به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام محیالدین بهرام محمدیان، رییس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزش و پرورش در همایش هفته پژوهش ضمن تأکید بر تفکر و پژوهش در عبادت، گفت: اگر تفکر و پژوهش در عبادت نباشد. این امر مهم عبادی نیز امری ظاهری است و ما را از مسیر راست منحرف میکند.
وی افزود: اگر اعتقاد بدون تفکر و اندیشه باشد، ریشهدار نیست و ثمردهی مطلوبی ندارد. جای آن دارد که در آموزش و پرورش و در جایگاه تربیت انسانها بدون تحقیق و پژوهش هیچ کاری انجام نشود.
حجتالاسلام محمدیان خاطرنشان کرد: تحقیق و پژوهش نباید امری فانتزی باشد و باید بتواند مسئلهای را حل کند و مسیری را هموار و چراغ راه آینده را نیز روشن کند تا مسیر قدم برداشتن در آینده روشن باشد.
وی افزود: برخی از تحقیقها برای تحقیق است و برخی ادای تحقیق را درمیآورند و عادت به تحقیق دارند. این نوع نگرش در تحقیقات موفق به نتیجه نیست، همانگونه که برخی عبادت میکنند تا عبادتی کرده باشند مانند نمازی که رشدی در آن وجود نداشته باشد، این نماز رهزن است و مانند شیطان است.
تحقیقی که به نتیجه نرسد، علم لاینفع و رهزن است
رییس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزش و پرورش ادامه داد: تحقیقی که به نتیجه نرسد نیز علم لاینفع و رهزن نام دارد، ترسیم آینده ما باید با آیندهپژوهی انجام شود. سناریوها و برنامههای ما برای آینده با تحقیق و پژوهش باید مشخص شود تا بتوانیم از این راه، مشکلات و مسایل آینده را بشناسیم و اقدامات آتی را با تحقیق و پژوهش انجام دهیم.
وی یادآورشد: قدم گذاشتن در آموزش و پرورش بدون تحقیق و پژوهش کار بسیار خطرناکی است و کمتر از خطاکاری نیست. اگر کاری که برای آموزش و پرورش میکنیم اشتباه باشد، اشتباهات قابل محاسبه نیست و ضرری که میرسد نیز مادی و مالی محاسبه نمیشود. آثار منفی اقدامات منفی دامنگیر ملک و ملت میشود.
وی اظهارکرد: هرکس در هر محوری در آموزش و پرورش فعالیت میکند باید با تحقیق و پژوهش فکر کند. نتایج تحقیق و پژوهش کار فردی نیست و میدان این نتایج فقط مربوط به یک فرد نمیشود.
وی اظهارکرد: ما نیازمند تقویت نهادهای پژوهشی و شناسایی امر پژوهش هستیم. در پژوهشها باید سیاست واحد و منسجم داشته باشیم و پژوهندهها در هر مقطعی باید از سیاست واحد تبعیت کنند.
حجتالاسلام محمدیان خاطرنشان کرد: ابلاغ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش کار مبارکی بود که 20 سال آینده را برای ما مشخص میکند و در مورد اقدامات پژوهشی تعیین تکلیف میکند، به همین جهت باید از تصمیمهای عندالاقتضائی، لحظهای پرهیز کنیم و تصمیمات ما باید معطوف به این سند باشد.
وی ادامه داد: در سند تحول بنیادین نقش معلمان فقط انتقالدهنده معلومات نیست بلکه در این سند معلمان از جایگاهی پژوهشی برخوردار هستند. معلم در نقشه جامع علمی کشور و در سند تحول بنیادین و برنامه درسی نه همطراز استاد بلکه به مانند یک پژوهشگر دیده شده است و این معلم پژوهشگر الگو و نمونه دانشآموزان است.
شایان ذکر است، همایش هفته پژوهش و تجلیل از فرهنگیان و دانش آموزان پژوهشگر امروز دوشنبه 28 آذر در مرکز آفرینش های هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سالن حجاب برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما