پیدا شدن جسد پدر و پسر غرق شده  در رودخانه سپیدرود پس از گذشت  ۶  روز

هر ساله با گرم شدن هوا بازار ماهیگیری و شنا در آب های رودخانه ای داغ می شود اما همیشه در کنار لذت این تفریح های سالم خطرات ناگواری مانند غرق شدن، دل هر بیننده و شنوده ای را به درد می آورد...

خبرگزاری شبستان _گیلان، نوشین کریمی؛ هر ساله با گرم شدن هوا و جریان آب های رودخانه ای در شمال کشور که بیشتر برای آبیاری شالیزارها مورد استفاده قرار می گیرد و برکت از تنوع ماهیان آزاد را به همراه دارد، اما شاهد اتفاق های ناخوشایندی مانند غرق شدن و نداشتن مهارت شنا کردن در بین اهالی و حتی مسافران استان گیلان هستیم.



سفیدرود یا سپیدرود، دومین رود بلند ایران پس از رود کارون (با طول ۷۵۰ کیلومتر) و بزرگ‌ترین رود شمال ایران است که از ترکیب دو رود شاهرود و قزل اوزن که در شهر منجیل به هم می‌پیوندند؛ شکل می‌گیرد و تا ریختن به دریای خزر، عرض استان گیلان را می‌پیماید که جریانش سریع و مقدار آب آن زیاد است که در نهایت به دریای خزر می‌ریزد.



آب سفیدرود از طریق لوله‌های کوچک کانال‌کشی می‌شوند تا زمین های جلگه مرکزی را آبیاری کنند، چون برای گیلان در کنار مازندران که از مناطق اصلی رویش برنج و غذای اصلی این کشور است، این سد لازم است. از این رو در پایین دست این ذخیره‌گاه بزرگ، دو بند بر سفیدرود ساخته شده: یکی در تاریک برای تأمین آب فومنات از طریق یک کانال زیرزمینی ۱۷ کیلومتری و دیگری در سنگر، برای کامل کردن آبیاری کرانه چپ از منطقه رشت و تضمین جریان منظم آب آبیاری به سرزمین های کرانه راست سفیدرود است.



بر اساس بررسی‌های انجام شده در طرح جامع شیلاتی طی سال‌های ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ در ناحیه دهانه رودخانه سفیدرود تا سد سفیدرود و سر شاخه‌های قزل‌اوزن و شاهرود، ۴۵ گونه و زیرگونه ماهی متعلق به ۳۶ جنس و ۱۷ خانواده شناسایی شده که در بین ماهی‌های مهاجر عمده‌ترین آن‌ها عبارتند از: اوزون برون، تاس ماهی، ماهی سفید، کپور معمولی، سس ماهی، لای ماهی، اسبله، سفید کولی، شاه کولی، سیاه کولی که، البته ماهی‌های خانواده کپور بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده‌اند. رودخانه سفیدرود از لحاظ مهاجرت و زاد و ولد آبزیان به‌خصوص گونه‌های ماهیان خاویاری و گونه‌های ماهیان استخوانی از رودخانه‌های منحصربه فرد در حوزه جنوبی دریای خزر است.



از این رو در سنگر هر ساله با شروع بهار اهالی از کوچک و بزرگ و زن و مرد تفریحی به نام ماهیگیری را در برنامه خود دارند که متاسفانه لذت ماهیگیری و حتی شنا کردن را به دلیل عدم رعایت برخی موارد ایمنی و نابلدی در شنا به غم و اندوه فراوانی تبدیل می کنند.

 


درست ۶ روز پیش بود که خبر غرق شدن پدر ۴۴  ساله و پسر ۱۳ ساله سنگری هنگام ماهیگیری در رودخانه سپیدرود نزدیکی روستای بازقلعه، در محل پیچید. با بالا آمدن آب رودخانه این دو نفر گرفتار آب شدند و دیگر خبری از آنها نشد...

 

نیروهای محلی در صحنه حاضر شدند اما دستشان به جایی بند نبود. نیروهای امدادی وارد صحنه شدند و حتی با تلاش خانواده مرحوم، غواص نام آشنای کشور «بهمن پرورش» از شهر کرمانشاه به شهر سنگر آمد تا در جستجو با دیگران کمک کند. همچنین آتش نشانان غواص در جستجوی پدر و پسر غرق شده در رودخانه سپیدرود سنگر تمام تلاش خود را به کار گرفتند و باز هم خبری نشد.

 

در پی اعلام حادثه غم‌انگیز غرق شدن پدر و پسر سنگری در کانال آب منتهی به سد سنگر رشت مردم مومن و روزه دار هر لحظه با دعا و استغاثه برای تسکین دل این خانواده داغدار هر روز و هر لحظه پیگیر خبرهای آنان هستند.



«پورفرخی» یکی از اهالی بخش سنگر به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: متاسفانه با توجه به وسعت زیاد رودخانه، غوص زنی در بسیاری از نقاط و نیز جستجو توسط امدادگران و آتش نشانان غواص بی نتیجه است.
 

وی با اشاره به اینکه هر ساله شاهد غرق شدن تعدادی از اهالی و حتی مسافران هستیم، افزود: لذت ماهیگیری و شنا کردن در این کانال ها بسیار بالاست اما با توجه به اینکه آب ها به مراتب کم و زیاد می‌شود، یکدفعه می بینی زیر پایت خالی شده است، درحالیکه، دانستن فنون شنا برای جلوگیری از غرق شدن خیلی موثر است.

 



«محمدرضا احمدی» نماینده منتخب مردم شهرستان رشت نیز پس از اعلام خبر در بین امدادگران واکنش سریع هلال احمر و همکاران آتش نشانی و مردم منطقه حاضر شد و بر کار جستجوی این پدر و پسر نظارت کرد.

 


وی باقدردانی از زحمات شبانه روزی تیم واکنش سریع  یک روز همراه با قایق غریق نجات در آب این رودخانه نظاره گر فعالیت تیم های اعضامی بود و زحمات آنان را به ایثار و فداکاری توصیف کرد.

 


«امیر مومنی» نیز در حاشیه جستجو برای پیدا کردن این پدر و پسر سنگری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: جریان شدید آب و وسعت رودخانه کار جستجو را سخت تر کرده است.

 


این مربی شنا و غواص توانمند گیلانی که عضو تیم واکنش سریع جمعیت هلال احمر استان گیلان است با تاکید بر فراگیری علم شنا برای همه کودکان و بزرگسالان، افزود: برای یافتن این پدر و پسر سنگری با سرپرستی «سید نظام بهاری» از جمعیت هلال احمر شهرستان رشت پنج تیم از تیم های واکنش سریع رودبار، فومن، صومعه سرا و آستانه به همراه تیم آنست(سگ های زنده یاب) در این عملیات حضور داشتند.


وی ضمن قدردانی از حمایت های «سیاووش غلامی» معاونت امداد و نجات هلال احمر که در صحنه حضور داشتند، با اعلام خبر پیدا شدن این پسر نوجوان ۱۳ ساله گفت: در نهایت پس از ۶ روز تیم عملیاتی واکنش سریع جمعیت هلال احمر توانست جسد «سهند برازنده» را پیدا کند و از صبح فردا دوباره کار را برای پیدا کردن پدر ادامه می دهیم و امیدواریم با دعای مردم بزودی پدر هم پیدا شده و دل خانواده داغدار و مردم منطقه آرام بگیرد.

 


«مهدی ولی پور» نیز در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اعلام خبر پیدا شدن پیکر غرق شدگان رودخانه سپیدرود اظهار کرد: این پدر و پسر در روز دوشنبه(۱۵ اردیبهشت) ساعت ۱۸:۴۵ دقیقه در حین ماهیگیری غرق شدند که پسر بچه غرق شده امروز(شنبه، ۲٠ اردیبهشت) در حوالی پل ورودی شهرستان آستانه اشرفیه توسط نجاتگران جمعیت هلال احمر استان پیدا شد.



مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان با بیان اینکه وقتی خبر این حادثه به مرکز کنترل عملیات جمعیت هلال احمر گیلان اعلام شد، بلافاصله ۲ تیم عملیاتی امداد و نجات جمعیت هلال احمر متشکل از تیم های واکنش سریع و سیلاب به همراه لجستیک قایق و تجهیزات لازم به محل وقوع حادثه اعزام شدند، افزود: تلفن ۱۱۲(ندای امداد) به‌صورت شبانه روز، آماده دریافت گزارشات حوادث احتمالی از سوی مردم است.


وی با اشاره به اینکه در حال حاضر جسد این نوجوان تحویل نیروی انتظامی شده است، تصریح کرد: هموطنان در هنگام بارندگی به‌ویژه ایام بهار از نزدیک شدن به رودخانه‌ها خودداری و در مکان‌های مرتفع و امن پناه بگیرند.

 

دقایقی پیش  اعلام شد که جسد پدر ۴۴ ساله سنگری نیز در محله رشت آباد،(بالاتر از چهارده)  پیدا شده و تحویل پلیس داده شده است.

کد خبر 926597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha