۷۰۰ تشکل جوانان در بحران کرونا فعال هستند

سالک از فعالیت ۷۰۰ تشکل جوانان در بحران کرونا خبر داد و گفت: بیشترین سمن ها متعلق به استان اصفهان با ۳۷ سمن و استان فارس هم با ۳۷ سمن می باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، تشکل های جوانان از جمله سازمان های مردم نهادی هستند که در زمینه های مختلف فعالیت می کنند. از جمله فعالیت مهم آنها ارایه خدمات به آسیب دیدگان در مواقعی بحران و بلایای طبیعی همانند سیل و زلزله است. در بحران کرونا نیز از همان ابتدا با انجام اعمال خداپسندانه به تولید ماسک، گان و مواد ضد عفونی کننده و سایر اقلام بهداشتی در سطح استان ها پرداختند. در این خصوص با سجاد سالک، مدیر کل مشارکت های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.

 

تشکل های جوانان چه اقداماتی در بحران کرونا در سطح کشور انجام دادند؟

سمن های جوانان از همان ابتدای شیوع کرونا در زمینه های مختلف مشغول به فعالیت شدند. در همین راستا با توجه به کمبود مواد بهداشتی در 12 استان اقدام به تولید ماسک و مواد ضد عفونی کردند، در واقع شماری از کارگاه ها از هر یک از استان ها به منظور این اقلام تجهیز شدند؛ به عنوان مثال استان اصفهان یکی از استان هایی بود که با در اختیار قرار دادن ورزشگاه ها به تولید ماسک توسط سمن ها پرداختند. در استان لرستان هم با تهیه دستگاه میکسر و تولید مواد ضد عفونی نیاز مردم این استان کاملا تامین شد، در واقع از ابتدای شیوع کرونا تا 22 فروردین یک میلیون و 400 هزار ماسک و بالغ بر 85 هزار گان بیمارستانی توسط سمن های جوانان تولید شد.

 

فعالیت سمن های جوانان در مناطق محروم شامل چه اقداماتی می شود؟

یکی از اقدامات مهم دیگر سمن های جوانان توزیع اقلام در مناطق محروم بود. توزیع این اقلام (ماسک و مواد ضد عفونی کننده) هم با شناسایی مناطق محروم و حاشیه نشین شهرها همراه شد که به صورت رایگان انجام می شد. همچنین تشکل های جوانان معابر عمومی شهرها را با همکاری پایگاه های بسیج، مساجد و خانه بهداشت ضد عفونی می کردند و یکی از اصلی ترین و پر رونق ترین فعالیت تشکل های جوانان بحث آموزش بهداشت عمومی و برنامه های سرگرم کننده در فضای مجازی شامل ساخت کلیپ، ساخت پوستر، راه اندازی کمپین های در خانه بمانیم و رعایت حال پاکبان ها با عدم ریختن دستکش ها و ماسک ها در خیابان ها می شد؛ چون در برخی از استان ها امکان تولید اقلام مورد نیاز وجود داشت لذا سمن های جوانان سعی کردند با این اقدام فرهنگی کمکی در بحران کرونا کرده باشند.

 

همچنین تشکل های جوانان برای مبارزه با ویروس کرونا در استان گیلان اقدام به راه اندازی سامانه توزیع محصولات بهداشتی کردند که مطابق مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا و هماهنگی سازمان صنعت، معدن و تجارت مقرر شد شهروندان از طریق این سامانه اعلام نیاز کرده و محصولات بهداشتی هم از طریق این سامانه در اختیار آنها قرار بگیرد؛ ضمن اینکه در استان تهران هم سایتی به عنوان کرونا راه اندازی شد که اقدام به تست تشخیص احتمالی کرونا، ارایه خدمات روان شناسی و مشاوره تلفنی آنلاین و مشاوره تغذیه و ورزش می کردند؛ در همین راستا هم در استان لرستان یک تلویزیون اینترنتی راه اندازی شد که برای سرگرم سازی، آموزش و برنامه های در خانه بمانیم، ارایه می دادند.

 

چه تعداد سازمان های مردم نهاد در کل کشور در بحران کرونا فعال هستند؟

حدود 700 سازمان مردم نهاد جوانان در کل کشور در زمینه مبارزه با کرونا فعالیت می کنند که بیشترین سمن ها متعلق به استان های اصفهان و فارس به تفکیک 37 سمن می باشند و مجموع کل سمن های استان ها 705 سمن می باشد.

 

در حوزه مشاوره چه اقداماتی صورت گرفته است؟

همچنین تشکل های جوانان با تهیه نرم افزارها، انیمیشن ها و بسته های آموزشی با موضوعات تاب آوری در مقابله با کرونا، خود مراقبتی، دیگر مراقبتی، کاهش استرس، اضطراب، وسواس، تقویت رابطه زوجین، آموزش والدین و مدیریت هیجانات منفی اقدام به مشاوره افراد در بحران کرونا کردند. از همه مهم تر ارایه خدمات مشاوره رایگان به کادر درمانی بیمارستان ها و خانواده های آنها از طریق دانشگاه علوم پزشکی اقدام درخوری بود که سمن های جوانان در بحران کرونا انجام دادند. در مجموع بیش از 10 هزار مشاوره تلفنی، اینترنتی و حضوری در این ایام صورت گرفته است.

 

ارزیابی شما از فعالیت تشکل های جوانان چیست؟

طی یک ماه اخیر اقدامات سازمان های مردم نهاد در مقابله با کرونا مناسب ارزیابی شده است، این در حالی است که سازمان های مردم نهاد در حال انجام دیگر اقدامات بودند اما توانستند خود را با نیاز اصلی جامعه وفق دهند.

 

نامه شما در خصوص سمن های جوانان به ستاد ملی مبارزه با کرونا چه بود؟

ما نامه ای مبنی بر آمادگی سمن های تشکل های جوانان برای ارایه طرح های خود در زمینه مبارزه با کرونا ارسال کردیم.

کد خبر 922662

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha