به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «محمدرضا قدیر» در نشست «ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران» که پیش از ظهر امروز(سه شنبه 16 اردیبهشت) در سالن کرامت استانداری برگزار شد، با بیان این که بعد از فاصله گذاری اجتماعی شاهد سیر نزولی بیماران بستری بودیم، گفت: اما متأسفانه دو هفته است که میزان بیماران بستری ثابت مانده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم از بستری حدود 160 نفر در بیمارستان کامکار خبرداد و گفت: میزان مراجعه بیماران در مطلب ها، میزان پذیرش اورژانس ها و پذیرش بیمارستان ها و شیوع بیماری و مرگ همگی با هم در ارتباط است.
وی اضافه کرد: متأسفانه هنوز مراجعه سرپایی افراد به مراکز درمانی هنوز قابل توجه است، بنابراین در موضوع فاصله گذاری اجتماعی باید اقدامات بیشتری صورت بگیرد و صدا و سیما و رسانه ها در این بین نقش مهمی برعهده دارند و باید الگو سازی کنند.
قدیر تصریح کرد: باید به مردم هشدارهای لازم را بدهیم، چراکه میزان مردم با علائم کم و ناقل کرونا هنوز قابل توجه است و برخی مردم شرایط را عادی میدانند در صورتی که استان قم هنوز جزو مراکز با وضعیت قرمز در کشور محسوب میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه عنوان کرد: طبق اعلام مراکز معتبر جهانی تنها از دو دسته باید تست گرفت؛ نخست افراد مشکوک علامت دار و دوم افرادی که با افراد دارای علائم در ارتباط بوده اند و غیر از این دو دسته کسی نباید به مراکز درمانی برای انجام تست کرونا مراجعه کند.
وی در تعریف افراد بهبود یافته از کرونا نیز خاطرنشان کرد:از نظر پزشکی به فردی بهبود یافته گفته میشود که بعد از بهبودی کامل به واسطه 24 ساعت دوبار تست کرونای او منفی باشد، و اگر منفی شد و بعد از بهبودی دو هفته بعد نیز علامتی در او نبود، می توانیم بگوییم فرد سالم شده است.
قدیر تصریح کرد: تا جایی که ممکن است باید روند عادی سازی را در مردم به حداقل برسانیم، در این بین نقش صدا و سیما مؤثر است از این رو در وسائل حمل و نقل عمومی از جمله تاکسی ها و همچنین زمان راه اندازی اتوبوس ها باید دستکش و ماسک اجباری شود و ما حتی در پسا کرونا باید زندگی نرمال جدید داشته باشیم و تغییر شیوه زندگی را باور کنیم.
نظر شما