مادران مذهبی بیشتر از پدران در تربیت فرزند تاثیرگزارند

مشاور رییس پژوهشکده خانواده با استناد بر برخی پژوهش های میدانی اظهار داشت: مذهبی بودن مادران بیش از پدران در نوع سبک‌های فرزند‌پروری مورد استفاده آنها نقش دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر شهلا پاکدامن، مشاور رییش پژوهشکده خانواده، در همایش نو اندیشی دینی با محوریت خانواده و زنان، با موضوع «مقایسه سبک‌های فرزند‌پروری والدین مذهبی و غیرمذهبی» به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: پژوهش های ایرانی نشان داده است که بین گرایش مذهبی و روش تربیتی رابطه معنا داری وجود دارد.

 

وی با اشاره به نتایج متناقض پژوهش های داخلی و خارجی در زمینه رابطه مذهبی بودن والدین و سبک های فرزندپروری آنها، ادامه داد: بین سبک های فرزند پروری پدر و مادر در یک خانواده تفاوت معناداری وجود ندارد.

 

پاکدامن با ادعای اینکه بین پدران مذهبی و غیر مذهبی در سبک فرزند پروری مقتدرانه و مستبدانه تفاوت معناداری وجود ندارد، اظهار داشت: آن ها تنها در سبک سهل گیرانه متفاوت اند و بر حسب نتایج، پدران غیر مذهبی نسبت به پدران مذهبی، بیشتر از سبک سهل‌گیرانه استفاده می‌کنند و بین مادران مذهبی و غیرمذهبی در تمامی سبک‌های فرزند‌پروری تفاوت‌هایی دیده شده است.

 

وی با اشاره به مقایسه سبک فرزند‌پروری والدین مذهبی و غیرمذهبی 150 دانش‌آموز در مناطق 22 گانه شهر تهران گفت: براساس نتایج این پژوهش، مادران مذهبی بیشتر از سبک مقتدرانه و مادران غیرمذهبی بیشتر از سبک مستبدانه و سهل‌گیرانه استفاده می‌کنند و درنهایت نشان داده شده است که بین سبک‌های فرزند‌پروری والدین مذهبی و غیرمذهبی تفاوت معناداری وجود دارد.


گفتنی است چهارمین همایش نواندیشی دینی با محوریت خانواده و زنان، از سوی دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، 27 آذرماه سال جاری در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
 

پایان پیام /

کد خبر 92049

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha