به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، در این یادداشت آمده است: چهارشنبه 30 بهمن 98 خبری تمام توجهات مسئولان و افکار عمومی کشور را تحتتاثیر خود قرار داد، خبری که در روزهای بعد تمام ارکان کشور درگیر آن شدند، ثبت اولین مورد ابتلا به کرونا در ایران.
به موازات تلاش عظیمیکه در بخشهای مختلف کشور برای مقابله با این بیماری آغاز شد، از همان روزهای نخست مستندسازان علیرغم تمامی مخاطراتی که حضور در مراکز در مانی درپی داشت و احتمال بالای ابتلای ایشان به بیماری، توان خود را برای روایت این واقعه به کار گرفتند.
در مرحله اول آثاری تولید شد که ضبط آنها در مراکز درمانی، بیمارستانها و درمانگاهها بوده است. مستندهایی که بیشتر جنبه توصیفی داشته و درگام نخست وظیفه اطلاعرسانی داشتند و با حضور بلاواسطه در مراکز درمانی و گفتوگو با پزشکان به دنبال تبیین تبعات این بیماری در جامعه و کمک به کنترل شیوع بیماری داشتند.
بدون شک خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا بر دوش نظام درمانی و پزشکان کشور بوده است. در روزهای نخست مواجهه با این بیماری که کشور با کمبودهایی هم مواجه بود، کادر درمانی از جان خود مایه گذاشتند تا بتوانند بر غول بیماری پیروز شوند. ثبت و به تصویر کشیدن این مجاهدتها و حضور بیواسطه در کنار کادر درمانی علیرغم مخاطراتی که برای مستندسازان داشت از جمله کارهایی بود که از همان روزهای نخست آغاز شد.
در مرحله بعد و همزمان با حضور دستگاههای مختلف کشوری، نیروهای مسلح اعم از سپاه و ارتش، بسیج، گروههای جهادی، و اقشار مختلف مردم در عرصه مقابله با کرونا و کمک به تأمین مایحتاج لازم برای مقابله با این بیماری، ضدعفونی کردن اماکن و معابر و کمک به نظام بهداشتی و سلامت کشور، ثبت این حماسه عظیم ضرورت داشت.
متأسفانه بیماری کرونا علاوه بر تبعات متعدد بهداشتی و پزشکی، تأثیرات جدّی اقتصادی و اجتماعی گستردهای را هم داشته است. این تأثیرات، علیالخصوص طبقات مستضعف و محروم جامعه را بیشتر درگیر خود کرده است. امّا نظام و مردم ایران اسلامیبرای کاهش مشکلات هموطنان خود، سعی کردند با اجرای طرحهای مختلف و ابتکاری به یاری یکدیگر بشتابند و مشکلات معیشتی به وجود آمده از این بیماری را کاهش دهند. روایت همدلی مردم ایران، از دیگر کارهای صورت گرفته توسط مستندسازان بود.
بدون شک آثاری که تاکنون تولید شدهاند بر اساس ضرورت های موجود و زمان اندکی که از واقعه گذشته، بوده است اما حتماً نیاز به روایت های جذابتر و کاملتر از موضوع همچنان وجود دارد. تولید مستندهایی که با جهادگران عرصه مبارزه با کرونا همراهی کاملتری داشته و در فرم و ساختار از خلاقیت بیشتری برخوردارند و همچنین ثبت هنرمندانهتر این رویداد همچنان باید ادامه پیدا کند و قطعا در لبیک به فرمایشات رهبر معظم انقلاب که «کاش کسانی بتوانند مثل شهید آوینی روایت کنند این جهاد عظیم و عمومی را. همچنان که شهید آوینی با آن بیانِ شیرین و زیبا و اثرگذارِ خودش توانست جزئیات جبهه را برای ما روایت بکند و آن را ماندگار بکند، کاش کسانی بتوانند این کار را بکنند، هم در گفتار و هم در نوشتار و هم در کارهای هنری و نمایشیها و پدیدههای هنری» سازمان صدا و سیما و شبکه مستند تمام توان خود را به کار میگیرد و در این راستا حمایتهای لازم را از مستندسازان به عمل خواهد آورد.
تجربهنگاری کامل نحوه مواجهه جمهوری اسلامی ایران با بیماری کرونا و تاریخ نگاری این موضوع به عنوان یک سند تصویری، تلاش دانشمندان و متخصصین ایرانی برای تامین مایحتاج مورد نیاز برای مقابله با کرونا، نحوه مواجهه سازمان صدا وسیما با بیماری کرونا و کمک به کنترل و عدم شیوع این بیماری در جامعه، نحوه مواجهه جامعه و مردم ایران با بیماری کرونا و تبعات اجتماعی این بیماری در کشور، مستندهای مهم و ضروری دیگری هستند که تولید آنها نیازمند زمانی بیشتر است تا بتوان تولیدات دقیقتری را ارائه کرد که با برنامهریزیهای صورت گرفته انشاءالله به تدریج عرضه خواهد شد.
نظر شما