جهش تولید با به کارگیری نیروهای جهادی و مردمی محقق می شود

حجت الاسلام معلی با اشاره به وجود نیروی انسانی جوان، متخصص و خلاق در کشور گفت: جهش تولید با به کارگیری نیروهای جهادی و مردمی محقق می‌شود.

حجت الاسلام «حمزه معلی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با بیان این که رمز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تکیه بر اراده و خواست مردم و بهره گیری از نعمت و هدایت ولایت فقیه بود، اظهار داشت: نقش مردم با پیروزی انقلاب تمام نشد بلکه ژرف اندیشی و حکمت امام خمینی (ره) مردم را در همه عرصه های اجتماعی و در اداره انقلاب حفظ کرد.

 

معاون علمی مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه افزود: مردم نیز با انگیزه های قوی و مصمم پای انقلاب خود ایستادند و آن را حفظ کردند، رشد دادند و آن نهال را اکنون تبدیل به درختی تنومند کردند.

 

وی با بیان این که پس از انقلاب، سازمان ها و نهادهای مردمی بدون تکیه و تحمیل به دولت و حاکمیت برای انجام امور به شکل جهادی تشکیل شد، یادآور شد: یکی از نخستین سازمان ها و تشکل های مردمی پس از انقلاب تشکیل جهاد سازندگی به دستور حضرت امام (ره) با شعار رسیدگی به مناطق محروم و دورافتاده در ایران بود.

 

حجت الاسلام معلی ابراز داشت: عملکرد جهاد سازندگی در دهه شصت در مدیریت و سازمان، تجربه ای موفق قلمداد می‌شود و میزان محرومیت‌زدایی و افزایش تولیدات کشاورزی و توسعه و عمران روستاها، علی رغم نبود امکانات و نیروی متخصص به اندازه کافی در آن زمان گویای موفقیت حضور نیروهای جهادی و مردمی در این عرصه بود.

 

این پژوهشگر اقتصاد اسلامی در ادامه با تأکید بر این که یکی از ظرفیت های ایران به منظور جهش تولید بکارگیری نیروهای جهاد و مردمی است، خاطرنشان ساخت: هنوز مدل موفق توسعه روستایی دهه شصت در سطح کلان اقتصاد و صنعت و تولید بکارگیری نشده است.

 

وی اضافه کرد: این امر نیازمند طراحی مدل ها و الگوهای بومی توسط نخبگان و تأمین زیرساختهای قانونی و فرهنگی است تا همانگونه که در دهه شصت شاهد جهشی در عرصه توسعه روستایی بودیم امروز نیز با استفاده از همان تجربیات شاهد جهش تولید باشیم.

 

حجت الاسلام معلی با اشاره به وجود نیروی انسانی جوان، متخصص و خلاق در کشور خاطرنشان کرد: حضور بیش از 30 میلیون جوان و 5 میلیون دانشجو، اگرچه از یک طرف و در فضای تحت سیطره رانت نفتی، تهدیدی برای اقتصاد کشور تلقی می‌شود؛ اما از طرف دیگر با حرکت در مسیر اقتصاد دانش‌بنیان این موضوع به یک فرصت ارزشمند برای جهش تولید تبدیل می‌شود.

 

وی مهمترین پایه اقتصاد دانش‌بنیان را وجود نیروی انسانی جوان و خلاق عنوان کرد و افزود: در این اقتصاد با کارآفرینی و نوآوری در فضای کسب و کار می توانیم شاهد جهش در تولید باشیم، همچنانکه در حال حاضر فعالیت بیش از دو هزار و 800 شرکت دانش‌بنیان و هزاران استارتاپ به ثمر نشسته، پایه و موتور محرکه کارآفرینی در کشور قرار گرفته است.

کد خبر 923960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha