به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «سید حسین مؤمنی» سحرگاه امروز در «پویش علی یاوران» از برنامه مواسات و همدلی مؤمنانه که در مدرسه علمیه معصومیه(س) برگزار شد، با بیان این که دعا زمینه ارتباط خالق با مخلوق است، اظهار داشت: ما برای ارتباط قلبی با خدا و طرح حاجات و خواسته ها و نیازمندی های خود راهی جز دعا نداریم.
استاد سطح عالی حوزه افزود: ماه رمضان بهترین زمان دعا است، چراکه به واسطه روزه داری اعضا و جوارح بدن، دل ها متوجه خداوند شده و زمینه برای استجابت دعا بیش از هر زمانی فراهم است، همچنانکه مطابق روایات حتی نفس کشیدن و خوابیدن در این ماه نیز عبادت است.
وی در ادامه عنوان کرد: زمان هایی برای اجابت دعا، ویژگی خاص دارد و همانطور که گفتیم از بهترین آن زمان ها ماه مبارک رمضان است، اما ایام و ساعاتی در همین ماه ارزش مضاعفی پیدا میکند که از جمله آنها شب های جمعه، سحرها، قبل از زوال ظهر، بعد از فرایض و قبل از افطار است که دعا در آنها مناجات است.
حجت الاسلام والمسلمین مؤمنی با اشاره به این که هیچ دعایی به محضر خداوند بی جواب باقی نمی ماند، گفت: مطابق حدیث قدسی اگر خداوند نمی خواست که جواب انسان ها را بدهد، هرگز قدرت دعا کردن به آنها نمی داد، بنابراین همیشه باید به لطف و عنایت خداوند امیدوار باشیم و از درگاه خداوند نا امید نشویم.
وی بیان داشت: سؤال بعدی این است که با چه ادبیاتی در خانه خدا برویم؟ به عقیده من بهترین ادبیات، کلمات و سخنان اهل بیت(ع) در قالب دعا است که از جمله بهترین آنها دعای کمیل است که امیرالمؤمنین(ع) در شب نیمه شعبان آن را به کمیل بن زیاد نخعی تعلیم کردند و این دعا دارای فرازهای بلندی است.
استاد سطح عالی حوزه در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: البته باید بدانیم برای این که دعا به هدف اجابت نزدیک شود بهترین حالت این است که انسان دل شکسته باشد و با اشک و گریه درخانه خدا برود که در این صورت عنایت خداوند به او بیشتر میشود.
وی با بیان این که دعا و مناجات نیازمند مقدماتی برای اجابت است، گفت: همانطور که گفتیم از جمله مهترین آنها شکسته بودن دل است، در روایتی نقل شده است حتی اگر موقع دعا کردن دلتان نمی شکند می توانید به یاد مردگان خود بیافتید و بعد از اشک در فراغ آنها با دل شکسته به درگاه خداوند بروید.
نظر شما