خبرگزاری شبستان- مازندران؛ گردشگری مجازی در بسیاری از کشورها، براساس آنچه کارشناسان حوزه گردشگری اعلام کرده اند؛ سفری امن، ایمن و مدرن است که افراد بدون حضور فیزیکی از جاذبه های دیدنی شهرها و روستاها و کشورها آشنا می شوند.
اگر چه گردشگری فضای مجازی صنعتی نوپا در جهان است؛ اما در این روزهای کرونایی که رغبتی برای سفر و گشت و گذار وجود ندارد و همچنین محدودیت ها و ممنوعیت هایی برای رفت و آمد وجود دارد، می تواند تا حد بسیار بالایی ما را سرگرم کند.
در این روزهای کرونایی و قرنطینه، گردشگری مجازی انتخاب مناسب برای سرگرم شدن در خانه است و در این مطلب به صورت مجازی به مجموعه های تاریخی و دیدنی شهرستان بهشهر، شهری تاریخی که بناهای مختلفی از دوران صفویه به جای مانده و به اصفهان دوم معروف است؛ سفر می کنیم.
سفر به منطقه تاریخی بهشهر نیازمند ساعت ها و روزها زمان است؛ اما در این سفر مجازی می توانید با صرف زمانی بین 10 تا 15 دقیقه به این شهر تاریخی سفر کنید و از آن لذت ببرید و بعد از کرونا بهشهر را مقصد گردشگری خود کنید.
بهشهر به عنوان شهری گردشگری در سال های اخیر برنامه ریزی مناسبی را برای حضور گردشگران و توریست ها انجام داده و فراهم کردن اماکن اقامتی در حوالی تفرجگاه ها و در دسترس بودن اقامتگاه ها موجب شده است؛ که این شهر به مقصد گردشگری تبدیل شود.
شما می توانید سفری 2 روزه را به بهشهر داشته و از بناهای تاریخی به جانده از دوران صفویه و پهلوی، غارها و گورستان های تاریخی، آبشارها و تالاب های مختلف و پرندگان زیبا بازدید کنید.
با ورود به شهرستان تاریخی بهشهر از مرکز استان مازندران ساری، اولین جاذبه گردشگری، سایت موزه گردشگری است که موزه انسان شناسی از دوران گذشته است.
سایت موزه گوهرتپه
سایت موزه گوهرتپه که در فاصله زمانی بیست دقیقه ای از مرکز شهر بهشهر قرار گرفته، می تواند بهترین مکان برای آشنایی با قدمت این منطقه باشه. گوهرتپه هم مثل غارهای باستانی هوتو و کمربند بهشهر، یادگارهایی از انسان های اولیه دارد. در واقع انسان های اولیه این منطقه بعد از خارج شدن از غارهایی مانند غار کومیشان، غار هوتو و غار کمربند به سمت این مکان آمده و در عصر نوسنگی، شکل زندگی روستا نشینی را آغاز کردند. علاوه بر اینها تجربه بازدید از موزه ای متفاوت می تواند جذاب باشد.
غارهای باستانی هوتو و کمربند
غارهای باستانی هوتو و کمربند در انتهای جاده ای با منظره ای زیبا از شهر و در مجتمعی رفاهی و تجهیز شده قرار گرفته. از پارکینگ تا غار، باغ های انار انتظارتان را می کشند و اگر به دنبال استراحت و نوشیدن چای باشید، آلاچیق هایی که در میان درختان سایه ای را برای شما فراهم کرده اند، برای نشستن مناسب اند. مسیر خاکی زیبای پوشیده شده با درختان انار و گل های وحشی، به ورودی غارها می رسند، غارهایی که قدمتی 7 هزار ساله دارند و در آن اسکلت انسان های اولیه کشف شده است.
آبشار سنگ نو
این آبشار در منطقه جنوبی بهشهر و در 3 کیلومتری دل جنگل های جنوبی بهشهر قرار دارد وجه تسمیه آن به این خاطر است که به خاطر فشار آب یک حوض بزرگ سنگی و یا به اصطلاح مازنی یک نور سنگی در زیر آبشار درست شده و به آن سنگ نور اطلاق می گردد. مجموعه ديدنی سنگ نو در اعماق جنگل های كوه های پيش كوه جهان مورا در البرز شرقی قرار گرفته و شامل چهار آبشار است كه بزرگترين آن حدود 12 متر ارتفاع دارد. پوشش گياهی منطقه به طور عمده درختان بلوط وحشي انجيلی ممرز و انواع سرخس به ويژه گونه سرخس عقابی است. رودخانه در اثر فرسايش بستر رسوبی در طول زمان ايجاد شده و آب آن بسيار گواراست.
منطقه گردشگری عباس آباد و آثار به جامانده از دوران صفویه
دریاچه عباس آباد با انبوهی از درختان که دور تا دوراش قد برافراشتهاند و با آواز پرندگان و بقایای عمارت تاریخیاش که از دوران صفوی به یادگار ماندهاند، یکی از بهترین مقاصد برای دور شدن از فضای پر دود و دم شهری و آرام گرفتن در طبیعت بینظیر شهرستان بهشهر است.
سفر به دریاچه عباس آباد ترکیبی است از طبیعت گردی و گردشگری تاریخیو فرهنگی در کنار این دریاچه ۱۰ هکتاری باغ ۱۴۰ هکتاری عباس آباد قرار گرفته که یکی از باغ های ایرانی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو و مهمترین باغ غیرکویری ایران است. این مجموعه تاریخی به دستور شاه عباس اول صفوی بین سالهای ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ هجری قمری ساخته شده و شامل دریاچه، کاخ، گل باغ، آسیاب آبی، برج و حمام و… است.
این مجموعه تاریخی در سطحی پایینتر از باغ، بنای حمام تاریخی با زیربنایی به وسعت ۱۶۰ مترمربع قرار دارد.
در میانه دریاچه عباس آباد عمارتی وجود دارد که در گذشته با پلی چوبی به ضلع شمالی مجموعه متصل میشده و بنا بر برخی شواهد، پایهای برای کاخی بوده است که امروزه از آن اثری نیست. این عمارت آجری در فصول پر آب، کاملا به زیر آب فرو میرود به طوری که تنها نشانه از حضور آن، درختانی هستند که بر سقف عمارت روییدهاند. آب دریاچه از آبهای زمستانی اطراف تأمین میشود که با کمک کانالهای جمعآوری به دریاچه ریخته و در تابستان جهت آبیاری شالیزارهای برنج و تأمین آب روستاهای اطراف مورد استفاده قرار میگرفته است.
چشمه و کاخ عمارت
در دامنه ارتفاعات جنوبى بهشهر چشمهسارهاى فراوانى وجود دارد. يکى از پرآبترين اين چشمهها، چشمه عمارت است؛ در دوره صفويه در اين محل عمارتى در دو طبقه با نقشه مربع مستطيل به طول ۲۵ و عرض ۲۲ متر بنا شد. اين بنا در اصل دو طبقه بود که اکنون تنها يک جرز از طبقه اول آن باقى مانده است.
در طبقه همکف و در مرکز بنا حوضى مربع شکل قرار دارد؛ روى اين حوض سقف گنبدى با ابعاد گنبد تقريباً ۷ تا ۸ متر قرار داشت که فرو ريخته است. در چهار طرف هر ضلع حوض، صفهاى شکل گرفته و هر صفه داراى سه ورودى با نعل درگاه قوس هلالى و سه پنجره با طاق جناقى است.
باغ چهلستون (پارک ملت)
خیابان این پارک که درخت های سرو و چنار از دو طرف روی آن سایه انداخته اند و در انتهایش بنایی تاریخی قرار گرفته؛ در واقع این مجموعه توصیفی از جمله معروف یک تیر و دو نشان است. هم از فضای سبز باغ دیدن می کنید و هم از عمارتی تاریخی. درضمن تمامی باغ با انواع درختان بومی و غیر بومی پوشیده شده است.
تالاب میانکاله
تالاب بین المللی میانکاله یکی از مهمترین، بکرترین و زیباترین جاذبههای طبیعتگردی و گردشگری استان مازندران و شهرستان بهشهر است. انعکاس بوتههای انار، ازگیل و تمشک وحشی در آب، در کنار حضور هزاران پرنده مهاجری که رنج سفر را برای رسیدن به این پناهگاه کم نظیر حیات وحش به جان می خرند، منظره ای بی بدیل و سرشار از زندگی می آفریند. هنگامه ی طلوع آفتاب، تالاب میانکاله غرق در آواز پرندگان ، در مه و غبار صبحگاهی فرو رفته و به اوج زیبایی خود می رسد. بعلاوه، هر روز صبح در کنار تالاب میتوانید تماشاگر پرندگانی باشید که سرتاسر تالاب در نواری پیوسته، آرام در آب نشستهاند. در یک سوی شبه جزیره میانکاله ساحل زیبای کمعمق، مراتع و چراگاههای سرسبز و بزرگ در کنار شنزارهای متعدد که تداعی کنندهی کویر هستند قرار دارند و در سوی دیگر، تالابی قرار دارد پر از پرواز و آواز و هیاهوی زندگی.
البته کاخ صفی آباد بهشهر هم از جاذبه های گردشگری بهشهر بر فراز کوه است که به دلیل مسائل امنیتی اکنون، گردشگری ندارد اما با رایزنی های انجام شده توسط مسئولان مقرر شد به زودی شاهد رونق گردشگری در این منطقه باشیم.
به گزارش شبستان، داشته های ما در گردشگری فراوان است و گردشگری براساس آنچه توسط بسیاری از کارشناسان اعلام شده است می تواند به یک اقتصاد پایدار تبدیل شود؛ اما در این بین عدم شناسایی و معرفی کامل گردشگری ما را از این صنعت و توسعه اقتصادی آن دور نگه داشته است و می توان با گسترش معرفی جاذبه های گردشگری و پتانسیل ها و ظرفیت های آن به توسعه کسب و کار کمک کرد.
نظر شما