به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان،« رضا چمن»شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: در سال جاری اولین اهدای عضو در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با فداکاری خانواده مرحوم «محمدرضا آجدانی» جوان ۲۲ ساله اهل و ساکن روستای گلستان پرودر شهرستان شاهرود انجام شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: این جوان ۳۰ فروردین ماه امسال به دلیل تصادف با موتور سیکلت دچار جراحات شدید و به علت شدت آسیب وارده به مغز با وجود تلاش همکاران بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود دچار مرگ مغزی شد.
وی تصریح کرد: پس از تأیید تیم پزشکی مبنی بر مرگ مغزی، خانواده فداکار آجدانی با آرزوی سلامت و زندگی بخشی به انسان های دردمند در حالی که خود سوگوار غم از دست دادن بودند، تصمیم گرفتند نگذارند ارگان های حیات بخشی که می تواند نجات بخش جان چندین بیمار باشد به زیر خاک رود، بلکه در بدن انسانهایی دیگر که اینک با رنج بیماری زندگی شان را می گذرانند به حیات ادامه دهد.
چمن با اشاره به موافقت خانواده این مرحوم با اهدای اعضای فرزندشان شامل کبد، قلب، و ۲ کلیه به بیماران نیازمند دریافت عضو اظهارداشت: چهار بیمار نیازمندان به عضو در کشوربا این اهداء نجات یافتند و زندگی دوباره به آنان بخشیده شد.
اعضای قابل اهدای فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریهها، کبد، رودهها، لوزالمعده، کلیهها و برخی بافتهای بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب است.
اهدای عضو از ثمربخش ترین شیوه در رویارویی با مرگ مغزی بوده و ازسخاوتمندانه ترین کارهای دنیا اهدای عضو پس از مرگ مغزی است.
تمامی ادیان بر این باورند که عمل اهداﺀ عضو یک حرکت خداپسندانه و عشق به همنوع محسوب میشود و دین مبین اسلام اهمیت فوق العادهای برای نجات جان انسانها قائل است، چنانچه در قرآن کریم سوره مبارکه مائده آیه ٣٢ به تصریح اشاره شده که هرگاه کسی سبب بقای نفسی شود مانند آنست که موجب نجات جان تمام انسانها شده است.
احتمال نجات جان هشت بیمار توسط یک بیمار مرگ مغزی وجود دارد و خانواده پس از آغاز مرگ مغزی برای اهدای عضو۱۴ روز فرصت دارند.
نظر شما