همه تمایلات در وجود انسان برای خیر بوده است حتی غضب

حجت‌الاسلام تحریری با بیان‌اینکه همه تمایلاتی که در وجود انسان قرار داده شده، برای خیر بوده است، گفت: اصل قوه غضب در وجود انسان نیکو است به شرط اینکه طبق دستورات اسلام از افراط و تفریط دور باشد.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «محمدباقر تحریری» شامگاه یک‌شنبه، ۳۱ فروردین در جلسه درس اخلاق شرح کتاب چهل حدیث امام خمینی(ره) که به‌صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: صفت غضب دو وجهه دارد که گاهی به‌ شکل رذیله و گاهی به صورت صفت حمیده بروز و ظهور دارد.

 

تولیت مدرسه علمیه مروی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) مبنی بر اینکه غضب کلید هر شر است؛ بیان کرد: نفس انسان به‌سوی امور منفی گرایش دارد؛ این‌گونه روایات جنبه بازدارنده و هشدار دارد که صفات رذیله در وجود انسان رشد نکند.

 

وی با بیان اینکه غضب دو ریشه جسمی و روحی دارد، تصریح کرد: جنبه روحی و روانی غضب در عملکرد جسمانی انسان ظاهر می‌شود. در واقع یک حالت نفسانی سبب جوشش قلب انسان می شود.

 

آیت‌الله تحریری با بیان اینکه همه خلقت الهی نیکو آفریده شده است، ابراز کرد: طبق آیات قرآن کریم خلقت انسان حق است؛ همه تمایلاتی که در وجود انسان قرار داده شده برای خیر بوده است.

 

وی تاکید کرد: طبق آیات و روایات خلقت الهی بر نظام دقیق و اهداف عالی مبتنی است؛ بر همین اساس اصل ایجاد قوای انسان نظیر غضب نیکو است البته اگر انسان آن را در مسیر درست استفاده کند.

 

این استاد اخلاق با بیان اینکه قوه غضب دو فایده فردی و اجتماعی دارد، تاکید کرد: قوه غضب سبب برآشفتن انسان است که شخص از آن در برابر چیزهایی که مانع کمال او می‌شود، استفاده می‌کند.

 

تولیت مدرسه علمیه مروی ادامه داد: اگر قوه غضب در وجود انسان قرار نداشت مقابل ناملایمات قیام و دفاع نمی‌کرد و از بین می‌رفت.

 

وی افزود: بدون قوه غضب نظام اجتماعی فرومی‌پاشد زیرا انسان در این حالت مقابل کسانی که به حقوق او تجاوز کردند، حالت دفاعی و قهری نخواهد داشت.

 

آیت‌الله تحریری در پایان با بیان اینکه کمال قوه غضب در جلوگیری از افراط و تفریط است، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از افراط و تفریط در غضب دین اسلات دستوراتی را قرار داده است که باید به آنها مراجعه کنیم.

کد خبر 918326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha