وعده های بی حاصل مسئولان/روستانشینان منطقه کوهستانی جاسک با آب شرب غیر بهداشتی افطار می کنند

۱۴ روستای منطقه کوهستانی شهرستان جاسک پس از سیل اخیر در این منطقه با مشکل بی آبی مواجه هستند و اهالی این روستاها با گذشت چهارماه از آن حادثه و در ماه مبارک رمضان از آب شرب غیر بهداشتی استفاده می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شهرستان جاسک، حدود چهار ماه است که از وقوع سیل ویرانگر در شهرستان جاسک که خسارات زیادی را به مردم و زیرساخت های این شهرستان وارد کرد، می گذرد و با وجود همه تلاش های مسئولان و گروهای جهادی و نهاد های نظامی و انقلابی برای حل مشکلات موجود در روستاهای جاسک، هنوز مشکلاتی  وجود دارد که زندگی روزمره مردم را مختل کرده است.

 

سیل به زیرساخت های منطقه کوهستانی شهرستان جاسک که بیش از ۱۵ روستا دارد از جمله مخازن و شبکه آبرسانی روستاها خسارات جدی وارد کرد، با وجود اقدامات انجام شده برای حل این مشکلات، مردم حوزه کوهستانی نوگین و گیشدان و جانوری، با مشکل جدی بی آبی مواجه هستند به گونه ای که در ایام ماه رمضان با آب شرب غیربهداشتی افطار می کنند.

 

مردم روستاهای « گورسر، میسکنک، توجیدر، تنگدف نوگین، سیرجاه، دسکی و مگاه » که حدود چهار ماه پس از سیل ویرانگر در انتظار وعده های بی حاصل مسئولان برای حل مشکل بی آبی  هستند، برای تامین آب  مصرفی خود برای شرب و سایر مصارف، از آب غیر بهداشتی رودخانه استفاده می کنند. این در حالی است که با تامین ۱۰۰۰ متر لوله مشکل آب این روستا ها حل خواهد شد.

 

آب و فاضلاب توان حل مشکل بی آبی در روستاهای منطقه کوهستانی جاسک را ندارد

 

«عبدالله تاجویی »، دهیار روستای گورسر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان پیرامون این مشکل اظهارکرد: در زمان  وقوع سیل آب رودخانه ها نزدیک به ۱۰۰۰ متر از لوله های آب مخازن روستایی در این منطقه با خود بُرد و به بعضی از آنها هم نیز خساراتی وارد کرد، اما با گذشت حدود چهارماه از این حادثه، تاکنون در این باره چاره اندیشی نشده و مردم منطقه برای تامین آب شرب با مشکل مواجه می باشند.

 

وی افزود : تقریبا ۱۴ روستا از حوزه و منطقه کوهستان  شهرستان جاسک مشکل آب دارند که یا لوله های مخازن آنها را آب با خود بُرده و یا مخازن آب روستاها دوچار خسارت شده است و از آنجایی که آب مایه حیات برای زندگی مردم است و این روزها با توجه به شیوع بیماری کرونا و ماه مبارک رمضان نیاز به آب  مصرفی برای شرب است مردم با مشکل کمبود آب مواجه شده اند.

 

دهیار روستای گورسر گفت: با بارندگی های صورت گرفته در اواخر سال گذشته، آب همه چشمه های موجود در این منطقه زیاد شده است و مشکل بی آبی وجود ندارد، اما بی تفاوتی مسئولان آب و فاضلاب برای تامین لوله مورد نیاز و حل مشکل سبب شده است تا مردم  به ناچار برای تامین آب مصرفی خود با استفاده از حیوانات برای حمل آب از رودخانه که از نظر بهداشتی سلامت مردم را نیز به خطر انداخته است، استفاده کنند.

 

تاجویی عنوان کرد: مسئولان آب و فاضلاب آن قدر ناتوان شده اند که در مقابل سلامت مردم و تامین آب شرب و بهداشتی در روستاهای حوزه کوهستان جاسک تهیه  چند متر لوله آنها را به دردسر انداخته است.

 

روستاهای منطقه کوهستانی از تحت پوشش دادن خود زیر نظر آب وفاضلاب خودداری می کنند

 

« علی زارعی »، مدیر آب و فاضلاب شهرستان جاسک نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد:  در سیل اخیر جاسک به زیرساخت های حوزه آبرسانی بیش از ۱۰۰ روستا  خسارت وارد شد که با اقدامات شبانه روزی این اداره توانستیم مشکلات آنها را مرتفع سازیم.

 

وی افزود: روستاهای منطقه کوهستانی تحت پوشش اداره آب و فاضلاب نیستند و به صورت خودگردان قرار دارند و با همه تلاش ها برای تحت پوشش قرار دادن آنها، این روستاها از درخواست آب و فاضلاب امتناع کردند تا بتوانند از خدمات اداره آب و فاضلاب بهره مند شوند.

 

مدیر آب و فاضلاب شهرستان جاسک گفت: با همکاری قرارگاه سازندگی سپاه مقرر شد که ۷ کیلومتر از مسیر شبکه های آبرسانی را در برخی از روستاها که مشکل آب دارند لوله در اختیار روستائیان قرار گیرد و با حفاری و نصب لوله های خود مشکل بی آبی روستاهای خود را حل کنند.

 

زارعی عنوان کرد: با رایزنی های انجام شده برای حل مشکل این روستا ها در تلاش هستیم تا با تامین ۷۰۰ متر لوله و در اختیار قرار دادن به شوراها و دهیاران روستاها مشکل آب آنها را حل کنیم، اما از آنها درخواست داریم تا هرچه سریعتر خود را تحت پوشش آب و فاضلاب قرار دهند تا بتوانیم خدمات بهتری را به آنها ارایه کنیم.

 

بی توجهی به قطع آب شرب روستاهای سیل زده و ادامه دار شدن این وضعیت به مدت چهار ماه تا جایی که اهالی مجبور به استفاده از آب غیربهداشتی آن هم در ماه مبارک رمضان شوند، در شان جامعه اسلامی و امری پذیرفتنی از مسئولان مربوطه نیست و بهتر است با تدبیر و چاره اندیشی مناسب و منطقی هرچه زودتر این مشکل اساسی روستانشینان سیل زده حل شود.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 925766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha