مفاهیم دینی کمتر در شرایط کرونا استفاده می شود

معماریان با اشاره به گنجینه ارزشمند مفاهیم دینی در جامعه اسلامی گفت: این دسته از ارزش ها کمتر در زندگی افراد برای بهبود و ارتقا شرایط زندگی استفاده می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، شرایط فعلی کشور که ناشی از نتایج شیوع بیماری کرونا است، به گونه ای رقم خورده که بدون فراگیری و بکارگیری مهارت های زندگی و مدیریت فردی قادر به تحمل آن نخواهیم بود.

 

بی توجهی به صبر، گذشت، آرامش و ارزش های اعتقادی موجب افزایش معضلات خانوادگی و تعارضات زناشویی و خستگی فرزندان در محیط منزل شده که برای بهبود این شرایط به بهره گیری از این مفاهیم نیازداریم به همین خاطر مصاحبه ای با «علیرضا معماریان»، روانشناس و رئیس انجمن روانشناسان مثبت گرا ایران پیرامون چگونگی رفتار در شرایط فعلی کشور انجام شده که به شرح زیر است:

 

شرایط فعلی کشور چه نتایج بر روح و روان مردم می گذارد؟

 

با توجه به نبود تجربه گذشته در خصوص زیاد رد خانه ماندن برای بسیاری از خانواده ها و همچنین محیط پر استرس ناشی از شیوع ویروس کرونا در صورتی که مدیریت فردی و مهارت های برخورد با این شرایط بکار نگرفته شود بخش زیادی از مردم پس از کرونا دچار آسیب های روحی مثل افسردگی، اضطراب و اختلات روانی می شوند که بر اساس بررسی ها و مطالعات صورت گرفته در چین این اتفاق برای برخی از جمعیت مردم آن کشور رخ داده است.

 

برای حفظ روحیه و جلوگیری از ترویج بیماری های روحی و روانی چه راهکارهایی را معرفی می کنید.

 

با توجه به اینکه آموزه های اسلامی در کشور ما رواج دارد و در بین مردم شناخته شده اما بهره گیری از آن ها کمتر مورد استفاده است و اگر صبر، گذشت، توکل برخدا، حفظ آرامش درونی، امیدواری و دعا در بین مردم بیشتر کاربردی شود و افراد به اینکه یک روزی مشکلات رفع خواهد شد و زندگی آن ها در کنار همه مشکلات نقاط امیدواری نیز دارد، امیدوار باشند بسیاری از اضطراب و استرس های بی جا آن ها رفع خواهد شد.

 

ویروس کرونا برای همه مردم کشور مشکلاتی را در حد و حدود مختلف ایجاد کرده و این معضل برای یک نفر نیست و نباید همواره یک نفر مشکل خود را بزرگ کند و ناامیدی و بی انگیزگی برای خود ایجاد کند که این موضوع آسیب های جدی به همراه دارد.

 

غمناکی و ناامیدی هیچ ثمره ای برای زندگی ما نخواهد داشت و این موضوع موجب انفعال در زندگی آینده ما می شود و بهتر است با رفتارهای صحیح مثل مطالعه، گفت و شنود در بین اعضای خانواده و امید به لطف خداوند این روزها را سپری کنیم.

 

چه ارتباطی بین نوع تفکر و گسترش بیماری در جامعه دارد؟

 

کسانی که شرایط روحی خود را در برابر مشکلات جامعه ساماندهی می کنند و با حفظ روحیه و ارزش گذاری به مفاهیمی مثل تاب آوری و صبر پیش می روند مطنا در برابر معضلات اجتماعی بهترین تصمیم می گیرند و در برابر مشکلات بردباری و صبردارند اما آشفتگی روحی مانع تصمیم گیری صحیح و موجب سختی شرایط می شود.

کسانی که افکار منفی خود را مدیریت نمی کنند به سیستم ایمنی بدن آسیب می زنند و میزان مقاومت را کاهش داده و اگر هم به بیماری مبتلا نشوند اما دچار اختلات روانی خواهند شد که شاید سال های این بیماری روحی با آن ها همراه شود.

 

شایعه، دروغ و افکار منفی در جامعه را چطور مدیریت کنیم؟

 

مردم اگر مهارت لازم در حوزه دانش رسانه ای و سواد رسانه ای نداشته باشند سریع در سیل اخبارهایی قرار می گیرند که قادر به تشخیص صحیح غلط آن نخواهند بود و اینگونه در سردرگمی قرار می گیرند و اخبارهای غلط و شایعه افکنی ها اصل زندگی خواهد شد و آن ها را در مسیر غلط قرار می دهد.

 

باید مردم اخبار مهم در خصوص هر موضوعی را از کارشناسان و رسانه های معتبر بگیرند و هر شبکه اجتماعی را منبع اصلی خبر ندانند که این موضوع آن ها را در برابر حجم بالای اخبار غلط و دروغ حفظ می کند.

 

چه رفتارها و اقداماتی به بهبود شرایط و رفع مشکلات جامعه کمک می کند؟

 

اقداماتی مثل تشکیل گروه های مردمی برای کمک به نیازمندان، انجام فعالیت های ضدفونی کننده، تهیه بسته های آموزشی و فعالیت های اجتماعی که توسط سازمان های مردم نهاد در حال حاضر انجام می شود در بهبود شرایط زندگی موثر و همچنین آرامش و امید را نیز به جامعه منعکس می کند.

 

این اقدامات در آموزه های دینی و انسانی ارزش محسوب می شود و در ایجاد آرامش درونی بسیار کارساز است چرا که انسان ها در کمک به دیگران اگرچه زحمت هایی را تحمل می کنند اما آرامش خاصی نیز پیدا می کنند.

 

کمک به هم نوعان امروز در عرصه های مختلف مثل ایجاد آرامش و مدیریت رفتارهای فردی بسیار نیاز است و جوانان در تشکل های فرهنگی به این موضوعات بپردازند.

 

برای کودکان باید در شرایط فعلی انجام داد؟

 

کودکان در این روزها بسیاری از رفتارها را از والدین و اطرافیان فراگرفته اند که برخی از آن ها غلط و برخی صحیح بوده است که همیشه سفارش می شود خانواده ها مراقب عملکرد خود باشند چرا که اقدامات عملی بیش از توصیه ها بر رفتار بچه ها اثر می گذارد.

 

اگر در خانواده ای حفظ آرامش، کمک به همدیگر و برنامه های فرهنگی و فراغتی خوبی انجام شده باشد فرزندان آن ها هم این مفاهیم را فراگرفته اند و در زندگی خود استفاده می کند.

 

نباید از ویروس کرونا به عنوان ابزار ترس استفاده کرد مثلا «والدین بگویند دستانت را نشستی پس کرونا می گیری» و دائم این گفته را برای موضوعات مختلف تکرار کنیم این موضوع موجب ایجاد استرس در فرزند می شود در حالی که با بیان حقایق بهداشتی بهتر می توان رفتار بچه ها را کنترل و مدیریت کرد.

کد خبر 923727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha