به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری بر مهمترین اخبار این حوزه در شانزدهمین روز از اردیبهشت ماه ۹۹ است.
حجت الاسلام «سید محمدکاظم موسوی متقی» در گفت و گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان از راه اندازی کاروان های شادی «نسیم کرامت» به مناسبت سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) خبر داد و اظهار کرد: 313 بقعه و امامزاده شاخص در استان ها این کاروان ها را در شب و روز ولادت امام حسن مجتبی(ع) به حرکت در خواهند آورد و در خیابان ها و کوچه ها به اجرای برنامه تواشیح و مداحی خواهند پرداخت.
مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا از تجمعات و برگزاری اجتماعات مذهبی نهی شده ایم و همایش و مراسمی برگزار نمی شود، اما در سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) کاروان های جشن و شادی اجرای برنامه خواهند داشت.
حجت الاسلام موسوی متقی در ادامه به برنامه های فرهنگی تدارک دیده شده در ماه ضیافت الهی اشاره کرد، افزود: به 544 بقعه کشور ابلاغ شده است که هر کدام در فضای مجازی کانال و گروهی تشکیل دهند و در این فضا اقدام به تولید محتوا پیرامون ماه ضیافت الهی کنند. ضمن اینکه معاونت فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز با پشتیبانی تبلیغی پایگاه راسخون در چهار نرم افزار بله، واتساپ، تلگرام و ایتا تحت عنوان «ضیافت الهی» روزانه قریب صد محتوا و پست برای بهره گیری مخاطبان تولید می کند.
نظر آیتالله هادوی تهرانی در مورد نحوه ادای نذر در ایام کرونایی
خبرگزاری شبستان،گروه قرآن و معارف، به نقل از روابط عمومی دفتر آیتالله مهدی هادوی تهرانی، این استاد سطح عالی فقه و اصول حوزه نظر خود را در پاسخ به سؤالی در مورد اطعام و ادای نذر در ایام کرونا اعلام کرد. متن سؤال و پاسخ این استاد سطح عالی فقه حوزه به شرح زیر است:
سؤال
برخی از مردم مال خود را برای اطعام(ماه رمضان) و مراسم عزا نذر کردهاند. امسال به دلیل شرایط کرونا و فاصلۀ اجتماعی این پولها به چه نحو باید خرج شود؟.
در بین شیعیان مرسوم است که در ماه مبارک رمضان به ویژه در ایام سوگواری شهادت مولای متقیان مجالس عزاداری برگزار میکنند و به نذر و نیاز و اطعام اهتمام میورزند و برخی از مردم مال خود را برای این کار وقف نمودهاند. امسال به دلیل شرایط سخت و دشوار و شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصلۀ اجتماعی برگزاری مراسم عزاداری به صورت معمول مقدور نیست. حال پولهایی که برای نذر و اطعام جمع میشود، به چه نحو باید خرج شود؟ آیا میتوان برای کمکرسانی به مردم مستمند صرف کرد و برای آنها بستههای معیشتی خرید؟
«حج؛ معنویت، همبستگی و اقتدار اسلامی» شعار حج ۹۹
خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف؛ در جلسه ای که به ریاست حجتالاسلام والمسلمین «سید عبدالفتاح نواب» برگزار شد. سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به محورهای شعارحج 99 گفت: این شعار از میان سی پیشنهاد دریافتی از واحدهای مختلف انتخاب شد و در گزینش واژه ها به توصیه های مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب و مسایل امت اسلامی و بینالمللی توجه شده است.
نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت با اشاره به اهمیت و آثار کنگره عظیم حج اظهار داشت: معنویت یکی از اهداف و جان مایه حج است و درهمبستگی و اقتدار اسلامی علاوه بر جهتگیری وحدت، عزت و عظمت امت اسلامی نیز با توجه به چالش هایی که جهان اسلام با آن روبروست در نظر گرفته شده است.
بر پایه این گزارش، درادامه این جلسه «علی رضا رشیدیان» با بیان اینکه وزارت حج عربستان تاکنون به صورت شفاف و قطعی در مورد حج آینده اظهارنظر نکرده است ، گفت: شرایط به نحوی است که این سازمان و بعثه مقام معظم رهبری باید برای وضعیت های مختلف آمادگی داشته باشند لذا اقدامات لازم درحوزه های مختلف تا روشن شدن تکلیف حج درحال پیگیری است.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین از اقدامات انجام شده برای انتقال ارز مورد نیاز حج پیش رو به عربستان گزارشی ارائه کرد و در خصوص آینده سفر به عتبات عالیات گفت: پروتکل سلامت از طریق وزارت امورخارجه کشورمان برای وزارت بهداشت عراق ارسال شده است و در انتظار پاسخ طرف مقابل هستیم.
حوزه علمیه استان تهران سرباز طلبه می پذیرد
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مدیریت حوزه علمیه استان تهران برای تکمیل کادر وظیفه خود از میان طلاب حوزه های علمیه سراسر کشور «سرباز طلبه امریه» می پذیرد.
داشتن کد فعال در مرکز مدیریت، حداقل مدرک سطح یک، حفظ زی طلبگی، برخورداری از توانایی جسمی، آشنایی عمومی کار با رایانه، نداشتن غیبت از خدمت از شرایط عمومی سرباز طلبه امریه است.
کارشناس خبرنگاری، طراحی، پشتیبانی، حراست، تحقیقات، پژوهش، امور قرآنی و مشاوره از عناوین تخصصی برای پذیرش سرباز طلبه امریه است.
حجت الاسلام و المسلین «فرهاد دهقانی» در گفتوگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، درباره فعالیت و اقدامات حوزه علمیه امام حسین(ع) در مقابله با ویروس کرونا، گفت: طلاب این حوزه علمیه تا امروز در تولید و توزیع ۵ هزار ماسک فعالیت داشته اند.
وی افزود: همچنین طلاب ما با حضور در بیمارستان بقیةالله (عج) به عیادت بیماران پرداختند و درباره غسل، کفن و نماز اموات کرونایی مشاوره ارائه کردند.
مدیر مدرسه علمیه امام حسین(ع) با بیان اینکه تا دهه اول ماه مبارک رمضان ۹ دوره اهداء بسته معیشتی به فقرا و نیازمدان توسط طلاب انجام گرفته است و همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: اقدامات انجام شده در هر دوره از کمک به نیازمندان شامل تأمین کیف و لوازم تحریر، اهدای بستههای غذایی، پرداخت کمک هزینه اجارهبها به برخی افراد، کمکهای مالی به صاحبان مشاغلی که به مناسبت ویروس کرونا با تعطیلی مواجه شده بودند به مدت 3 ماه، ماهی 500 هزار تومان و برخی ماهی یک میلیون و پانصد تومان انجام گرفت.
حجتالاسلام دهقانی بیان کرد: برگزاری مراسمهای ترحیم جهت تسلای دل مصیبت زدگان به صورت محدود مثلا با حضور ۱۰ نفر و بدون حضور اطفال و رعایت کامل مسائل بهداشتی با قرائت قرآن و روضه و ارسال کلیپ برای بازماندگان، از دیگر اقدمات خوب طلاب ما بوده است.
وی درباره دیگر اقدامات این طلاب، تاکید کرد: خدمت رسانی به همسایگان همچون ضدعفونی معابر و محلات، برگزاری مسابقات کتابخوانی و ... از طریق فضای مجازی و همراه با اهداء جوائز، رفع مشکلات و نیازهای همسایگان اعم از تهیه جهیزیه، کمک هزینه خرید و ... توسط سایر همسایگان از دیگر اقدامات طلاب این حوزه علمیه است.
نظر شما