روزهایی که باید «سلامتی» را به دیگران هدیه دهیم

این روزها، روزهایی است که سلامتی جامعه به سلامتی تک تک مردم وابسته است و نباید از رعایت نکات بهداشتی به راحتی غفلت کرد و مردم باید آگاه تر از همیشه، برای حفظ سلامتی خود و سایر افراد، پروتکل های بهداشتی را تمام قد رعایت کنند.

خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی؛ سمیرا نیستانی؛ این روزها، روزهایی است که مردم با مهمانی ناخوانده به نام «ویروسCOVID-19 » زندگی می کنند، مهمانی که از اسفندماه سال گذشته، زندگی مردم را دستخوش تغییرات فراوانی کرده، از تغییر در سبک زندگی تا رفتارها و برخوردهای آدم ها با یکدیگر. اگر قبلا بر صله رحم و دید و بازدید تأکید می شد، اما امروز به «در خانه ماندن» سفارش می شود.

 

رعایت نکات بهداشتی از جمله شستن دست ها به مدت 20 ثانیه، استفاده از دستکش و ماسک برای حضور در اماکن عمومی، دست ندادن و روبوسی نکردن، عدم تجمع و رعایت فاصله اجتماعی از جمله موارد مهمی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و هرچند اکثر مردم این نکات را رعایت می کنند اما هستند عده ای که بی تفاوت نسبت به سلامت خود و دیگران، بدون رعایت این موارد، در اجتماع حضور می یابند.

 

«رضا» یکی از جوانان شهر بجنورد که به همراه دوست خود در حال خرید از مغازه است، بدون ماسک و دستکش در حال انتخاب وسایل مورد نیاز از قفسه است و وقتی دلیل حضورش در خیابان بدون ماسک و دستکش را جویا می شوم، می گوید: من جوان هستم و ورزشکار و سیستم ایمنی قوی دارم، پس جای نگرانی نیست از طرفی وقتی قرار است همه مبتلا شویم تا نسبت به این ویروس ایمنی داشته باشیم، هر چه زودتر مبتلا شویم، خیالمان راحت می شود.

 

 

 

 

وی که حدود 22 تا 24 ساله به نظر می رسد، گویا کرونا ویروس را چندان جدی نگرفته و در پاسخ به این سئوال که اگر شما ناقل باشید و این ویروس را به دیگران و خانواده منتقل کنید؟ می گوید: من سعی می کنم نکات بهداشتی را رعایت کنم.

 

بانوی دیگری که در حال خرید سبزی آنهم در میدان اصلی شهر و شلوغ ترین مکان است، هرچند دستکش به دست است اما ماسک ندارد و می گوید: امروز به چندین داروخانه مراجعه کرده ام اما موفق نشدم ماسک تهیه کنم فقط دو جفت دستکش آن هم دوبرابر قیمت خریداری کردم.

 

با گذری در شهر، می بینیم که خیابان ها همچنان شلوغ است و مردم در هر گروه سنی و حتی کودکان، رفت و آمد دارند، زنان باردار مشغول خرید هستند و افراد مسن برای خریدی هرچند کوچک، پا به خیابان می گذارند.

 

البته نباید از این نکته هم غافل شد که در اکثر کسب و کارها، صاحبان مشاغل به فکر سلامتی مردم هستند و این روزها شعر «بنی آدم اعضای یکدیگرند» مصداق عینی تری یافته و قریب به اتفاق مردم می دانند که سلامتی آنان در گرو سلامتی دیگران است. از مغازه داری که در ورودی مغازه ژل ضدعفونی دست گذاشته تا نانوایی که یک نفر موظف به دریافت کارت و یک نفر موظف به ارائه نان به مردم شده است.

 

صاحب یک سوپر مارکت در خیابان بهارستان هم در ورودی درب مغازه میزی قرار داده که مشتریان بدون ورود به مغازه، لیست خرید خود را بنویسند و در اختیار صاحب مغازه قرار دهند و در آخر هم یک ماسک هدیه دریافت کنند.

 

 

 

 

«گُل اندام» بانوی میانسالی که با زدن ماسک و پوشیدن دستکش مراقب سلامتی خود و دیگران است در صف نانوایی و با رعایت فاصله در انتظار رسیدن نوبتش است و می گوید: متاسفانه برخی از مردم اصلا نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند و وقتی به آنها تذکر می دهیم، ناراحت می شوند.

 

وی که به گفته خود ناچار است برای خرید مایحتاج زندگی هفته ای دوبار در خیابان تردد کند، از بی توجهی مردم نسبت به سلامت خود و جامعه اظهار نگرانی می کند و می گوید: باید همه مردم تلاش کنند تا بتوانیم از این بحران عبور کنیم و اگر فقط یک عده رعایت کنند و عده ای دیگر بی تفاوت باشند، کاری از پیش نمی رود.

 

به نظر می رسد با فعال شدن اکثر کسب و کارها و باز شدن پارک و بوستان ها، مردم گمان می کنند ویروس کرونا کنترل شده و راحت می توانند بدون هیچ نگرانی در مکان های شلوغ حضور یافته و در خیابان ها بدون لحاظ موارد بهداشتی، تردد کنند. اما هنوز هم وزارت بهداشت و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بر «در خانه ماندن» و رعایت تمام نکات بهداشتی تأکید دارند و از مردم می خواهند فقط در موارد ضروری در اجتماع حاضر شوند و در صورت حضور حتما از ماسک و دستکش استفاده کنند.

 

 

 

«احمد هاشمی» سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم با بیان اینکه هنوز به مرحله کنترل ویروس کرونا نرسیده ایم و مردم باید همچنان نکات بهداشتی را رعایت کنند، اظهارکرد: همه باید به پروتکل های وزارت بهداشت توجه ویژه داشته باشند و تا حد امکان تماس محیطی را کاهش دهند  زیرا شرایط ما هنوز شرایط خروج از بحران نیست و ممکن است دچار مشکل شویم.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر شیب تندی در حوزه ابتلا به کرونا نداریم و این موضوع در صورتی ادامه دارد که همه مردم موارد بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، بیان کرد: هر چه تعداد بستری افراد مبتلا به کرونا بیشتر شود نشان دهنده موارد ابتلای بیشتر در محیط است و بالعکس، پس باید غیر از موارد ضروری از خانه خارج نشویم و از آنجایی که نتایج این بیماری حالت زیکزاکی دارد، نمی توان به راحتی نتایج را تفسیر کرد.

 

«افشین دلشاد» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم در خصوص این فرضیه که برای ایمن شدن در مقابل این ویروس، همه باید به آن مبتلا شوند، اظهار کرد: در مورد کووید 19 این استراتژی وجود ندارد و از آنجایی که هر روز نتیجه ای جدید از این ویروس بروز می کند، هیچ کشوری برای ایمنی مردم این شیوه را به کار نمی برد.

 

وی بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی تأکید مضاعف کرد و  با ذکر این مطلب که فاصله گذاری هوشمند بر دو اصل استوار است، گفت: در تماس نبودن با سطوح آلوده و به دور بودن از  تجمع در مکان هایی همچون مدارس و ورزشگاه ها که هنوز تعطیل هستند.

 

 

 

 

دلشاد در پاسخ به این سئوال که چه بیمارانی نیاز به مراجعه به بیمارستان و مراکز درمانی دارند، با بیان اینکه همه بیماران نیاز به بستری در بیمارستان ندارند و افرادی که دچار تنگی نفس شدند ابتدا باید به مراکز درمانی 16 ساعته و مراکز سرپایی مراجعه کنند، ادامه داد: در این مراکز پس از معاینه، رادیولوژی و سی تی اسکن و بعد از تشخیص پزشک، تصمیم نهایی برای بستری فرد بیمار در بیمارستان اتخاذ می شود.

 

«علی یوسفی» معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم با بیان اینکه با توجه به شیوع کرونا و درگیر بودن همه استان ها، کمبودهایی در حوزه ماسک و دستکش احساس می شد، افزود: اما بعد از آن با اعطای مجوز به کارگاه های تولیدی ماسک و دستکش، این نیاز تا حدودی رفع شده است.

 

وی با بیان اینکه دو کارگاه تولیدی جدیدا مجوز تولید دریافت کرده و وارد فاز تولید شده و به زودی نیاز استان کاملا رفع می شود، بیان کرد: در حال حاضر 500 هزار جفت وارد بازار شده که با قیمت مصوب برای بخش خصوصی، داروخانه ها و بیمارستان ها توزیع می شود.

 

گفتنی است؛ نتایج آزمایش ها نشان می‌دهد تا ظهر روز دوشنبه هشتم اردیبهشت‌ماه، ۶۲۹ نفر در خراسان شمالی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۷۵ بیمار هم فوت شده اند.

 

 

 

کد خبر 922342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha