حجت الاسلام والمسلمین «علی همت بناری» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، در تبیین جایگاه شب قدر و درس هایی که میتوان از آن گرفت، اظهار داشت: بر اساس آیات سوره قدر، در طول عمر انسان هیچ قطعه زمانی ارزشمند تر از شب قدر نیست.
رئیس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی افزود: به صراحت قرآن و کلام بدون اغراق و حکیمانه خداوند، شب قدر ارزشمند تر از هزار ماه که یک عمر حدود 83 ساله است، میشود اما روشن است که مراد این است که اعمال، رفتار و برنامه ریزی ها و تصمیمات و هر آنچه در این ظرف زمانی انجام میشود، سی هزار برابر و بیشتر از آن است و الا مراد صرف ارزشمندی زمان بدون عملکرد و بهره ما از آن نیست.
وی با بیان این که مسأله مهم، بهره های معنوی و عقلانی ما از این ظرفیت عظیم الهی است، خاطرنشان ساخت: نخست باید بدانیم بزرگی قدر برای هرکسی به دست خود او است و در واقع این فرداست که با شناخت دقیق قدر و غنیمت شمردن فرصت طلایی قدر، قدر و اندازه بزرگی روحی و انسانی خود را می سازد.
حجت الاسلام والمسلمین همت بناری تأکید کرد: دوم این که انسان با نگاه و محاسبه عقلانی می سنجد که در این فرصت طلایی چه کار کند که بهترین ها و با اولویت ترین ها باشد؛ روشن است که هویت شب قدر، معنوی و اتصال به حضرت حق است و در پرتو این اتصال است که انسان دُر و کهکشان میشود و آثار وجودیش به بی نهایت می پیوندد.
وی بیان داشت: با این حال، خواسته های انسان و قدر و اندازه آنها در این شب مهم است، این که من در این شب به ویژه که در شب بیست و سوم آخرین فرصت است، چه بخواهم مهم است؛ بنده با هوش خداوند پیشایش می اندیشد که در فرصت طلایی و بهشت اجابت چه چیزی از حضرت حق طلب کند و چه چیزهایی در این شب دغدغه اش باشد.
عضو انجمن علمی تعلیم و تربیت حوزه یادآور شد: برای این که انسان به درک شب قدر نزدیک شود و قدرِ قدر را بداند باید از دایره خواسته های شخصی و محدود خود بگذرد، از «من» بگذرد و «ما» را ببیند و با نهایت تضرع و زاری خواسته های بزرگ در مقیاس جهانی و بشریت طلب کند چراکه شب قدر ظرفیت همه چیز و خواسته های بزرگ را دارد.
نظر شما