به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «ارسلان زارع» امروز (چهارشنبه، ۲۰ فروردین) در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان به بازدید خود در نخستین روزهای سال جدید از چند واحد تولیدی و قدردانی از تلاشهای موثر آنان اشاره کرد و گفت: نگاه دولت و مدیران ارشد و نیز تلاش همگان بر توجه به حمایت از فعالان اقتصادی به ویژه تولیدکنندگان است.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه تلاشهای صورت گرفته و آمارها نشاندهنده کسب توفیقات مطلوب در سال گذشته است، افزود: میزان سرمایهگذاری صنعتی در گیلان طی سال 98 نسبت به سال 97، دوبرابر شده و از 800 میلیارد تومان به یک هزار و 600 میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه توفیقات حاصله علاوه بر تلاش فعالان اقتصادی بخش خصوصی نتیجه حمایتهای دولت خصوصاً در پرداخت تسهیلات گوناگون از جمله رونق تولید بوده، اظهار کرد: از میان 31 استان کشور، گیلان رتبه سوم از لحاظ تعداد تسهیلات پرداختی رونق تولید در سال 98 را کسب کرده که انتظار می رود در سال جاری نیز با تلاش بیشتر شاهد استمرار موفقیت ها و بیشتر باشیم.
زارع به برخورداری یک هزار و 587 واحد از تسهیلات رونق تولید در سال 98 به میزان یک هزار و 200 میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: جایگاه استان از لحاظ مبلغ پرداختی تسهیلات به واحدهای تولیدی در سال جاری باید نسبت به قبل، به طور محسوسی ارتقا یابد.
استاندار گیلان با بیان اینکه شعار سال گذشته رونق تولید و امسال جهش تولید است، گفت: شعار جهش تولید، امری راهبردی است که برای تحقق آن نیازمند عزم ملی، همکاری، تعامل گسترده و هماهنگی فراگیر هستیم.
وی با اشاره به اینکه هر اقدامی زمانی میتواند منجر به کسب توفیق شود که تمامی دستگاههای ذیربط همراه باشند، ادامه داد: زمانی تولیدکنندگان میتوانند موفق باشند که در فضای رقابتی و در راستای منافع ملی، قدرت رقابت پذیری پیدا کنند.
زارع با بیان اینکه رقابت پذیری و جهش تولید در فضای غیررقابتی و انحصارگرایانه اتفاق نمی افتد، افزود: دولت کوشش کرده تا با ایجاد شفافیت، تسهیلات و آسان کردن ضوابط و مقررات حمایت های اقتصادی و مادی، شرایط لازم را فراهم کند.
نماینده عالی دولت در گیلان خاطرنشان کرد: تحقق جهش تولید نیاز به برنامهریزی و تلاش مضاعف برای به میدان آوردن سرمایههای مردمی، فعالیت گسترده و قویتر شرکتهای تعاونی و خصوصی و نیز آحاد مردم بر مبنای سند آمایش سرزمینی گیلان و ظرفیتهای موجود در بخش های مختلف اقتصادی دارد.
وی با بیان اینکه برای تحقق شعار امسال نیازمند تقویت انگیزش کارکنان هستیم، به کلام پروردگار متعال مبنی بر تأکید بر کار و تلاش فردی و جمعی اشاره و خاطرنشان کرد: شعار سال نیازمند نگاه کارشناسانه، علمی و مدبرانه با استفاده از ظرفیت دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و پژوهش های نخبگان و برخورداری از حمایتهای قانونی قوای مختلف در کنار یکدیگر است و اهدافی که در سال گذشته مدنظر بوده و تحقق آنان بسیار کارگشا و راهشگا بوده و همچنان در سال جاری در دستورکار قرار دارد.
زارع با تأکید بر تلاش در جهت اتمام طرح های تولیدی نیمه تمام بالای 70 درصد و بازگشت 196 واحد شناسایی شده به چرخه تولید اظهار کرد: در سال گذشته تعدادی از واحدهای نیمه فعال و راکد استان به چرخه تولید بازگشتند که معتقدم با حمایت دستگاه ها و بانک ها و برنامه ریزی مناسب در سال جاری نیز میتوانیم تعداد قابل توجه دیگری از آنها را وارد چرخه کنیم.
استاندار گیلان به وجود فاصله میان ظرفیت تولید اسمی با شرایط فعلی برخی از واحدهای تولیدی استان اشاره کرد و افزود: بانک ها در جهت اختصاص سرمایه در گردش شروع به کار و ارتقاء ظرفیت تا میزان اسمی، همکاری لازم را داشته باشند.
وی بر ضرورت تقویت ارتباط واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی با دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و نخبگان تأکید و تصریح کرد: ارتباط این واحدها با علم، دانش و فنآوری باید بیشتر و منسجمتر باشد تا شاهد توفیقات مضاعف آنان باشیم.
زارع با بیان اینکه وقتی در ارزآوری از طریق درآمدهای نفتی با مشکلاتی مواجه میشویم باید راه های جایگزین داشته باشیم، گفت: در این مسیر تلاش فعالان بخش خصوصی، شرکتهای تعاونی و تجاری کردن تولیدات شرکت های دانش بنیان میتواند توفیقات بیشتری را نصیب استان و کشور کند.
استاندار گیلان موفقیتهای حاصل شده طی سال گذشته در استان را حاصل تلاش جمعی، همراهی و همکاری بخش خصوصی و حمایت دستگاه های اجرایی و بانک ها ذکر و بیان کرد: از همه تولیدکنندگانی که در شرایط سخت ماه های آخر سال گذشته و نخستین روزهای سال جاری در شرایط تند باد و آسیب بیماری، کوشیدند تا چراغ تولید خاموش یا کم نور نشود، قدردانی میکنم.
گفتنی است، در پایان این جلسه، مشکلات پنج واحد تولیدی استان مطرح و با دستور استاندار گیلان برای رفع آنها تصمیمگیری شد.
نظر شما