گلایه رانندگان تاکسی از تأثیر ویروس کرونا بر معیشت و بروز مشکلات مالی

تاثیر ویروس کرونا بر فعالیت تاکسی داران شیروان و محدودیت شغلی آنان که مشکلات مالی هم در پی داشته باعث گلایه و دغدغه بسیاری از آنان در این روزهای سخت اقتصادی شده است.

خبرگزاری شبستان- شیروان؛ همزمان با شیوع کرونا ویروس، تاکسی ها و ناوگان حمل و نقل عمومی روزانه به صورت مستمر و پیوسته ضدعفونی می شود همچنین آموزش‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی نیز در اختیار رانندگان قرار گرفته و نکات و هشدارهای لازم نیز در این زمینه اطلاع رسانی شده است. ضدعفونی مستمر تاکسی‌های شهری از سوی شهرداری برای تأمین امنیت و آرامش خاطر همشهریان است و برای عدم گسترش شیوع ویروس کرونا و به منظور حفظ فاصله اجتماعی بین شهروندان، تاکسیرانان موظف شدند تا زمان کنترل بیماری کرونا در صندلی عقب بیش از دو مسافر سوار نکنند.

 

از روزهای آغازین، سازمان حمل و نقل شهرداری شیروان پیشگام در الزامی کردن رعایت تمامی موازین بهداشتی برای رانندگان اتوبوس و تاکسی بوده که ضدعفونی کردن ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری آرامش خاطر شهروندان و رانندگان تاکسی را در پی داشته است. با اشاره به اقدامات خوب و موثر شهرداری شیروان برای جلوگیری از شیوع کرونا، شاهد کاهش مسافران و تردد آنان با تاکسی های دورن شهری هستیم، چرا که اکثرا با ماندن در منزل و یا بیرون رفتن با خودروی شخصی، دیگر از ناوگان عمومی استقبال نمی کنند.

 

همچنین وقتی مسافری سوار شده که به دلیل نبود پول خرد و مشکلات آن راننده از اخذ بخشی از کرایه  صرف نظر می کند، با توجه به مشکلات معیشتی و کاهش درآمد، این قشر را متضرر کرده و موجبات گلایه مندی بسیاری از آنان شده است.

 

فرماندار شیروان گفت: در روزهای اول شیوع، شماری از رانندگان تاکسی به علت ترس از مبتلا شدن به ویروس کرونا خواستار جابه‌جا نکردن مسافران شدند، که در این زمینه اجباری برای ادامه فعالیت آنها وجود نداشت.

 

«امین رضا مرآتی» اظهار داشت: با توجه به نظر کارشناسان بهداشت، رانندگان تاکسی بیشتر در معرض آلودگی ویروس کرونا هستند و فعالیت آنها بدون رعایت مسائل بهداشتی به شیوع این بیماری منجر می شود.

 

فرماندار شیروان بیان داشت: به رانندگان تاکسی تاکید شده حتما به هنگام جابه‌جایی مسافر موارد بهداشتی را رعایت و داخل ماشین خود را روزانه چندین نوبت ضدعفونی کنند.

 

مرآتی خاطرنشان کرد: برخی از رانندگان تاکسی هم که بیش از ۵۰ سال سن دارند بیماری های زمینه ای داشته که این وضعیت، کار کردن آنها را در شرایط فعلی بسیار سخت کرده است.

 

مدیرعامل شرکت تعاونی تاکسی‌داران شیروان گفت: ظرفیت جابه‌جایی مسافران ناوگان درون شهری این شهر در فروردین ماه امسال به علت شیوع کووید-۱۹، ۵۰ درصد کاهش یافته و در این زمینه بیشتر شهروندان از وسایل نقلیه شخصی استفاده می‌کنند.

 

«محمد شرف‌پورمقدم» اظهار داشت: پیش از شیوع بیماری کرونا هر تاکسی درون شهری مجاز به سوار کردن سه مسافر در صندلی عقب داشت که اینک برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی این میزان به دو مسافر کاهش یافته است.

