«حجتالاسلام سید علی جزایری» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، در خصوص وضعیت کلانشهر اهواز اظهار کرد: اهواز شهری با ظرفیت بسیار بالایی است و حضور گستردهای از فرهیختگان دانشگاهی و حوزوی همچنین فعالان مسجدی در این کلانشهر مجموعه بسیار بزرگی از ظرفیتهای مختلف را بهوجود آورده است.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار اهواز ادامه داد: جوانان دغدغهمند اجتماع امروز مسئولانه وارد میدان شده و در قالب گروههای جهادی در حال خدمترسانی به شهروندان هستند، در اهواز محرومیتهای فروانی وجود دارد که همین امر باعث شده گروههای جهادی به نسبت سایر کشور اقدامات بیشتری انجام دهند.
وی با بیان اینکه اهواز در حوزه ورزشی دارای ظرفیتهای بسیار ویژهای است تصریح کرد: برخی از این ظرفیتها در چند سال گذشته به فعلیت رسیده اما بخشی از آن در دو بخش آقایان و بانوان تاکنون همچنان بالقوه باقیمانده و تبدیل به بالفعل نشدهاند.
حجتالاسلام موسوی اقوام ساکن در اهواز را یکی دیگر از ظرفیتهای این شهر دانست و افزود: اهواز شهر تک قومیتی و متعلق به قوم خاصی نیست و این تعدد اقوام به نوعی فرصتهایی را در این شهر بهوجود آورده است.
وی ابراز کرد: گورستان چنیبیه اهواز قدمتی سههزار ساله دارد و این بهمعنی آن است که این کلانشهر قدمتی فروان در طول تاریخ دارد؛ همچنین این شهر محل حضور امام رضا (ع) است که بر اساس روایات این امام بزگوار در منزل علی بن مهزیار اهوازی ساکن شدند.
شهروندان از آثار تاریخی اهواز خبر ندارند
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار اهواز در خصوص آثار تاریخی اهواز عنوان کرد: آثار تاریخی فراوانی در این شهر وجود دارد اما متاسفانه بسیاری از شهروندان از وجود این آثار باخبر نیستند؛ عبادتگاه زرتشتیان در منبعآب، نشان از این دارد که عقبه تاریخی و باستانی این شهر تا چه اندازه در حوزه دفاعمقدس و مدافعان حرم اهواز و استان خوزستان در کشور پیشتاز هستند.
وی بیان کرد: متاسفانه هویتی که در این شهر شکل گرفته یک هویت مشخص با چارچوبهای معین و مشخصی نیست که یکی از دلایل آن عدم برجستهسازی شاخصهای تاریخی و فرهنگی توسط متولیان فرهنگ در ادوار گذشته است، اهواز مجموعه فروانی از آثار فرهنگی و بافت قدیمی را در خود جای داده است.
حجتالاسلام جزایری با بیان اینکه از معینالتجار تا دانشسرای پسران و دانشگاه میدان سهگوش یک نوار تاریخی بسیار ارزشمندی است گفت: متاسفانه شاهد آن هستیم که دانشسرای پسران اکنون تبدیل به مخروبه شده، اما در روزهایی که مجموعه جدید وارد کار شده است رایزنیهایی با ادارهکل تبلیغات اسلامی خوزستان مبنی بر تبدیل این دانشسرا به خانه سرود انقلابی شده است.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین چالشهایی که با آن روبهرو هستیم هویت شهر اهواز است؛ ماسفانه برخی شهروندان که در این کلانشهر ساکن هستند نگاه تعلق امیز به اهواز ندارند، اما هنگامی که به شهر خود میروند آداب اجتماعی را کاملا رعایت میکنند.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار اهواز ادامه داد: بهطور مثال در بخش تولید پسماند رفتار شهروندی که در یک شهر زندگی میکند اما متعلق به آن نیست کاملا مشخص است، در برخی از شهرها در هفته سهبار پسماند جمعآوری میشود اما در برخی مناطق اهواز روزانه سهمرتبه پسماند جمعآوری میشود، این مهم نشان از عدم تعلق شهروند به محل دارد.
عدم تعلق به شهر؛در پی داشتن تخریب المان های شهری
وی با بیان اینکه عدم تعلق به شهر تخریبهایی در حوزه المان شهری را بهدنبال دارد عنوان کرد: با تقویت شاخصهای شهری میتوان این تعلق خاطر را بهوجود آورد که شهردار اهواز دنبال تقویت این حوزه است؛ ما در مدت زمان محدودی که پیش رو داریم باید اولویت کارهای خود را به فعالیتهای زودبازده تاثیرگذار ماندگار قرار دهیم.
حجتالاسلام جزایری چالشهای پیشرو برای تحقق اهداف این معاونت را برخی کارهای نیمهتمام عنوان کرد و گفت: در حوزه ورزشی شهرداری علیرغم اینکه عملکرد مطلوبی داشته، اما در حوزه بهرهبرداری و مدیریت بهصورت موفق عمل نشده و این عدم مدیریت صحیح منجر به تخریب زیرساختهای ورزشهای عمومی در سطح شهر شده و در مدت زمان اندک پیش رو تلاش ما بر این خواهد بود که تحرکی در این زمینه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه ما در اهواز 59 قطعه زمین چمن مصنوعی داریم که تعداد 19 زمین غیرفعال و تعداد 34 قطعه نیازمند تعمیرات اساسی هستند عنوان کرد: علاوه بر این پارک بانوان نیز راهاندازی مجدد خواهد شد؛ مهمترین دلیل آسیب این اماکن نبود مدیریت صحیح است.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار اهواز با بیان اینکه برای موسسه نجوم که در پارک شهروند واقع است وسایل بسیار گرانقیمت و ارزشمندی خریداری شده است گفت: این مکان بهعنوان یک رصدخانه مجهز باید ارتقا پیدا کند؛ مجموعه که ر این موسسه وجود دارد در سراسر خوزستان بینظیر است.
ابتدا باید حوزه سخت افزار را ارتقا دهیم
وی با اشاه به اینکه قبل از ورود به حوزه نرمافزار باید سخت افزار موجود را ارتقا بدهیم افزود: در این قدم برای تحقق اهداف خود کمیته شهروندی تشکیل شد؛ در این کمیته خدماتی که به مردم ارائه میشود نیازمند آموزش است، به طو مثال در زمینه ترافیک، پسماند، آتشنشانی، خدمات شهری و ... میتوان اشاره کرد که در صورت نبود آموزش بهرهبرداری از این خدمات قطعا دوام چنانی نخواهند داشت.
حجتالاسلام جزایری اضافه کرد: ما در حوزه پسماند، چه جداسازی و چه تولید پسماند اگر رفتار شهروندی ارتقا پیدا کند قطعا در هزینههای شهری صرفهجویی خواهد شد علاوه بر این میتوان تولید ثروت نیز کرد.
وی با بیان اینکه در حوزه آموزش شهروندی ظرفیت بسیار خوبی وجود دارد افزود: در همین راستا در خواهان این هستیم که از ظرفیت فعالان اجتماعی بهرهمند شویم؛ باید به این سو حرکت کنیم که کار فرهنگی برعهده مردم باشد مردم برای ارتقای سطح فرهنگی اجتماع خود باید تلاش کنند در این راستا نهاد حاکمیت بهعنوان هدایت کنند و حامی مردم از آنها پشتیبانی میکند.
نظر شما