«علی شیرخانی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در روز نیمه شعبان مبنی بر این که لازم است «در ماه مبارک رمضان یک رزمایش گسترده برای مواسات، همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان و فقرا در جامعه شکل بگیرد» به بیان مطالبی پرداخته و سخن رهبری را تبیین کرد.
رئیس انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم افزود: جمهوری اسلامی ایران یک حکومت چهل ساله است و طبیعی است که در طول این سال ها فراز و نشیب های فراوانی داشته ایم، اما مسأله مهم آن است که مشکلات و مصائب وقتی در جامعه ایجاد میشود برای حل آنها همواره از آموزه های مکتب اسلام و ایدئولوژی های رهبر معظم انقلاب رهنمود می گیریم.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به اختلال گسترده در وضعیت اقتصادی کل جهان در پی شیوع ویروس کرونا خاطرنشان کرد: برای برخی از افراد مشکلاتی ایجاد میشود به ویژه افرادی که روز مزد کار میکنند و افرادی که دکان های خرده فروشی دارند و امکان فروش و بیع ندارند، زندگی آنها دچار مشکل شده است.
شیرخانی با اشاره به آیه «ما من دابه فی الارض الا علی الله رزقها» بیان داشت: در همین شرایط، عده ای که هستند اندوخته هایی دارند و میتوانند مدتی با آن در رفاه زندگی کنند یا کار و کسب آنها مختل نشده است، حال اگرچه ایدئولوژی مکتب ما و آموزه های دینی ما تأکید دارد که رزق و روزی ما به دست خدا است، اما این ررق و روزی باید توسط واسطه ها به دست افراد برسد.
وی اضافه کرد: وقتی به عنوان مثال من فعلا رزق و روزی دارم و عده ای به دلیل شرایط خاص که ابتلا یا امتحان باشد، شرایط زندگی شان مختل شده است، در این صورت دین میفرماید: «انفقوا مما تحبون» یعنی ایها الناس شما از چیزهایی که دوست دارید انفاق کنید که اتفاقا این آیه به صورت امری است؛ وقتی من الان در شرایطی هستم که مال و اموالی دارم و دوست دارم اندوخته داشته باشم از چیزهایی که دوست دارم باید انفاق کنم.
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم افزود: در آیه دیگری خداوند این مسأله را به گونه ای دیگر بیان میکند که «لن تنالو البر حتی تنقوا مما تحبون» شما به نیکی و به خوبی نمی رسید مگر از چیزهایی که دوست دارید انفاق کنید، بنابراین رسیدن به نیکی و برخورداری از خوبی ها را این آیه منوط کرده به انفاق.
وی با بیان این که انفاق و دستگیری از دیگران از شاخصه های جامعه مؤمنانه است، گفت: در آیات دیگری داریم کسانی که در راه خدا انفاق می کنند و از مال خود می گذرند خداوند در دنیا 10 برابر آن را به آنها برمی گرداند و در آخرت نیز پاداشی غیر قابل شمارش خواهند داشت.
شیرخانی یادآور شد: از سوی دیگر چون بنده خدا هستیم خداوند در آیات دیگر فرموده «فی اموالهم حقٌ معلومٌ للسائل و المحروم» یعنی اگر کسانی در جامعه باشند که از رفاه اقتصادی محروم شده اند در این صورت در مال من حقی برای آنها قرار داده شده است.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: گذشته از این ها یکی از تجلیات اساسی دین مبین اسلام، لزوم مواسات بین مردم است یعنی این که وقتی من می بینم دیگری در مشکل افتاده دست او را بگیرم و او را برخودم مقدم کنم؛ امیدواریم این کلام رهبری توسط مردم به ویژه در ماه مبارک با حفظ کرامت انسانی مورد توجه جدی قرار بگیرد.
...........
فاطمه عسگری
نظر شما