 

مدیرعامل شرکت تعاونی تاکسی‌داران شیروان گفت: به علت کاهش درآمد تاکسی داران بیشتر صاحبان تاکسی، خودرو را از راننده ها گرفته و خود اقدام به مسافرکشی می کنند.

 

شرف‌پورمقدم افزود: پیش از شیوع کرونا، هر تاکسی درون شهری روزانه  ۱۵۰ مسافر جابه جا می کرد که درآمدی معادل ۸۰۰ هزار ریال داشت اما، اینک این میزان به کمتر از ۵۰ درصد کاهش یافته است.

 

مدیرعامل شرکت تعاونی تاکسی داران شیروان گفت: روزانه تعداد بسیاری از آنان با مراجعه به دفتر، خواستار رفع مشکل و افزایش کرایه هستند زیراکه قسط بانکی برخی از آنان عقب افتاده که در این زمینه برای همکاری نامه ای به بانک ها ارسال شده است.

 

شرف‌پورمقدم افزود: در بسیاری از شهرها برای جداسازی فضای راننده از مسافر اقدام به نصب پلاستیک در خودرو شده اما تاکسی داران شیروانی می‌گویند قادر به انجام این کار به خاطر هزینه های مالی آن نیستند.

 

وی با بیان اینکه کرایه جابه جایی هر فرد با تاکسی درون شهری ۶ هزار ریال است، گفت: کمیسیون حمل و نقل با افرایش کرایه تاکسی موافقت کرده که هنوز به طور قطعی اعلام نشده است.

 

یکی از رانندگان تاکسی در شیروان با ابراز گلایه از وضعیت موجود گفت: اینک برای مقابله با شیوع بیشتر کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی سوار کردن بیش از سه مسافر در تاکسی‌های ممنوع شده است.

 

«سیاوش نادری» با بیان اینکه با الزامات بهداشتی و رعایت فاصله گذاری تاکسی‌ها فقط می‌توانند دو مسافر در صندلی عقب و یک مسافر در صندلی جلو سوار کنند، افزود: این امر موجب کاهش درآمد و وضعیت اقتصادی نامناسب شده به طوری که درآمد ماهانه به 50 درصد کاهش پیدا کرده است.

 

وی با بیان اینکه اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند محور اصلی طرح ممنوعیت سوار کردن سرنشین سوم در صندلی عقب تاکسی‌ها است، گفت: حفظ سلامت تاکسیرانان و مسافران هدف اصلی این طرح محسوب می‌شود ولی حداقل مسئولان با توجه به محدودیت ها برای سوار کردن مسافر باید تدابیر جدیدی برای این کار انجام دهند.

 

نادری بیان داشت: با عنایت به تاکید ریاست جمهوری مبنی بر لزوم حمایت از اقشار آسیب دیده ناشی از شیوع ویروس کرونا و لزوم پرداخت بیمه بیکاری به مشمولان تعریف شده در مصوبات دولت، همانگونه که مستحضر هستید رانندگان فعال در حوزه حمل و نقل عمومی شهری که در قالب بیمه رانندگان از خدمات تأمین اجتماعی برخوردار هستند از جمله اقشاری هستند که بیشترین آسیب را در این بحران دیده اند.

 

وی تصریح کرد: ولی در مراجعه به سامانه تأمین اجتماعی جهت ثبت درخواست دریافت بیمه بیکاری با این پیغام مواجه می‌شوند که به علت پرداخت ۲۷ درصد سهم بیمه و نداشتن کارفرما امکان پرداخت بیمه بیکاری برای شما میسر نیست که این موضوع سبب اعتراض رانندگان به دلیل مشکلات مالی ناشی از محدودیت فعالیت آنها شده است.

