به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دومین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان و جهش تولید امروز(پنجشنبه، ۴ اردیبهشت) با دستور کار ارائه عملکرد سازمان جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری، صنعت و معدن و تجارت و شیلات برگزار شد.
در این جلسه «کیوان محمدی» با بیان اینکه سال گذشته ۱۸ پروژه اقتصاد مقاومتی در قالب ۵۳ زیرپروژه در استان اجرا شد که برخی از آنها امسال نیز تداوم دارد از حذف دو دستگاه محیط زیست و شرکت آب و فاضلاب گیلان از پروژههای اقتصاد مقاومتی در سال جاری خبر داد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان با تاکید بر ارائه اشتغالهای ایجاد شده از پروژههای اقتصادمقاومتی سال گذشته توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: سال گذشته ۱۱ جلسه اقتصاد مقاومتی برگزار که ۹ جلسه با ریاست استاندار تشکیل شد و ۵۳ مصوبه حاصل آن بوده که ۸۰ درصد مصوبات بر اساس پیشرفت فیزیکی محقق شدند.
اجرای پروژههای اقتصاد مقاومتی استان در سال گذشته به ۹دستگاه اجرایی واگذار شده بود که هشت پروژه مربوط به جهاد کشاورزی با ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی، یک پروژه مربوط به صنعت، معدن و تجارت با ۱۶ زیرپروژه و ۷۶ درصد پیشرفت، آب و فاضلاب با ۲ پروژه و ۹ زیرپروژه و ۷۸ و نیم درصد پیشرفت فیزیکی بوده است و بهطور متوسط پیشرفت فیزیکی این پروژهها ۸۱ درصد اعلام شده که رشد چشمگیری در چهارماهه آخر سال به نسبت ۶۱ و ۹۴ درصد قبل از آن داشته است.
بر اساس گزارش اعلام شده در جلسه، تعداد پروژههای زیر ۵۰ درصد، کاهش یافته و پروژههای بالای ۸۰ درصد هم چهار پروژه است و اکثریت پروژههای مربوط به سازمان جهادکشاورزی که عمده پروژههای اقتصاد مقاومتی را تشکیل میدهد، پایان یافته است.
«شراره کاووسی» از بررسی ۵۳ پروژه برای سال جاری خبر داد که با حذف پروژههای فاقد پیشرفت فیزیکی لازم و یا تامین اعتبار ملی در نهایت ۴۱ پروژه با اشتغال سه هزار و ۳۱۱ نفر مصوب شد.
سرپرست حوزه برنامهریزی مدیریت و برنامهریزی گیلان ادامه داد: پروژههای امسال اقتصاد مقاومتی به ۶ دستگاه اجرایی سپرده شده که صنعت و معدن مجری ۲۲ پروژه که ۱۱ پروژه آن مستمر سال قبل است، بوده و متعهد به ایجاد هزار و ۲۱۹ شغل شده است. جهادکشاورزی با ۱۰ پروژه و ایجاد هزار و ۸۲۴ شغل، میراث فرهنگی با ۹ پروژه و ۸۳۵ شغل، شرکت سهامی آب منطقهای هفت پروژه، شرکت توسعه نوغانداری کشور ۲ پروژه و منابع طبیعی و آبخیرداری یک پروژه را عهدهدار هستند.
وی با اشاره به پروژههای سال «جهش تولید » از اجرای ۱۲۸ پروژه با ۶ هزار و ۷۶۴ شغل توسط هشت دستگاه اجرایی استان خبر داد که ۴۱ پروژه آن همان پروژههای اقتصاد مقاومتی هستند.
در ادامه جلسه پروژههای اقتصاد مقاومتی سازمان صنعت و معدن و تجارت مورد بررسی قرار گرفت که عمدهترین مشکلات مربوط به این حوزه که به همت بخش خصوصی اجرا میشود، عدم همکاری بانکهای عامل در پرداخت تسهیلات بانکی است.
«فرهاد دلق پوش» با بیان اینکه پروژههای این بخش دارای پیچیدگیها و مشکلات مخصوص خود است از عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات به پروژههای تولیدی استان گلایه کرد و گفت: از ۱۶ پروژه اقتصاد مقاومتی مربوط به این حوزه چهار پروژه فیبر بینا، دستکش گیلان، تولیدی گیلان و آرین تخته به بهرهبرداری رسید.
رییس سازمان صنعت و معدن و تجارت گیلان یا اعلام ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی تجمیعی پروژهها تصریح کرد: ماهیت پروژههای اقتصاد مقاومتی صنعت و معدن متفاوت بوده و پروژههای منحصربه فرد و مهم در چرخه تولید تعریف شد.
«علی درجانی» با ارائه گزارش عملکرد جهادکشاورزی در پروژههای اقتصاد مقاومتی، مجموع سرمایهگذاری این ۱۳ پروژه را ۷۴ میلیارد ریال اعلام کرد که ۴۶ میلیارد ریال آن آورده مجریان طرحها با اشتغال ۳۰۵ نفر است.
رییس سازمان جهادکشاورزی تولید در محیطهای کنترل شده را از سیاستهای این سازمان اعلام کرد و گفت: سال گذشته در این راستا پروژههایی اجرا شد که نخستین آن احداث گلخانه با ظرفیت ۳۳۰ هزار شاخه گل آنتوریوم با نگاه صادراتمحور بوده است. همچنین در حوزه دام و طیور ۲ پروژه جوجهکشی و تولید مرغ نطفهدار از مرغ مادر گوشتی که از ظرفیتهای مهم استان است، اجرا میشود که نیازمند تسریع در پرداخت تسهیلات ارزی جهت واردات ماشین آلات هستند.
نظر شما