به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «کامبیز مهدیزاده» پیش از ظهر امروز (۲۳ اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به رنگبندی و طبقهبندی مناطق مختلف در زمینه ابتلا به بیماری کرونا اظهار کرد: در رنگبندی شهرستانها ملاک اصلی موارد بستری مشکوک است بنابراین برخی از شهرستانها با وجود اینکه مورد مثبتی نداشتهاند اما هنوز جزو موارد قرمز و زرد هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تاکید بر اینکه میزان بستری موارد مشکوک مهمترین ملاک رنگبندی کرونایی شهرستانها است، افزود: برای خارج شدن یک شهرستان از وضعیت سفید باید به طور متوسط در ۱۴ روز اخیر بیشتر از یک بیمار با علایم تنفسی صرف نظر از مثبت یا منفی بستری شود که در این خصوص کم خطر نخواهد بود.
وی در خصوص وضعیت سفید بودن شهرستان زیرکوه اما اعلام موارد مثبت جدید نیز در این شهرستان، تصریح کرد: ملاک رنگبندی شهرستانها موارد بستری مشکوک است در حالی که موارد مثبت زیرکوه همه سرپایی بودهاند.
مهدی زاده ادامه داد: هر چند روز این تحلیل تغییر میکند و اکنون شهرستان زیرکوه که سفید اعلام شده بود شرایط آن عوض شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه برخی شهرستانها از جمله سربیشه و نهبندان و بشرویه از ابتدای ماه جاری مورد مثبت نداشتهاند ولی مثل بشرویه قرمز اعلام شده چون ۱۸مورد بیمار تنفسی بستری داشته است، گفت: هر روز بر اساس آمار 14 روز قبل آن محاسبه و تحلیل میشود بنابراین هرچه جلوتر برویم وضعیت رنگ بندی شهرها تغییر خواهد کرد.
وی با اشاره به وضعیت شهرستان درمیان و افزایش مبتلایان به کرونا، اظهار کرد: علت این افزایش ابتلا در شهرستان ایجاد هفت کانون است که ضوابط فاصله گذاری اجتماعی کمتر رعایت شده است که در این کانونها بیشتر خانمها درگیر بودند.
مهدی زاده با تاکید بر اینکه مهار کانونها قبل از بروز بحران نتایج خوبی در بحث کنترل شیوع بیماری کرونا دارد، افزود: از این تعداد پنج کانون در هفت روز گذشته موردی مثبت نداشتند اما در 2 کانون دیگر هنوز مواردی مثبت کرونا شناسایی میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به بیماران مبتلا به کرونا در استان، گفت: ۴۳ درصد موارد مثبت زن و ۵۷ درصد مرد بودند و ۲۲ درصد موارد مثبت شده در روستا و بقیه در شهرها زندگی میکنند.
وی با اشاره به بازگشایی مساجد در شبهای قدر ، تاکید کرد: باید فاصله گذاری اجتمای و پروتکل های بهداشتی در این اماکن رعایت شود تا شاهد اپیدمی طولانیتر بیماری کرونا نباشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: یکی از معضلات کاهش مراجعه مردم به مراکز درمانی و بهداشتی برای دریافت خدمات است به طوری که به جز واکسن سیل سایر واکسنها ۲۰درصد افت داشته و جای نگرانی است.
وی با اطمینان خاطر از اینکه مراکز درمانی و بهداشتی در حال حاضر امن است و جای هیچ نگرانی برای مراجعه مردم وجود ندارد، عنوان کرد: در حال حاضر ترتیبی اتخاذ شده که افراد با نوبت دهی مراجعه کنند لذا در تمامی ساعت روز مراکز خدمات مهم از جمله مراقبت اطفال و مادر باردار ارائه میدهند.
مهدی زاده با بیان اینکه تاکنون ۴۲ نفر از نظام سلامت استان مبتلا به کرونا شدند، گفت: هم اکنون عمده موارد کشف شده بیماری کرونا در استان سرپایی هستند.
نظر شما