 

یکی دیگر از رانندگان تاکسی که به گفته خود با کاهش درآمدش اقساط بانکی وی به تاخیر افتاده و دغدغه فراوانی برای این موضوع دارد، گفت: با توجه به شرایط حساس کنونی نظر مساعد دولت در حمایت همه جانبه از مشاغل آسیب دیده به منظور همکاری و همراهی هرچه بیشتر رانندگان در این ایام و در راستای قطع زنجیره انتقال این ویروس و کاهش فعالیت ناوگان عمومی، لازم است ترتیبی اتخاذ شود که کلیه رانندگان فعال در حوزه حمل و نقل عمومی شهری نیز بتوانند در مدت زمان مشخص از بیمه بیکاری یا کمک‌های مشابه جایگزین برخوردار شوند.

 

«برات بیک زاده» افزود: از آنجایی که متوسط سنی تاکسیرانان بالای ۴۰ سال بوده، لازم است محتوای آموزشی و خودمراقبتی، مواد ضدعفونی در اختیارشان قرار گیرد و همچنین نحوه مواجهه با مردم و خود مراقبتی به آنها آموزش داده شود.

 

وی بیان داشت: از آنجایی که تعداد تاکسیرانان بالاست و با کاهش ۴۰ درصدی سفرها مواجه شده ایم می توانیم به راحتی نشانی از تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد را ببینیم.

 

بیک زاده با اشاره به اینکه ویروس کرونا روی کهنسالان تاثیر بیشتری می‌گذارد، گفت: بیشتر مرگ و میرها در مورد افرادی بوده که دچار بیماری های زمینه‌ای و سن بالا بوده اند، اما راننده ها فارغ از سن باید درباره ویروس اطلاعات داشته باشند تا از خود و مسافرانشان محافظت کنند.

 

یکی دیگر از رانندگان تاکسی که داخل ماشین منتظر سوار شدن مسافران است با تأکید بر آموزش نکات بهداشت فردی به تاکسی‌داران تصریح کرد: ضدعفونی کلیه بخش‌های سازمان تاکسیرانی انجام شده و در کانال اطلاع‌ رسانی در فضای مجازی نیز مستمر اطلاع‌رسانی انجام می‌شود ولی برای رانندگان تاکسی هیچ گونه ماسک و دستکش برای پیشگیری تهیه نشده است.

 

«عبدالرضا شاد» در رابطه با غربالگری و مراقبت از گروه‌های آسیب پذیر گفت: باید نسبت به غربالگری رانندگان و مسافران به صورت مستمر اقدام لازم به عمل آید و رانندگان از سوار کردن مسافران دارای علائم خودداری کنند، همچنین از فعالیت افرادی که دارای علائم بیماری می‌باشند جلوگیری به عمل آید.

 

وی با بیان اینکه استفاده از تجهیزات حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و مواد ضد عفونی توسط رانندگان الزامی است، ادامه داد: دستگاه‌های متولی تأمین این محصولات باید نیاز حوزه حمل و نقل عمومی شهری را در چارچوب الزامات تعریف شده تأمین کنند تا بتوان نسبت به اجرایی کردن این موارد اقدام لازم به عمل آورد.

 

شاد خاطر نشان کرد: پیام‌های آموزشی –بهداشتی با محتوا چگونگی رفتار رانندگان در مقابله با کرونا ویروس در قالب پیامک، اینفوگرافی، پوستر و کلیپ تهیه و ارسال و به صورت دوره‌ای توسط این اتحادیه در اختیار تاکسیرانی‌ها قرار خواهد گرفت.

 

وی با بیان اینکه به خاطر نبود صرفه اقتصادی، ماشین را از راننده ام گرفته و خود مسافرکشی می کنم،  گفت: با توجه به کاهش سطح درآمدی و وضعیت اقتصادی موجود بر اثر شیوع این ویروس انتظار می رود مسئولان کرایه ها را افزایش دهند چرا که قبلا روزانه 700 هزار ریال درآمد داشتم که اینک این میزان به 300 هزار ریال کاهش یافته است.

 

 

 

کد خبر 919891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha