزه وجود دارد این است که به دروس قرآن و حدیث به عنوان دروس جنبی و فوق برنامه نگاه می شود، گفت: طی زحماتی که دست اندرکاران بحث قرآن و عترت متحمل شده اند، نظام جامعی برای دروس قرآن و حدیث به شورای عالی و معاونت آموزش ارائه شده است که در این نظام ایجاد مدارس قرآنی مثل مدارس حفظ و معارف قرآنی و همینطور ایجاد مراکز تحصصی بیشتر در حوزه قرآن و حدیث گنجانده شده است.

 

وی تنظیم و تعریف آیین نامه ها و برنامه هایی در ارتباط با ارتقای مسابقات و برنامه های ترویجی از طریق انجام سیر مطالعات آثار برتری که از سوی مرکز در دست چاپ و انتشار است را از دیگر برنامه های پیشنهادی در دست بررسی این مرکز عنوان کرد و افزود: امیدواریم که با تزریق این آثار به نظام آموزشی و تربیتی حوزه شاهد رشد هر چه بیشتر فرهنگ قرآن و حدیث در میان طلاب باشیم.


وی در پایان با اشاره به انجام سفرهای استانی به مراکز قرآن و عترت استان های کشور، خاطرنشان کرد: تا کنون این سفرها به حدود یک سوم از مراکز استان ها برای نظارت بر عملکرد و همچنین مساعدت، کمک و ارائه راهکارها و تجربیات انجام گرفته است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 91407

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha