به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین حسن غروی، مدیر حوزه علمیه گلپایگان امروز"30آذر" در جمع خبرنگاران اظهار داشت: رژیم پهلوی دانشگاه ها را برای تقابل با حوزه های علمیه تاسیس کرد و با کودتای رضا شاه و ایجاد پادشاهی رژیم پهلوی محو دین در همه امور جامعه در دستور کار آنها قرار گرفت و در این راه هم از ابزار سخت افزاری و هم نرم افزاری استفاده کردند.
وی افزود: ابزار سخت افزاری رژیم پهلوی تعطیلی عزاداری های ماه محرم و از سر برداشتن چادر زنان بود و ابزار نرم افزاری آنها تاسیس دانشگاه ها و جدایی انداختن بین جوانان و نوجوان با روحانیون بود و سال ها برای رسیدن به این اهداف تلاش کردند.
حجت الاسلام و المسلمین غروی ادامه داد: آنها از این مساله غافل بودند که جوانان و نوجوانان این مرزو بوم مسلمان و شیعه هستند و در دانشگاه های که برای تقابل با حوزه های علمیه تاسیس شده بود، تشکل ها و انجمن های اسلامی ایجاد کردند و این امر چالشی برای رژیم پهلوی بود.
وی گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای اینکه این خلا از بین برود وحدت حوزه و دانشگاه مطرح شد، عده ای تصور می کردند که وحدت حوزه و دانشگاه مقطعی، تاکتیکی و بر اساس نیاز زمان است درصورتی که این چنین نیست بلکه وحدتی که نظام در پی آن است یک وحدت استراتژیک و بنیادی است و باید ارتباط دانشجویان و روحانیت دوسویه باشد.
حجت الاسلام غروی در ادامه به اهداف وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و بیان داشت: منظور از وحدت حوزه و دانشگاه این نیست که چند واحد درسی معارف اسلامی در دروس دانشجویان افزوده شود بلکه منظور این است که متون درسی دانشگاه ها اسلامی شود و در عرصه علوم انسانی بیشتر کار شود و علوم غربی که در علوم انسانی تنیده شده است را غربال کنیم تا علوم انسانی به علوم اسلامی تبدیل شود.
مدیر حوزه علمیه گلپایگان خاطر نشان کرد: باید بپذیریم که دانشگاه ها بنیان غربی دارند و لیبرالیسم و اومانیسم در دانشگاه ها ریشه دوانده است؛ اندیشه غرب بر محوریت انسان و امور مادی و دنیوی منهای خدا قرار گرفته است و این امور وارد عرصه دانشگاهی، کتاب ها و اندیشه اساتید شده و بدین وسیله افکار غربی به دانشجویان القا می شود.
وی افزود: علت اینکه تاکنون موفق نشده ایم که وحدت لازم بین حوزه و دانشگاه را ایجاد کنیم، این است که تعارض و تناقض بین این دو فضا وجود دارد، در دانشگاه ها به صورت کلاسیک و منسجم علوم انسانی و افکار لیبرالیستی و اومانیستی نشات گرفته از غرب را به دانشجو تزریق می کنیم و از طرفی از دانشجو می خواهیم که اسلامی بیندیشد.
حجت الاسلام و المسلمین غروی در ادامه به بیانات مقام معظم رهبری در سال گذشته اشاره کرد و بیان داشت: رهبر معظم بر مساله علوم انسانی در دانشگاه ها بسیار تاکید دارند چون این امر مورد غفلت قرار گرفته است و باید بنیان ها و موسسات آموزش عالی به صورت جدی در فکر تغییر و پالایش کتاب های درسی باشند.
مدیر حوزه علمیه گلپایگان خاطر نشان کرد: به لحاظ آرمانی حوزه و دانشگاه باید آرمان هایشان همسو باشد و هدف اجرای احکام اسلام و حرکت در راستای اهداف الهی است و قطعاً اجرای اهداف الهی منجر به ایجاد تمدن عظیم اسلامی می شود.
پایان پیام/
نظر شما