«مجتبی دوراندیش» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، با اشاره به فعالیت های مرکز رشد فناوری جهرم برای مقابله با بیماری «کرونا» و کمک به نظام سلامت، گفت: طراحی و ساخت دستگاه تولید ماسک سه لایه از اقداماتی بوده که در این مدت در مرکز رشد فناوری جهرم انجام شده است.
مدیر مرکز رشد فناوری جهرم افزود: این دستگاه با ظرفیت تولید 30 هزار عدد ماسک در روز فعالیت خود را آغاز کرده که این خط تولید شامل پارچه استاندارد 25 میکرون است که بعد از لایه نشانی بر روی یکدیگر سه خط اصلی ماسک ایجاد و در ادامه با اضافه شدن سیم بینی ماسک به کمک آلتراسوتیک 2 کیلووات عملیات دوخت سه لایه بر روی یکدیگر انجام می شود.
وی بیان کرد: نوآوری خاص این دستگاه نسبت به سایر نمونه های داخلی و خارجی ایجاد خط برش و دوخت بند ماسک است که تمام مراحل آن در این مرکز رشد فناوری طراحی و به عنوان بخشی از خط و دستگاه جداگانه وجود دارد.
دوراندیش با اشاره به مشخصات فنی این دستگاه، ادامه داد: استفاده از برق مصرفی 220 ولت، محصول سه لایه استاندارد، تعداد تولید 50 تا 60 عدد ماسک در دقیقه، دوخت آلتراسونیک و برخورداری از دستگاه تمام اتوماتیک از مزایای آن است.
وی با اشاره به تولید کیت تشخیص ویروس «کرونا» از طریق آزمایش خون (سرولوژی) در یکی از شرکت های مستقر در مرکز رشد فناوری جهرم، گفت: کیت های طراحی شده قادر به شناسایی هر 2 آنتی بادی اختصاصی ویروس است.
مدیر مرکز رشد فناوری جهرم اضافه کرد: این کیت بدون نیاز به اپراتور متخصص می تواند در کلینیک های بیمارستان ها یا آزمایشگاه ها به وسیله یک قطره خون، بیماری را تشخیص دهد.
وی از دیگر تولیدات این مرکز رشد فناوری در زمینه «کرونا»، ساخت محلول ضد عفونی کننده دست عنوان کرد و اظهار داشت: این مهم با تلاش یکی از شرکت های مستقر در مرکز رشد فناوری جهرم انجام شده که روزانه ظرفیت تولید 2 هزار لیتر محلول ضدعفونی دارد.
دوراندیش همچنین به ساخت تونل ضدعفونی در این مرکز رشد اشاره کرد و گفت: طول کم و پاشش خطی به منظور جلوگیری از مشکلات تنفسی، بدنه آلومینیومی جهت جلوگیری از زنگ زدگی و سبکی، دارای هشت نازل پاشش به منظور پوشش کامل، دارای مخزن یکصد لیتری به جهت هزار و 400 پاشش و مخزن پلی اتیلن جهت جلوگیری از خوردگی از مزایای این طرح است.
مدیر مرکز رشد فناوری جهرم بیان کرد: از دیگر مزیت های این تونل ضدعفونی می توان به برخورداری از چشمی و سنسور قابل تنظیم، قابلیت نصب تب سنج لیزری جهت پایش حرارتی افراد، قابل استفاده بودن در اماکن عمومی مسقف و غیر مسقف همچون بانک ها، اداره ها، پایانه های مسافری و... اشاره کرد.
دوراندیش از دیگر فعالیت های مرکز رشد فناوری جهرم در زمینه «کرونا» را استفاده از نانو پوشش های کربنی به منظور ارتقاء کیفیت فیلترینگ در انواع ماسک ها برشمرد و گفت: این محلول الکی حاوی ساختار کربنی جهت جذب ذرات زیر ۵۰۰ نانومتر و به همت یکی از شرکت های مستقر در مرکز رشد فناوری جهرم طراحی و تولید شده است.
نظر شما