به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 27 آذر مجلس شورای اسلامی یکفوریت طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد.
در ادامه گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد این طرح، سیدکاظم دلخوش، نماینده صومعهسرا بر اساس ماده 180 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی پیشنهاد مسکوت ماندن این طرح را به مدت سه ماه مطرح کرد و گفت: در حال حاضر در ارتباط با انتزاع وظایف بخش کشاورزی از وزارت صنعت و معدن و الحاق آن به وزارت کشاورزی نکات قابل تأملی وجود دارد که باید به آن دقت شود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه در قانون برنامه پنجم توسعه الزام کردیم که دولت در تأسیس وزارتخانههای جدید شرح وظایف این وزارتخانهها را پس از شش ماه به مجلس بیاورد پس ما باید اجازه دهیم تا دولت این شرح وظایف را بیاورد نه اینکه با ارایه این طرح دو وزارتخانه را به جان هم بیندازیم و مقرراتی را که در بخش تجارت خارجی و داخلی وضع کردهایم و در سالهای گذشته اجرایی شدهاند آنها را بهم بریزیم.
وی تأکید کرد: میدانیم که این بخش از جهاد کشاورزی به وزارت صنعت و معدن منتقل شده است و اگر آن را جدا کنیم مجددا مشکلاتی به وجود میآید.
نماینده صومعهسرا خاطرنشان کرد: آیا با تصویب این طرح ما باید همانگونه که رایزن تجاری داریم رایزن کشاورزی نیز داشته باشیم؟
وی تصریح کرد: در حال حاضر بخش شبکه شیلات، تحقیقات، دامپزشکی از بخشهای بزرگی هستند که زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی اداره میشوند، این در حالی است که در کشورهای دیگر هر کدام از این بخشها به علت وسعت کار یا یک سازمان هستند و یا یک وزارتخانه دارند و اگر وزارت جهاد کشاورزی بخواهد در شرایط فعلی همین بخشها را نیز اداره کند، هنر کرده است.
وی با بیان اینکه با الحاق این بخش به وزارت جهاد کشاورزی مشکلاتی را برای این وزارتخانه به وجود میآوریم، گفت: اگر بنا باشد دوگانه کار کنیم وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار کند و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در تنظیم بازار کند که این موضوع موازیکاری میشود.
وی با اشاره به مشکلات چایکاران یادآور شد: همین سازمان جهاد کشاورزی است که چایکاران را بدبخت کرده است، پس این سازمان چگونه میخواهد امور تجاری کشاورزی را پیگیری کند؟
وی از نمایندگان خواست به این طرح رأی ندهند تا دولت لایحه شرح وظایف وزارتخانه جدید را ارایه کند.
مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده لنگرود در مخالفت با این پیشنهاد مسکوت ماندن گفت: آیا اصلا کشاورزی باقی مانده است که ما تقاضای این طرح را داریم.
وی بیان کرد: این طرحی که تهیه شده است طرحی است که در آن وظایف وزارت جهاد کشاورزی مشخص میشود و اختیارات تجارت محصولات کشاورزی را به این وزارتخانه میدهیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر پرتقال چینی وارد میشود و آیا میشود پرتقال تولید داخل را فروخت و آیا با همه این مشکلات میشود یقه وزیر جهاد کشاورزی را گرفت، در حالی که وی به علت اینکه این بخش زیر نظر این وزارتخانه نیست ابراز بیاطلاعی میکند؟
لاهوتی این طرح را به نفع کشاورزان عنوان کرد و گفت: از نمایندگان خواست به پیشنهاد مسکوت ماندن آن رأی مثبت ندهند.
در ادامه نمایندگان با 128 رأی موافق، 43 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از مجموع 218 رأی با پیشنهاد مسکوت ماندن این طرح موافقت کردند و بدین ترتیب این طرح به مدت سه ماه مسکوت ماند.
بر اساس ماده واحده این طرح، از تاریخ تصویب قانون آن تمام امور مربوط به تجارت بخش کشاورزی و منابع طبیعی اعم از صادرات، واردات، تنظیم بازار داخلی، امور گندم، آرد و نان، فرش دستباف، صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی همراه با تمام نیروهای انسانی، شرکتها، مؤسسات تحقیقاتی و پژوهشی، امکانات و اموال منقول و غیرمنقول، داراییها، بودجه و اعتبارات، یارانهها و تعهدات از وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهاد کشاورزی ملحق میشود.
پایان پیام/
نظر شما