خبرگزاری شبستان – مازندران؛ با زیاد شدن تعداد اتومبیل ها و نبود پارکینگ در برخی از آپارتمان ها، صاحبان خودرو متاسفانه اتومبیل خویش را در پیاده رو و جلوی پل منازل خود یا دیگران، پارک می کنند.
گاهی نیز مشاهده می شود که منازل صاحبان خودرو هر چند که دارای حیاط و پارکینگ هستند اما به خود، زحمت بردن اتومبیل را به منزل نمی دهند و پیاده رو را برای پارک خودرو خویش بر می گزینند.
پارک خودرو در پیاده رو، روی پل عابر پیاده و جلوی در دیگران علاوه بر بی احترامی و تضییع حقوق دیگران برای کسانی نظیر کهنسالان موجب مزاحمت و دردسرهای بسیار می شود.
«مریم فلاح»،درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: پارک نابجا اتومبیل ها را به دفعات متعدد در پیاده رو و جلوی در منازل دیده است.
این شهروند قائمشهری افزود: صاحبان خودرو، نداشتن مکان برای پارک اتومبیل را دلیل قرار دادن خودرو خویش در جلوی منزل دیگران و حتی روی پل عابر پیاده بیان می کننند.
فلاح اظهار کرد: انتظار ما از صاحبان خودرو و همچنین مسئولین مربوطه، این است که با پارک نابجا در پل عابر پیاده و جلوی منازل به صورت جدی، برخورد شود چرا که کاسبان نیز جلوی مغازه ها به پارک ماشین خود، اقدام می کنند و این امر بر رفت و آمد خودرو و دوچرخه و موتورسیکلت و ... اثرات نامطلوب دارد.
وی بیان کرد: پارک اتومبیل ها جلوی در مغازه ها، قسمتی از خیابان را مسدود می کند و به نوعی، تضییع حقوق شهروندی است و برخی ترافیک های طولانی به خاطر جای محدود تردد ماشین های در حال رفت و آمد است.
«رجب نعمتی قرا»، درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: طبق ماده 24 قانون مدنی ایران هیچ کس نمی تواند، طرق و شوارع عامه را تملک کند چون جز اموال عمومی محسوب می شود.
این کارشناس حقوق افزود: از ماده 24 قانون مدنی ایران می توان چنین استنباط کرد که نصب هرگونه تابلو پارک ممنوع یا تهدید به پنجری خودروها در کوچه و خیابان های شهر، جرم محسوب می شود و پیگرد قانونی دارد و می توان از طریق مراجع قضایی در دادسرا، شکایت کرد.
وی اظهار کرد: گاهی مشاهده می شود که جلو مغازه، سطل و بشکه و نظایر آن قرار می دهند که این کارها طبق ماده 24 قانون مدنی ایران، غیرقانونی است.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: مقنن در قانون مجازات اسلامی در قسمتی از ماده 669 اشاره دارد هر گاه شخص، دیگری را به هر نحو، تهدید مالی کند اعم از اینکه به این واسطه، تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال، محکوم خواهد شد.
وی ابراز کرد: بر اساس بند پ ماده 161 آیین نامه راهنمایی و رانندگی، بند الف و ذ ماده 163 آیین نامه و ماده 12 قانون جدید راهور، پارک خودرو در پیاده رو و حریم گذرگاه عابر پیاده، ممنوع و با رانندگان این دسته از خودروها به طور جدی، برخورد و ضمن اعمال قانون برای جلوگیری از سد معبر به پارکینگ، منتقل می شود.
نعمتی قرا گفت: با وجود این ماده و با توجه به موضوع مورد بحث، شاهد رفتارهایی نامناسب از سوی برخی شهروندان هستیم نظیر جملاتی پارک برابر با پنجری و... که نوشتن همین جملات، خودش جرم است چرا که حاوی تهدید به ضرر مالی و یا شرفی است.
وی اظهار کرد: تدابیر پیشگیرانه برای این موضوع در درجه نخست، آگاه سازی مردم نسبت به قوانین و این، مسئله ای نیست که بتوان در یک فاصله زمانی کوتاه انجام داد و باید نظام آموزشی، موضوع آشنایی با قوانین را در دستور کار قرار دهد.
نعمتی قرا بیان کرد: نهادینه کردن قوانین به سال ها، آموزش نیاز دارد نظیر بستن کمربند در خودرو که تعداد بسیاری از مردم در حال حاضر، این مهم را انجام می دهند.
وی ابراز کرد: نصب تابلوهای توقف ممنوع، جلوی در ورودی خانه یا هشدارهای مخرب نظیر ممکن است که خودروی پارک شده به پارکینگ منتقل شود، تاثیر آن از پارک برابر با پنجری، بیشتر است.
این کارشناس حقوقی گفت: مالکان خودرو ها با پارک کردن خودرو در عابر پیاده موجب مزاحمت و تضییع حقوق عابران پیاده هستند و باید این عادت و رفتار اشتباه، تغییر کند.
نعمتی قرا اظهار کرد: تجاوز رانندگان به حریم عابران پپاده از منظر قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، تخلف محسوب می شود و نتیجه رفتار این افراد، به خطر انداختن جان عابر پیاده است چرا که عابران به ناچار در چنین مواقعی از سواره رو باید تردد کنند که این امر ممکن است، خطر برخورد با وسایل نقلیه عبوری را به همراه داشته باشد.
احترام به حقوق دیگران به نوعی احترام به خویش است و در اسلام به رعایت حق الناس، سفارش بسیار شده و در كنار حق الله آمده كه در مجموع اساس حقوق اسلامی و اجتماعی را تشكيل مي دهند.
از مکافات عمل غافل مشو
گندم زگندم بروید جو ز جو
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما