به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از منطقه آزاد اروند، «ایرج حریرچی» ظهر امروز (پنج شنبه 4 اردیبهشت) در حاشیه بازدید از بیمارستان آیتالله طالقانی آبادان و تقدیر از کادر درمانی دانشکده علوم پزشکی آبادان که در خط مقدم مبارزه با کرونا ویروس هستند، با بیان اینکه خوزستان جزء پنج استان کمشیوع بیماری کووید 19 است اظهار کرد: با توجه به بازگشایی برخی از صنوف، بازار و ادارات پس از 15 فروردین از لحاظ اقدامات فاصلهگذاری هوشمند اجتماعی و رعایت نکات بهداشتی نگرانیهایی داشتیم که خوشبختانه خوزستان به لحاظ جمعیت هزار نفری جزء استانهای کمشیوع بیماری کرونا ویروس بوده است.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با بیان اینکه متاسفانه طی چند روز اخیر تعداد بستریهای ناشی از کرونا ویروس در سطح خوزستان بهخصوص اهواز افزایش پیدا کرده افزود: با برآوردهای اولیهای که انجام شد با توجه به کاهش رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی، تعداد مبتلایان به این بیماری افزایش یافته که این آمار نگرانکننده است.
وی با اشاره به اینکه روند نزولی ابتلا به کرونا در اکثر استانهای کشور را طی چند هفته گذشته مشاهده کردیم اذعان داشت: خوشبختانه با مدیریت خوبی که در خوزستان صورت گرفت تا حدودی این بیماری کنترل شد اما متاسفانه طی یک هفته اخیر میزان بستری بیماران مبتلا به کرونا ویروس در این استان روند صعودی را به خود گرفته که باعث نگرانی وزارت بهداشت شده و امیدواریم مردم این استان فاصلههای اجتماعی را بهخوبی رعایت کنند.
حریرچی به ساخت واکسن بیماری کرونا ویروس کووید 19 در کشور اشاره کرد و ادامه داد: تاکنون دارو و واکسن برای بیماری کووید 19 شناسایی نشده زیرا این بیماری عمری چهار ماهه و حتی 2 ساله دارد اما دانشمندان ایرانی در حال انجام آزمایشهای علمی برای یافتن واکسن و داروی این بیماری هستند و هر کسی ادعای یافتن این بیماری را داشته باشد به لحاظ علمی معقول نیست.
وی با بیان اینکه این ویروس توسط یک نفر در دنیا شیوع پیدا کرد یاد آور شد: بیماری کووید 19 همچنان در کمین است و باید فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی حتما رعایت شود؛ دولت نیز به رعایت ملاحظات معیشتی و اقتصادی مردم پایبند بوده و سعی در کاهش مشکلات مردم دارد و انتظار داریم مردم نیز در این راستا نکات بهداشتی را رعایت کنند.
قائم مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی توسط مشاغل و کسبوکارهای بازگشایی شده پس از ایام قرنطینه تصریح کرد: مشاغل و کسبوکارهایی که بازگشایی میشوند ملزم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی هستند در غیر این صورت باید با بیماری کرونا درگیر شویم.
وی میزان مرگ و میر در سالهای گذشته در کشور را بهصورت روزانه یکهزار و 50 نفر اعلام کرد و گفت: اکثرا فوتیها زیر 50 سال بودهاند و مردم برای جلوگیری از افزایش میزان مرگ زودرس باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.
حریرچی با بیان اینکه در سال گذشته مراجعه مردم بهصورت حضوری روزانه 2 میلیون و 350 هزار بار در سیستم بهداشتی درمانی ثبت شده اضافه کرد: متاسفانه بهدلیل شیوع کرونا ویروس و وجود برخی از شایعات در جامعه، روند مراجعات بهطور عادی بهصورت قابل توجهی کاهش یافته و در برخی موارد بیش از 80 درصد و گاهی 40 تا 60 درصد کاهش موارد دیده شده است.
وی از وجود بیش از یکمیلیون و 300 مادر باردار در کشور خبر داد و تاکید کرد: بههیچ عنوان شهروندان بهدلیل ترس از کرونا واکسیناسیون فرزندان، مراقبتهای دوران بارداری یا مراقبتهای بیماران دارای بیمارهای زمینهای اعم از دیابت و قندخون و فشار خون و از این قبیل را به تعویق نیاندازند و حتما با رعایت موازین بهداشتی تمام این موارد را در زمان تایین شده انجام دهند.
نظر شما