به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «ارسلان زارع» شب گذشته (یکشنبه، ۲۴ فروردین) در جلسه ستاد مدیریت با بیماری کرونا استان با قدردانی از خدمات ارزنده نیروهای دریایی و زمینی ارتش کشورمان در زمینه جلوگیری و مقابله با شیوع کرونا در استان، اظهار کرد: دستگاههای اجرایی و خدماترسان استان گیلان نیز همانند بخشهای مختلف نظام جمهوری اسلامی براساس منویات رهبر معظم انقلاب در فضای همراهی و همدلی در راستای مقابله با کرونا تلاش و کوشش کردند.
استاندار گیلان به همکاری شایسته و اثرگذار مردم در مدیریت بیماری کرونا اشاره و اظهار کرد: در روزهای چهاردهم و پانزدهم اسفند که در گیلان به اوج تعداد مبتلایان رسیدیم و نگران کمبود تخت بودیم، مردم در رعایت توصیههای بهداشتی و مساعدت با کادر درمانی همکاری خوبی داشتند.
وی ادامه داد: قبل از اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی و تصمیمات ستاد ملی، مردم در اجرای تصمیمات ستاد استانی مبنی بر کاهش تردد و تعطیلی داوطلبانه صنوف پر خطر نیز، همکاری های خوبی داشتند.
زارع افزود: در طرح فاصلهگذاری هوشمند نیز که از ۲۳ فروردین جاری با از سرگیری فعالیت مشاغل و اصناف کم خطر در استانها به جز تهران آغاز شده، شاهد همکاری اصناف و مردم هستیم.
استاندار گیلان به ثبت نام تعدادی از صاحبان اصناف در سامانه وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۴ هزار نفر از کسبه گیلانی وارد سامانه شده و کد بهداشتی دریافت کردهاند.
وی اظهار کرد: انتظارم از همه کسبه و صاحبان مشاغل استان که بیش از ۷۵ درصد آنان مشمول اصناف کم خطر می شوند، این است که هرچه زودتر، در سامانه، ثبت نام و کد بهداشتی دریافت کنند.
زارع همچنین از سازمان صمت و اتاق اصناف خواست با اطلاع رسانی گسترده، صاحبان مشاغل را برای پوشش صد درصدی تشویق کنند.
استاندار گیلان با بیان اینکه خرید وسایل و مایحتاج ضروری از طریق ابزارهای تلفنی، پیامک و فضای مجازی و موکول کردن خریدهای غیرضروری به زمانی دیگر از جمله اقدامات برای کاهش میزان مراجعات است، گفت: بازگرداندن اصناف کم خطر به چرخه فعالیت به معنای رفع خطر و کم توجهی به این بیماری نیست.
زارع اظهار داشت: اگرچه کرونا تهدیدی جدی برای سلامت مردم و آسیب هایی به کشور ما و البته نیز همه کشورها بود؛ اما فرصتی برای شناسایی نواقص و کاستی ها محسوب می شود.
استاندار گیلان ادامه داد: باید از این فرصت برای جبران کاستیها با سهمی که دولت اختصاص می دهد و با اولویت توجه به موضوع بهداشت و ارتقاء شاخص های درمانی استان باتوجه به اینکه از متوسط کشوری پایین تر هستیم، استفاده کرد.
وی با اشاره به مصوبه جلسه های گذشته ستاد استانی درخصوص توزیع حداکثر ۲۰ درصد اقلام تولیدی مواد ضدعفونی کننده به استان های دیگر، افزود: با توجه به تولید بالای مواد ضدعفونی کننده در گیلان، در خصوص این تولیدات از اول اردیبهشت، ۵۰ درصد محلول ها در خارج از استان توزیع میشود اما در مورد ماسک تولیدی باتوجه به نیاز استان، فصل کشاورزی و حضور دوسوم کارکنان در ادارات، این کالا در شبکه درون استانی توزیع میشود.
زارع همچنین درخصوص کالاهای دارای تاریخ انقضاء دپو شده در منطقه آزاد انزلی گفت: کمیتهای متشکل از دستگاههای مرتبط به منظور جلوگیری از اتلاف اموال مردم و نیز بیت المال و پیشگیری از فاسدشدن مواد بهداشتی و غذایی و توزیع در شبکه استانی، تصمیم گیری میکنند.
استاندار گیلان با تاکید بر اینکه باید افرادی که با بیماران کرونایی در ارتباط بودند، شناسایی و رصد شوند، گفت: جداسازی افراد آلوده و مبتلا باید به خوبی انجام گیرد تا از شیوع بیماری پیشگیری شود.
وی با بیان اینکه نگران ایام پساکرونا و آسیب ها در بخش های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هستیم، گفت: دولت ۷۵ هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات ۱۲ درصدی به فعالان اقتصادی اختصاص داد که در نخستین روز پس از اعلام، میزان سهمیه درخواستی گیلان طی مکاتبه ای به رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام شد.
زارع در نظرگرفتن مساعده یک میلیون تومانی، تسهیلات یک تا ۲میلیونی و پرداخت یارانه تا سقف ۶۰۰ هزار تومان به حدود چهار میلیون نفر از سوی دولت را از جمله دیگر ابزارهای حمایتی عنوان و خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب ضمن تشکر از اقدامات دولت و همکاری مردم در مقابله با بیماری کرونا، بر استفاده از ظرفیت کمکهای مردمی و خیران تاکید کرده اند.
استاندار گیلان بر ضرورت وجود آمادگی لازم برای جبران آسیب های اجتماعی در مرحله پساکرونا تاکید و تصریح کرد: در این مسیر باید از ظرفیت مراکز مشاوره ای دانشگاه گیلان، علوم پزشکی، بهزیستی، نیروی انتظامی، سپاه و آموزش و پرورش به صورت تلفنی و فضای مجازی در شرایط فعلی و پساکرونا استفاده کرد.
وی به اقدامات موثر سازمان های مردم نهاد، تشکل های مذهبی، گروه های جهادی، بسیج سازندگی و زنان در انجام اقدامات اجتماعی و فرهنگی و نقش آفرینی در تولید ملزومات بهداشتی اشاره و خاطرنشان کرد: باید با ساماندهی این اقدامات از ظرفیت مشارکت این مجامع در بخش های مختلف بهره مند شویم.
زارع در بخش دیگری از سخنان خود به آغاز فصل زراعی اشاره کرد و گفت: ۱۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی محصول برنج در گیلان که معادل گردش مالی محصول گندم ۲۰ استان کشور است، ظرفیت بسیار خوبی برای استان ما محسوب میشود.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه حجم گردش بالای مالی محصول برنج نمایانگر وابستگی بخش قابل توجهی از معیشت، درآمد و اشتغال مردم استان به کشت این محصول است، افزود: در چنین شرایطی نه تنها نباید ذرهای از کمیت و کیفیت تولید محصول برنج گیلان کاسته شود بلکه انتظار داریم شاهد افزایش کمیت و کیفیت آن باشیم.
وی با تاکید بر اینکه استفاده حداکثری از ظرفیت مکانیزاسیون و ماشین آلات کشاورزی مورد انتظار است، تصریح کرد: رهاسازی آب سد جلوتر از موعد که مورد تقاضای کشاورزان بوده و در سال زراعی قبل منجر به افزایش کیفیت و کمیت محصول برنج بود، در سال جاری ۱۰ روز نسبت به سال گذشته و از میانگین ۱۰ ساله، حدود ۲ماه زودتر صورت می گیرد.
زارع بر ضرورت شناسایی ابزارها و مولفهها برای دستیابی به این هدف توسط جهاد کشاورزی با همکاری سایر دستگاهها تاکید و تصریح کرد: اطلاعرسانی باید به نحو شایسته در مسیر رعایت مسائل بهداشتی صورت گیرد.
استاندار گیلان با بیان اینکه باید از برکات خدادادی و مواهب الهی استفاده حداکثری شود، افزود: هدفگذاری برای جهادکشاورزی در موضوع مکانیزاسیون روند کاشت، داشت و برداشت باید به ۷۰ درصد برسد و کمبودهای ماشین آلات از استان های همجوار تامین شود.
نظر شما