به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام و المسلمین «مهدی ماندگاری» به مناسبت ماه مبارک رمضان در قالب فضای مجازی در مهدیه امام مجتبی(ع) طی سخنانی درباره آیه ۲۰ سوره حدید گفت: «اعْلَمُواْ أَنَّمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِینَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَ تَکَاثُرٌ فِى الْأَمْوَ الِ وَالْأَوْلاَدِ کَمَثَلِ غَیْثٍ أَعْجَبَ الْکُفَّارَ نَبَاتُهُ ثُمَّ یَهِیجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرّاً ثُمَّ یَکُونُ حُطَاماً وَفِى الْآخِرَةِ عَذَابٌ شَدِیدٌ وَ مَغْفِرَةٌ مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَ انٌ وَمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَآ إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ».
وی افزود: بدانید که زندگانى پستِ دنیا، چیزى جز بازى و سرگرمى و زینت طلبى و فخر فروشى در میان خود و افزون طلبى بر همدیگر در اموال و فرزندان نیست، همانند بارانى که گیاه آن، کشاورزان را به شگفتى وا دارد، سپس خشک شود و آن را زرد بینى، سپس کاه شود و در آخرت، عذابى شدید (براى گنهکاران) و مغفرت و رضوانى (براى اطاعت کنندگان) از جانب خداوند است و زندگانى دنیا جز کالاى فریبنده نیست.
استاد حوزه علمیه با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) در نهجالبلاغه عنوان کرد: دنیا و عمر ما یک میدان مسابقه است.
حجتالاسلام و المسلمین ماندگاری در تفسیر آیه ۲۰ سوره حدید، اظهار کرد: خداوند در این عالم برای بندگان خود میدان مسابقه قرار داده است برخی در مسابقات شیطانی و برخی در مسابقات بندگی شرکت میکنند.
وی ادامه داد: هر دو میدان شکر و کفران برای همه ما باز است هر کس بخواهد درمیدان بندگی مسابقه دهد خداوند او را یاری میکند همچنین برای کسانی که بخواهند در مسابقه شیطانی شرکت کنند مسیر باز است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه برخی همچون حر مدتی در میدان شیطانی مسابقه میدهند اما روز عاشورا نظر خود را عوض کرده و وارد میدان مسابقه بندگی میشوند و دل امام حسین(ع) را شاد میکنند. گفت: انسان میتواند تصمیم درست گرفته و در میدان مسابقه بندگی پرواز بلندی داشته باشد.
حجتالاسلام و المسلمین ماندگاری با بیان اینکه خداوند میفرماید کسانی که در میدان شیطانی مسابقه میدهد همه عمر خود را به بازی میگذرانند، ابراز کرد: دانشمندان عمر انسان را به پنج مقطع کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی و پیری تقسیم کردند، در آیه ۲۰ سوره حدید خداوند میفرماید هر کس به میدان شیطانی وارد شود از کودکی تا پیری به بازی مشغول شده است.
وی با بیان اینکه هر کس دنبال بازی در دنیا باشد در ۵ مرحله بازی میکند، عنوان کرد: لعب بازی دوران کودکی، لهو بازی دوران نوجوانی، زینت ظاهری بازی دوران جوانی، فخر فروشی بازی دوران میانسالی، تکاثر شمارش کثرتهای دنیایی بازی دوران پیری است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه اگر در دنیا در وادی بازیگوشی افتادید همه عمر شما بازی صرف می شود، بیان کرد: این ۵ عنوان به ما نشان میدهد که چگونه از میدان بازی در دنیا به میدان مسابقه بندگی خدا وارد شویم.
حجتالاسلام و المسلمین ماندگاری با بیان اینکه ۷ سال اول کودک امیر است یعنی با او مخالفت نکنید بلکه او را جهت بدهید با بازی های جهت دار او را تربیت کنید، گفت: امیر بودن بچه به معنای رهایی کامل او نیست بلکه میفرماید با بازی بچه را تربیت کنید.
وی افزود: بهترین روش تربیت بچه هم بازی شدن پدر و مادر با فرزندان است، باید بازیهای کودکان ما اسلامی و نه کفرآمیز باشد.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: فرزندان در دوران نوجوانی دوست دارند در هر امر و مسالهای با سرعت حرکت کنند این حس آنها را در صراط مستقیم جهت دهید، این حس نوجوانان در دوران دفاع مقدس جهت داده شد که آن حماسهها را خلق کردند امروز هم میشود جهت داد آنها را رها نکنید.
حجتالاسلام و المسلمین ماندگاری با بیان اینکه جوانان را از زیبایی ظاهری بازندارید بلکه به آنان زیبایی باطنی را آموزش دهید، اظهار کرد: خداوند زیبایی ظاهری و باطنی را توامان دوست دارد، اما به شرط اینکه زیبایی جوان شبیه دشمنان امام زمان(عج) نباشد. زیبایی فضایل اخلاقی و سیره نیک را برای جوانان بیان کنید و مطمئن باشید میپذیرند.
وی با بیان اینکه تفاخر میانسالی را به سوی بندگی خدا جهت دهید، ابراز کرد: فخر انسان این است که بنده الهی باشد. بزرگی فرمود به کسی وصل باشید که همواره بتوانید به آن فخر کنید.
استاد حوزه علمیه در پایان خاطرنشان کرد: تکاثر دوران پیری را به تناسب دنیا نسجید بلکه به تناسب آخرت بسنجید، امیرمومنان امام علی(ع) به تناسب آخرت تکاثر خود را میسنجیدند.
نظر شما