مرمت مجموعه تاریخی پله بچیلون دزفول گامی در جهت افزایش ظرفیت گردشگری

تکمیل مرمت مجموعه تاریخی پلا بچیلون دزفول با شماره ثبت ملی ۲۹۱۷۸ که یکی از ظرفیت‌های گردشگری در بافت قدیم دزفول و گامی مهم در راستای حفظ ابنیه تاریخی و توسعه صنعت گردشگری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، مجموعه تاریخی پله بچیلون (پلا بچیلون، بندار بچیلون) بنایی مربوط به دوره قاجار است که با توجه به اختلاف سطح محله‌های لوریان و مقدمیان دزفول با رودخانه دز جهت سهولت دسترسی اهالی به ساحل احداث شده و همچنان نیز مورد استفاده قرار می‌گيرد.

 

این گذر قدیمی یکی از ظرفیت‌های گردشگری در بافت قدیم دزفول است که به‌دلیل وجود مشکلات متعدد از جمله ورود فاضلاب و چراغ‌های برق مشکلاتی از قبیل ریزش جداره ساختمان‌ها و پله‌ها را به دنبال داشته است.

 

«مسعود شامديل» در گفت‌گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در دزفول، در خصوص این گذر تاریخی اظهار کرد: با توجه به اینکه مجموعه پلا بچیلون در فهرست آثار ثبت ملی قرار داشت از سال گذشته مرمت آن به منظور حفظ این اثر تاریخی و افزایش ظرفیت‌های گردشگری در برنامه قرار گرفت.

 

مدیر عامل سازمان نوسازی دزفول با اعلام اتمام عملیات مرمت این مجموعه تاریخی افزود: مرمت مجموعه تاریخی پله بچیلون با اعتباری بالغ بر 600 میلیون ریال انجام شده که در این عملیات مرمت برچیدن ایگو مجاور پله‌ها و اجرای لوله فاضلاب، برچیدن پایه‌های برق و انتقال کابل‌های برق به جداره‌ها، انتقال لوله‌های آبیاری به زیرزمین و در نهایت مرمت این پله‌های تاریخی و متناسب با همان سیاق و شکل تاریخی انجام گرفته است.

 

وی اضافه كرد: در اطراف این سازه ارزشمند ده‌ها اثر ثبت ملی نظیر خانه‌های صفر نان‌خور، شوشتری، حسینوند ناصری، آرامش- ساباط‌های صنیعی، عزیزپور، شیده، شکری پور، کپش، صوبیون- مسجد ملاحاجی قرار گرفته كه می‌توان پله بچیلون را دروازه غربی ورود به مجموعه ابنیه تاریخی محله لوریان نامید.

 

به گفته وی با احیای اين بنای تاريخي، مسیر دسترسی به این سایت باارزش و تاریخی و همچنين ورود به یکی از مهم‌ترین مسیرهای گردشگری بافت کهن دزفول شامل گذرهای مهراس، سیوند، هفت‌پر، صوبیون و سراب، تسهيل مي‌يابد.

 

این گذر قاجاری در بهمن ماه سال ۸۸ به شماره ۲۹۱۷۸ در زمره آثار ملی میراث فرهنگی به ثبت رسیده است. بافت قدیم دزفول با ۲۴۴ هكتار بافت قدیم و آجری مملو از خانه‌های تاریخی، ساباط قدیمی و بناهای تاریخی است که هر کدام می‌توانند یک ظرفیت مهم گردشگری باشند که متاسفانه به‌دلیل عدم بودجه کافی و توجه به آن شاهد تخریب و ریزش برخی از این بناها بوده‌ایم که ضروری است توجه ویژه‌تری در راستای افزایش صنعت گردشگری در این خصوص انجام گیرد.

 

کد خبر 919875

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha