از توفیق در اجرای طرح پیوند مسجد و مدرسه تا اجبار در زبان‌آموزی برای تبلیغ بین‌المللی دین

برگزاری اجباری کلاس های تدریس تخصصی زبان های عربی و انگلیسی از توفیقات علمی دیگر حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) است تا طلاب بتوانند در پایان سطح سوم تحصیلی، به راحتی متون مختلف به این زبان ها را ترجمه کنند.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: فضای فرهنگی برخی از مناطق بیش از همه نیازمند حضور پر رنگ تر مبلغان دینی و برگزاری مجالس مذهبی است که شهرک قدس (غرب) تهران از جمله این ها است و همین موضوع و البته علاقه شخصی به تربیت سربازان امام زمان (عج) موجب شد حجت الاسلام والمسلمین سید فتاح هاشمی تبریزی، حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) را در دل مسجد جامع شهرک غرب (واقع در تهران، میدان صنعت، ابتدای خیابان شهید سیف) تاسیس کند. کار ساخت این حوزه در سال 1372 آغاز شد و به همت این روحانی و همراهی نمازگزاران مسجد جامع شهرک غرب خیلی زود به پایان رسید.

 

 

وارد مسجد جامع شهرک غرب که می شوید درست در سمت چپ در ورودی آن، دفتر تولیت و در کنار آن، در ورودی حوزه امام علی بن ابی طلاب (ع) واقع شده است. حوزه ای در چهار طبقه که با ظاهر بسیار مرتب و جذابش میزبان طلاب سطح دوم تحصیلی به بعد است، به عبارت دیگر خبری از طلاب تازه وارد یعنی پایه های اول و ششم نیست. هم اکنون 180 طلبه در این حوزه مشغول تحصیل هستند که بیش از 75 درصد از آنان در درس خارج نیز شرکت دارند.

 

به دلیل موفقیت حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) در حوزه های تهذیبی، علمی و پژوهشی و کسب رتبه های ممتاز از سوی استادان و طلاب آن در جشنواره های مختلف علمی و فرهنگی، مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور خیلی زود علاوه بر اجازه تحصیل طلاب در سطح دو، مجوز فعالیت علمی در سطح سوم را نیز برای این حوزه صادر کرد. ضمن اینکه درس خارج فقه و اصول سید فتاح هاشمی تبریزی نیز به صورت هفتگی در این حوزه برگزار می شود.

 

 

از توفیقات علمی دیگر حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) برگزاری اجباری کلاس های تدریس تخصصی زبان های عربی و انگلیسی است تا طلاب بتوانند در پایان سطح سوم تحصیلی، به راحتی متون مختلف به این زبان ها را ترجمه کنند و در کار مکامله نیز پیشرفت خوبی داشته باشند.

 

از آن رو که تولیت حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) جزو هیئت موسس و استادان دانشگاه امام صادق (ع) بوده دور از ذهن نیست که کلاس ها و دوره های مرتبط با تحول علوم انسانی و تحقق علوم انسانی اسلامی در این حوزه به صورت مستمر برگزار شود. برای نمونه، چند سالی دوره آشنایی با مدیریت اسلامی با تدریس چند تن از استادان نام آشنا در این رشته در این حوزه برگزار شد. دوره های مختلف آشنایی با نقشه الگوی پیشرفت و تاریخ تشیع نیز به صورت دوره ای در این حوزه برگزار می شود.

 

اگر می خواهید از توفیقات علمی و پژوهشی حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) مطمئن شوید می توانید جزو مشترکان نشریه این حوزه به نام «باب العلم» شوید. این نشریه کاملا تخصصی در حوزه های علمی و فرهنگی کار می کند و اولویت انتشار مطالب در آن با استادان و طلاب این حوزه است. مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور در سال 1390 مجوز چاپ این نشریه را با امتیاز علمی ترویجی صادر کرد.

 

 

هاشمی تبریزی معتقد است طلاب در طول دوره تحصیل باید فقط دغدغه علم اندوزی و پژوهش گری داشته باشند و به همین دلیل امکانات خوبی برای طلاب حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) درنظر گرفته است از جمله اینکه هزینه های درمان این گروه تقریبا رایگان است. به عبارت دیگر طلابی که به درمانگاه خیریه مسجد جامع شهرک غرب مراجعه می کنند با پرداخت کمترین هزینه ای تمام کارهای درمانی شان انجام می شود.

 

برگزاری اردوهای زیارتی، پژوهشی و سیاحتی همچون مشهد مقدس، قم، جمکران و کاشان، از برنامه های دیگر حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) است که با هدف ارتقای سطح معنوی و نشاط و شادابی استادان و طلاب این حوزه برگزار می شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمد پیکری، استاد دانشگاه، مدیر و استاد حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) است که ضمنا سردبیر نشریه باب العلم است و طلاب با وی بسیار راحت هستند و بسیاری از درد و دل و مشکلات خود را با وی در میان می گذارند. در واقع یکی از دلایل موفقیت های این حوزه، فضای بسیار صمیمی و نزدیکی است که میان طلاب با کادر آموزشی و مدیریتی آن وجود دارد.

 

از آنرو که پذیرش طلاب در حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) برای سطح دوم به بعد است عموم طلاب پذیرش شده، معمم هستند به همین دلیل مراسم تلبس به صورت سالیانه در این حوزه برگزار نمی شود. با وجود این هر چند سال یک بار تعدادی از طلاب این حوزه به دست هاشمی تبریزی و معمولا در روز عید غدیر توفیق پوشیدن لباس روحانیت را کسب می کنند.

 

 

طرح پیوند مسجد و مدرسه که ریشه در تاریخ اسلام دارد -زیرا معمولا حوزه های علمیه بخشی از مساجد بوده اند- به تمام معنا در تعامل طلاب حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) با کارگزاران و نمازگزاران مسجد جامع شهرک غرب مشاهده می شود. برای نمونه سطح افطاری ساده که چند سالی در سراسر کشور اجرا می شود و مقام معظم رهبری نیز آن را ستودند همه ساله با مشارکت طلاب این حوزه در شبستان حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) برگزار می شود.

 

همین تعامل یکی دیگر از دلایل شهرت مسجد جامع شهرک غرب است در واقع این مسجد را صرفا به خاطر برگزاری مراسم ترحیم چهره های سرشناس کشورمان نمی شناسند بلکه موفقیت همیشگی و همه ساله استادن و طلاب حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) دلیل دیگری برای نام آشنا بودن این خانه خدا است.

 

فضای فرهنگی شهرک غرب به ویژه در خیابان شهید سیف بسیار تحت تاثیر حوزه علمیه امام علی بن ابی طلاب (ع) است زیرا که ظاهر آراسته، گشاده رویی و برخورد نیک استادان و طلاب این حوزه دل های مردم را بیش از گذشته جذب معارف دینی کرده است.

 

 

کد خبر 928196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha