نامزدهای انتخاباتی قانون انتخابات را بخوانند

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به وظایف قانونی این قوه در انتخابات افزود: ستادهای انتخاباتی و مسئولان اصلی ستاد که از نامزدهای انتخاباتی حمایت می‌کنند قانون انتخابات را بخوانند تا دچار خطا و اشتباه نشوند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌‌ای، سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به روز نهم دی گفت: این روز یادآور نهم دی 88 است که بعد از فتنه 88 رقم خورد. 9 دی یکی از ایام‌الله و یادآور کارآمدی حضور مردم در برابر توطئه‌ها و نقشه‌های دشمن است؛ 9 دی روزی بود که یک بار دیگر مردم مسلمان ایران ارادت خود را نسبت به انقلاب اسلامی، پیشوا و مقتدای خود ثابت کردند.

دادستان کل کشور افزود: مردم ثابت کردند هر جا که انقلاب و نظام نیاز داشته باشد و ولی امر اشاره کند مردم در مقابل دشمنان حاضر می‌شوند و می‌ایستند، خدا را به خاطر این نعمت سپاس می‌گوییم.

وی با اشاره به به دام افتادن هواپیمای جاسوسی آمریکا توسط نیروهای مسلح افزود: به دام افتادن این هواپیما نیز یکی از امدادهای الهی است و جا دارد از تمام کسانی که در این حوزه تلاش کردند تشکر و تقدیر کرد. توانایی‌های جمهوری اسلامی بیش از این است و دشمنان مجبور به اعتراف به آن هستند.

حجت‌الاسلام اژه‌ای با اشاره به ثبت‌نام نامزدهای مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سوم دی ثبت‌نام نامزدهای شورای اسلامی مجلس آغاز می‌شود و تمام دستگاه‌ها طبق قانون تمام مقدمات را فراهم کردند و تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا مانند سال‌های گذشته انتخاباتی پرشور، بانشاط و با حضور حداکثری مردم توأم با آرامش و صحت و سلامت برگزار شود.

دادستان کل کشور ادامه داد: شورای نگهبان نظارت بر انتخابات را منحصرا بر عهده دارد و وظایف خود را به خوبی انجام داده است. وزارت کشور نیز تمهیدات لازم و مقدمات این امر را فراهم کرده، قوه قضاییه نیز برحسب وظایف قانونی آمادگی لازم دارد و تلاش می‌کند آنچه قانون بر عهده‌اش گذاشته است را به خوبی انجام داده و کوتاهی نکند.

وی تصریح کرد: اجرای انتخابات به دست هیئت‌های اجرایی وزارت کشور است و نظارت بر انتخابات بر عهده شورای نگهبان است. قوه قضاییه نیز در قانون انتخابات چند وظیفه بر عهده دارد.

وی اظهار کرد: یکی از این وظایف استعلامی است که هیئت‌های اجرایی و شورای نگهبان در مورد نامزدهای انتخاباتی از چند مرجع قانونی مانند قوه قضاییه و دادستان کل کشور استعلام می‌کند. کسانی که در قوه قضاییه سوابق کیفری دارند بر اساس استعلام پاسخ خود را دریافت می‌کنند.

حجت‌الاسلام اژه‌ای تصریح کرد: یکی از وظایف دیگر قوه قضاییه بر اساس قانون این است که این قوه موظف است اگر تخلفی از سوی نامزدها یا هواداران آنها یا افرادی که در برگزاری انتخابات از لحاظ امنیتی، سیاسی نقش دارند، صورت گیرد خارج از نوبت به آنها رسیدگی کند.

وی افزود: پیشگیری از تخلفات و جرایم انتخاباتی نیز بر اساس ماده 67 قانون انتخابات بر عهده قوه قضاییه است و بر همین اساس در هر دوره انتخاباتی جلساتی با هماهنگی دستگاه اجرایی و نظارتی برای پیشگیری از جرایم اجتماعی تشکیل می‌شود و اطلاع‌رسانی‌های خوبی هم از طریق رسانه‌ها بخصوص رسانه ملی انجام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه کسانی که نامزد انتخاباتی هستند یک بار قانون انتخابات را بخوانند، یادآور شد: در دوره‌های قبلی بودند مواردی که به عنوان یکی از هواداران نامزدهای انتخاباتی دچار تخلف شدند و بعد از پایان انتخابات نیز در پیچ و خم دادگاه‌ها قرار گرفتند. ستادهای انتخاباتی، هواداران و مخصوصا مسئولان ستاد و عناصر اصلی که از نامزدی حمایت می‌کنند قانون انتخابات را بخوانند تا دچار خطا و اشتباه نشوند.

دادستان کل کشور با اشاره به ادعای آمریکا در مورد تأسیس سفارتخانه مجازی در ایران اظهار کرد: یکی از اقدامات کودکانه ای که از آمریکا سر زده است این است که می‌خواهد سفارتخانه مجازی در ایران دایر کند حال اینکه از نظر حقوق بین‌المللی این موضوع چه جایگاهی دارد در اینجا قابل بحث نیست اما این امر خیلی سطحی و پیش پا افتاده است و از همین جا به مردم می‌گوییم و یادآور می‌شویم که این‌گونه تأسیسات برای جذب افراد و سوء استفاده از آنها است.

وی ادامه داد: بسیاری از جاسوسان و افرادی که امروز در چاه آمریکا اسیرند از همین طریق جذب دشمن شده‌اند و از این مسیر دشمن آنها را هدایت کرده است، مردم هوشیار باشند و گول این حرف‌ها را نخورند. از لحاظ حقوقی هم دستگاه‌های ذیربط کار خود را می‌کنند.

حجت‌الاسلام اژه‌ای در مورد فساد بزرگ بانکی تصریح کرد: در جلسه پیش گفتیم که اگر به قطعیت نیامدن خاوری برسیم از طریق اینترپل وارد می‌شویم، این کار انجام شد و تعدادی از شرکت‌های وابسته به این گروه نیز به پلیس بین‌الملل اطلاع داده شدند و از اینترپل خواسته شد تا اقدامات لازم را در راستای خواست قاضی پرونده انجام دهد.

وی افزود: تاکنون بیش از 50 مورد قرار مجرمیت صادر شده و اگر چنانچه مشکلی نباشد کیفرخواست صادر می‌شود. برخی از موارد و ایرادات نیز با نظر بازپرس رفع شد و کیفرخواست در حال تنظیم شدن است و امیدواریم هر چه زودتر پرونده به دادگاه احضار شود.

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: برخی از واگذاری‌هایی که از طریق متهمان این پرونده گزارش شده است با اشکال مواجه بوده، به همین جهت سازمان بازرسی کشور موظف به پی‌گیری شد و گزارش نهایی آماده شده است، به همین جهت چهار یا پنج نفر دیگر بازداشت شدند که یکی از آن افراد مدیرعامل فعلی کارخانه ملی فولاد اهواز است و چند نفر دیگر نیز برای پاسخ‌گویی به دادگاه احضار شده‌اند.

وی گفت: بر اساس شناسایی‌های انجام شده متهمان این پرونده در اداره گزارش صادقانه ای را نگفته بودند و اعلام موجودی آنها با برخی از مواردی که جدیدا گزارش شده است، همخوانی ندارد و مشخص شده برخی از اموال به ظاهر به نام دیگری است اما از پول‌هایی که به صورت غیرقانونی کسر شده خریداری شده است. در حال حاضر بیش از 200 مورد از املاک، آپارتمان و ویلا در این پرونده ثبت شده که قبلا 170 مورد بوده است اما گزارشات جدید نشان می‌دهد که این میزان املاک با اندازه بدهی بانک‌ها تقریبا تطبیق دارد.

وی اظهار کرد: در این پرونده مقداری جواهرات و طلا نیز از طریق متهمان برای بستگان نزدیک‌شان خریداری شده و در جاهایی مخفی کرده‌اند، این جواهرات و طلاها برای دو خانم خریداری شده که بیش از 10 میلیارد تومان تخمین زده می‌شود. همچنین برلیانی به ارزش شش میلیارد تومان نیز بر اساس فاکتور موجود خریداری شده که هنوز پیدا نشده است.

وی افزود: این دو خانم بازداشت نشده‌اند و در حال تحقیق و بررسی هستند.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 92328

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha