برنامه پزشک امین برای رفع مشکلات درمانی بیمه شدگان اجرا می شود

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، انجام اقداماتی نظیر اجرای طرح پزشک امین را به دلیل عدم اجرای قانون پزشک خانواده دانست و تاکید کرد: بهتر است مسئولان مربوطه به جای این همه فرافکنی، قانون را اجرا کنند.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، سید امیر حسین قاضی زاده، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره اقدام سازمان تامین اجتماعی در خصوص اجرای طرح "پزشک امین" گفت: این سازمان بیمه‌گر از خلاء ناکارآمدی اجرای طرح پزشک خانواده و عدم تعهد برای اجرای آن استفاده کرده و برای مدیریت بهتر منابع خود و هم‌چنین مدیریت خدمات درمانی که به بیمه‌شدگانش ارایه می‌کند، تصمیم به اجرای چنین طرحی گرفته است.

 

به گفته وی، این طرح زمانی برای طرح پزشک خانواده مضر است که طرح پزشک خانواده در تمام نقاط کشور مستقر شود نه در شرایط کنونی که سال‌هاست حرف اجرای آن مطرح است، اما نه تنها اجرا نشده بلکه برگشت به عقب هم اتفاق افتاده است.

 

وی ادامه داد: در این راستا مقصر کسانی هستند که تعهدی برای اجرای طرح پزشک خانواده ندارند و با آن بازی سیاسی می‌کنند، چراکه اگر پزشک خانواده بخواهد به درستی اجرا شود باید قانون تمام وقتی اعضای هیات علمی و چندین قانون دیگر هم اجرا شود، پزشک خانواده یک نظام اداری است که نمی‌خواهند آن را اجرا کنند، به همان دلیل که نمی‌خواهند تمام وقتی اعضای هیات علمی را اجرا کنند.

 

عضو کمیسیون بهداشت ادامه داد: طبیعتا در چنین شرایطی که منابع و مصارف سازمان‌های بیمه‌ای با هم همخوانی ندارد و برای مدیریت منابع مشکل دارند و از طرف دیگر هم نارضایتی عمده و پیش رونده‌ای در بیمه شدگان‌شان در حوزه درمان و سلامت بوجود آمده به فکر چاره می‌افتند تا بتوانند مشکلات منابع و حوزه درمان را رفع کنند، لذا اقدام به اجرای چنین طرح‌هایی می‌کنند.

 

قاضی‌زاده هم‌چنین خاطرنشان کرد: طرحی شبیه پزشک امین قبلا توسط کمیته امداد به اجرا درآمده است، بنابراین این طرح جدیدی نیست، اما جامعه هدف تامین اجتماعی بزرگ‌تر است، اجرای طرح‌هایی از این دست به دلیل ضعف عملکرد متولیان سلامت است.

 

بنا برگزارش تامین اجتماعی، نماینده مردم مشهد تاکید کرد: اگر پزشک خانواده به درستی و در تمام نقاط کشور به اجرا درآید باید تمام این طرح‌ها خاتمه یابد اما تا وقتی که پزشک خانواده در کل کشور مستقر نشده و بنایی بر اجرای آن نیست باید به سازمان‌های بیمه حق داد که برای منافع مشتریان و هزینه‌های سازمانی از این قبیل طرح‌ها اجرا کنند، هرگاه پزشک خانواده مستقر شود وجود این‌گونه طرح‌ها مضر است و باید جمع شود.

 

عضو کمیسیون بهداشت در خاتمه پیشنهاد کرد قوانین بسیار خوبی در حوزه درمان و سلامت در قانون برنامه پنجم پیش‌بینی شده که عدم اجرای آنها به دلیل کمبود اعتبارات و خلاء قانون نیست، بلکه به دلیل ضعف نظارت دستگاه‌های نظارتی نظیر مجلس و عدم درک اولویت‌های سلامت کشور و تعهد برای اجرای طرح پزشک خانواده و سیستم ارجاع است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 92942

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha