«محمد رضایی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: افزایش بارندگی های سال جاری و شرایط رطوبتی در شیروان برای بیماری های گندم مهیا شده که کشاورزان حتما باید از قارچ کُش ها در مزارع خود استفاده کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان داشت: در این خصوص با شته روسی در اراضی گندم و جو ۹۵۰ هکتار و سایر بیماری ها شامل لکه خرمایی و سفیدک حقیقی ۶۷۰ هکتار مبارزه در شیروان انجام شده است.
رضایی عنوان کرد: این در صورتی است که سال گذشته در سطح ۵۰ هکتار با زنگ زرد اراضی این شهرستان مبارزه انجام شد.
وی خاطر نشان کرد: زنگ زرد یکی از بیماریهای مهم غلات به خصوص گندم و جو است و رطوبت بالا، ابرناکی هوا و درجه حرارت پایین در شبها باعث گسترش این بیماری شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به بررسي هاي ميداني صورت گرفته در اراضي گندم و جو اگر مبارزه عليه بيماري ها به درستي و بر اساس تشخيص كارشناسان صورت نگيرد، خسارت زيادي به محصول وارد مي شود.
رضایی تصریح کرد: يكي از دلايل اصلي شيوع بيماري ها در مزارع غلات ، بالا رفتن رطوبت خاك در اثر بارندگي ها است.
در سال زراعی ۹۸، ۱۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از کشتزارهای شهرستان زیر کشت پاییزه گندم رفته که ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار آن آبی است و از این سطح ۲ هزار و ۵۰ هکتار زیر پوشش آبیاری بارانی قرار گرفته است.
۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار از گندم زارهای شهرستان دیم است.
این شهرستان، قطب تولید جو در خراسان شمالی است به طوری که ۲۰ درصد سطح زیر کشت جو آبی و ۳۵ درصد جو دیم استان مربوط به این شهرستان است.
نظر شما