خبرگزاری شبستان _ دزفول، امین قمر: متاسفانه هر سال کشاورزان دزفول با مشکلات عدیده مازاد تولید مواجه میشوند و امسال نیز محصول بادمجان، پیاز و خیار کشاورزان با وجود قیمت پایین، بدون مشتری مانده است.
دزفول با وجود ظرفیت عظیم کشاورزی بهویژه در بحث صیفیجات که میتواند در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی مفید و مثبت باشد اما بهدلیل عدم وجود برنامهریزی درست در بازاریابی، این ظرفیت عظیم تبدیل به معضلی برای کشاورزان شده است.
یکی از کشاورزان دزفول در اینخصوص میگوید: هزینه زیادی برای کشت پیاز انجام دادهام اما متاسفانه در فصل برداشت حتی نمیتوانم هزینهکرد مزرعه را کسب کنم.
وی میافزاید: قیمت نهادههای کشاورزی بهشدت افزایش یافته و چند برابر شده و هزینه کشت یک هکتار محصول صیفیجات نسبت به سال گذشته سه برابر شده اما در فصل برداشت محصول ما مشتری ندارد.
این کشاورز تاکید میکند: تداوم این وضعیت باعث میشود دیگر امیدی به ادامه کار در حوزه کشاورزی نداشته باشیم چرا که هر ساله با وجود هزینه و زحمت زیاد متحمل ضررهای هنگفت میشویم.
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار دزفول در خصوص فیلمهای اخیر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر به فروش نرسیدن محصول پیاز کشاورزان در این شهرستان عنوان میکند: روزانه بیش از چهار تا پنج هزار تن پیاز به میدان میوه و ترهبار دزفول وارد و سپس به شهرستانهای مختلف ارسال میشود.
«سید عزیز موسویفرد» دلیل اصلی به فروش نرسیدن پیاز را ممنوعیت صادرات این محصول از سوی کشورمان تا ۵ اردیبهشت میداند و تصریح میکند: این محصول پیش از آن به کشورهای حوزه خلیجفارس و بهخصوص عراق صادر میشد، اما بخشهایی از کشور عراق در برداشت و تولید محصول به خودکفایی رسیده و دولت بغداد از ۱۰ اردیبهشت واردات پیاز را به این کشور ممنوع کرده است.
احداث مرز هوایی و یا بندر خشک در دزفول میتواند برای صادرات صیفیجات کشاورزان دزفول و حل این مشکل کارساز باشد اما متاسفانه علیرغم وعدههای داده شده تاکنون اقدامی در اینباره صورت نگرفته است.
نظر شما