خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، هادی دهقانی: کرونا که به ایران آمد بازار شایعه نیز داغ شد، در روزهای ابتدایی شایعه کشف دارو و واکسن این بیماری داغ بود و هر لحظه خبر از کشف آن توسط گروهی از دانشمندان داخلی و یا خارجی منتشر می شد، و یا اینکه چه چیزی احتمال ابتلا به این بیماری را کم یا زیاد می کند، و بازار نیز گاهی بر پایه این شایعه ها می چرخید از گران شدن زنجفیل گرفته تا پرتقال و لیمو که به یک باره قیمت آن به چند برابر ارزش واقعی آن رسید.
در گیر و دار این شایعه ها چیزی که مانند بمب ترکید این بود که افراد معتاد به کرونا مبتلا نمی شوند، نظری که بارها توسط پزشکان و متخصصین به شدت تکذیب شد و مشخص شد که قاچاقچی ها این شایعه را برای بازار گرمی خود ساخته و پرداخته اند، براوردها حکایت از این دارد که حدود ۳ میلیون معتاد در ایران وجود دارد که ۱۰۰ هزار نفر آنها را معتادان متجاهر تشکیل داده است.
واژه معتاد متجاهر نیز از آن واژه هایی است که وقتی بر زبان می آوری داغ آن را بر دل خود احساس می کنی چرا که بیانگر قیح موضوع و عمق فاجعه نیست در معنای واژه متجاهر آمده است، کسی است که کاری را بر خلاف عرف و شرع و از روی عمد در انظار عمومی انجام می دهد و این متاسفانه معنای کامل معتاد متجاهر را به ذهن متبادر نمی کند.
معتادان متجاهر درماندگانی هستند از همه جا رانده و روی زمین مانده، خیلی از ما آنها را در قالب ژنده پوشانی می بینیم که در حال پرسه زنی در شهر روزگار می گذرانند، معتادان متجاهر به هیچ جایی تعلق ندارند دوستان و خانواده آنها را طرد کرده اند و در جاهایی مانند دره فرحزاد، میدان هرندی و لابلای شمشادهای اتوبان چمران و سایر چاله چوله های این شهر بزرگ به فراموشی سپرده شده اند، برخی خانوده هایشان آنقدر کم آورده اند که حتی از ترس برگشتن فرد معتاد به خانواده چراغ خاموش اسباب کشی می کنند تا دوباره با یک معتاد هرچند که هم خونشان باشد همخانه نشوند.
یکی از بهترین خبرهای این روزهای کرونایی این است که دادستان کل کشور خبر از برخورد قضایی با سازمان های متخلف در مبارزه با مواد مخدر را داده است؛ که همین امر شاید باعث شود تا این سازمانها به تحرک واداشته شوند و در راستای وظایفی که منجر به ایجاد آن سازمان و ساخنار شده است عمل کنند و فقط در موقع تقسیم بودجه بخشی از بودجه را از آن خود نکنند.
دادستان کل کشور از آمادگی این دستگاه برای برخورد قضایی با سازمان های متخلف در مبارزه با مواد مخدر خبر داد و گفت: اگر ستاد مبارزه با موادمخدر اعلام کند که فلان مقام و مسئول در انجام وظیفه کوتاهی کرده است دستگاه قضایی آمادگی دارد آنها را تحت تعقیب قرار دهد.
حجت الاسلام «محمدجعفر منتظری» در نشست تخصصی ویدئوکنفرانس معاونان و مدیران کل ستاد مبارزه با مواد مخدر و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور با بیان اینکه باید لباس مبارزه با موادمخدر را به صورت جدیتر به اندام کسانی که مسئولیت دارند بپوشانیم، افزود: ستاد مبارزه با موادمخدر یکی از مهمترین وظایفش این است که سهم هر دستگاهی را در امر مبارزه مشخص و متعاقب آن مطالبه کند و اگر دستگاهی به وظایفش عمل نکرد به عنوان متخلف به ما معرفی کنند تا برخورد کنیم. و مبارزه با مواد مخدر تنها منوط به قوه قضاییه و نیروی انتظامی نیست و باید از الگوی مبارزه با کرونا برای مبارزه با اعتیاد بهره برد
دادستان کل کشور با بیان اینکه کسی که گرفتار مرض و درد اعتیاد میشود شرف و حیثیتش گرفته میشود و این موضوع آثار سویی در جامعه ایجاد میکند، یادآور شد: خطر اعتیاد کمتر از کرونا نیست و این بلا دامنگیر بسیاری از افراد جامعه شده است. باید از مبارزه با کرونا برای مبارزه با اعتیاد الگوبرداری کنیم. چرا که امروزه تعداد معتادان و افرادی که آلوده به مصرف مواد مخدر هستند، زیبنده ایران نیست.
منتظری گلایه کرد: اغلب مبتلایان به بیماری کرونا، افراد میانسال به بالا هستند و کل جهان درگیر این موضوع شدهاند اما اغلب افرادی که اعتیاد دارند، جوانان هستند. چرا برای این مساله یک همت جمعی ایجاد نمیشود تا جوانانمان را از این بلای خانمانسوز نجات دهیم.
معتادان متجاهر در صورت معرفی خود و یا دستگیری به مدت ۶ ماه به مراکز ماده ۱۶ برای بازپروری منتقل می شوند تا پس از ترک اعتیاد به آغوش جامعه بازگردانده شوند، اغلب این مراکز پر شده از جوانای هستند که وقتی پای صحبت آنها می نشینی نمی دانند کی و چگونه معتاد شده اند و چرا در این مراکز باید روزگاری را که باید مانند سایر جوانان به کسب و کار مشغولند در این مراکز بگذرانند و بسیاری با اینکه اعتیاد را در این مراکز ترک می کنند به دلیل نبود حمایتهای لازم از سوی خانواده و جامعه باز هم معتاد می شوند و چرخه قبلی یعنی اعتیاد، بازپروری، ترک و اعتیاد را بارها تجربه می کنند در حالیکه باید به دنبال ایجاد فاصله بین این مراحل بود و پس از ترک اعتیاد این افراد رها نشوند و مراکزی برای آموزش حرفه و درآمد زایی برای آنها ایجاد شود تاکمتر شاهد بازگشت این افراد به سمت مواد باشیم.
نظر شما