حسینی:نباید گذاشت عده ای با آزادی امروز، بر فردای جوانان اثرگذار باشند

وزیر ارشاد با اشاره به فعالیت های پژوهشی برخی افراد مشکوک گفت: امروز کسانی با سوء استفاده از آزادی موجود در حال انجام کارهای مرجع هستند که در صورت عدم اقدام لازم ما، فردا به محل رجوع جوانان تبدیل می شود.

به گزارش خبرنگار شیستان،آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین المللی پژوهش فرهنگی سال با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن سینمای این وزارتخانه برگزار شد.
 

در این مراسم سیدمحمد حسینی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) گفت: معیارهای انتخاب برتر این جشنواره بدیع بودن، اعتبار علمی روش تحقیق و پژوهش، و سوابق جامع و اعتبار رفرنس‌ها و ارجاعات و معیارهای شکلی و نوع فصل بندی بوده است.البته مهمترین معیار امکان بهره‌برداری در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی کشور و راهگشایی برای تحقیقات بعدی بود.

 

وزیر ارشاد با اشاره به سفر اخیرش به الجزایر در اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای اسلامی، گفت: ما در این اجلاس به دلیل پژوهش‌های موجود دارای پشتیبانی‌های علمی بودیم و اگر فعالانه‌تر در این عرصه‌ها حضور پیدا کنیم ایران می‌تواند محور فعالیت‌های فرهنگی جهان اسلام باشد.
 

خوشبختانه برخس از وزاری فرهنگ کشورهای اسلامی تغییر کرده بودند و چهره‌های علمی زیادی در این نشست بود.حتی در این اجلاس حتی کشورهایی که با ما رابطه سیاسی ندارند از ما حمایت کردند.
 

حسینی با اشاره به طرح مسئله گفت‌وگوی ادیان در اجلاس الجزایر، تاکید کرد: در این اجلاس ما اعلام کردیم که از همه نوع گفت‌وگویی برای ادیان استقبال می‌کنیم اما وقتی به یهودیان می‌رسیم باید صهیونیست‌ها را از آنها جدا کرد و نمی‌توان با آنها گفت‌وگو داشت.
 

وی همچنین با اشاره به «سازمان‌های مردم نهاد»که دیگر موضوع مورد بحث در این اجلاس بود، افزود: در این مسئله نیز گفتیم که این سازمان‌ها باید بتوانند در مسایل فرهنگی و اجتماعی ـ سیاسی حضور یابند اما باید مراقب بود که غرب با حمایت از این سازمان‌ها به دنبال پیاده کردن اهداف خود نباشد.
 

وزیر ارشاد تصریح کرد:در مورد مساله گفت و گوی جوانان کشورهای اسلامی با یکدیگر نیز گفتیم که اگر می‌خواهیم جوانان کشورهای اسلامی را به آرامش و گفت‌وگو دعوت کنیم این جز با اجرای عدالت ممکن نیست و نمی‌توان جوانان پاک را در برابر ظلم و ستم ساکت کرد.
 

حسینی با اشاره به بحث اسلام‌هراسی که در این اجلاس مطرح بود،گفت: در این مبحث هم عنوان شد که دشمنان در این جریان از همه پدیده‌ها و ابزارهای نوین استفاده می‌کند لذا باید خبرنگاران را به این شگردها و راه‌های مقابله با آن آشنا کرد و نباید منابع خبری ما خبرگزاری‌های غربی باشد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این برنامه به مساله انتخاب مشهد مقدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام اشاره کرد و گفت: قرار شد در همان سال اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای اسلامی در مشهد برگزار شود لذا باید از امروز کار کنیم و در بسته‌های مختلف طراحی‌های لازم را انجام دهیم. باید از فرصت انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام استفاده کنیم.
 

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کمبود در برخی حوزه‌های پژوهشی مرجع، گفت: کسانی که به امام و انقلاب اعتقادی ندارند با سوء استفاده از آزادی موجود در حال انجام کارهای مرجع هستند که فردا در صورت عدم اقدام لازم ما می‌تواند محل رجوع جوانان باشد.
 

وی تاکیدکرد:بسیار ضروری است که تولیدات و محصولات فرهنگی انقلاب معرفی شود اما برخی از دشمنان انقلاب اسلامی این روزها شخصیت‌های فاسد دوران ستم‌شاهی و حتی سیاسیون را خوب جلوه می‌دهند که باید در مقابل این جریان جدی‌تر وارد شویم.اگر بخواهیم محصولات خوبی فرهنگی داشته باشیم باید دارای پشتوانه قوی باشیم.

 

به گزارش شبستان،در مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی سال، دکتر پناهی از اساتید حاضر در جلسه در سخنانی با اشاره به آسیب‌های پژوهش‌های فرهنگی و با بیان اینکه در سال‌های اخیر این پژوهش‌ها رشد کمی و کیفی داشته است، گفت: آسیب‌های پژوهش‌های فرهنگی در چهار بخش قابل تقسیم است که عبارت از «پراکندگی پژوهش‌ها»، «هدفدار نبودن»، «نخبه‌کار نبودن» و «بروکراتیک بودن» است.
 

وی با شرحی از این آسیب‌ها افزود: در بحث مشکل «بروکراتیک بودن» پژوهش‌ها باید گفت که تصمیم‌گیران حوزه فرهنگ بیشتر بر مبناهای بروکراتیک، آمار و بودجه تصمیم‌گیری می‌کنند و اجازه اجرای کیفی پژوهش‌ها را نمی‌دهد.
 

دکتر علی رواقی نیز دیگر سخنران بود که از به ثمر ننشستن پژوهش‌های دانشجویان و با اشاره به فعالیت‌های خود گفت: ما 27 میلیون یادداشت در عرصه‌های مختلف فرهنگی جمع‌آوری کردیم که هیچ‌کس مسئولیت تبدیل آنها به کتاب‌های درسی برای دانشجویان را نمی‌پذیرد. علاوه بر کم‌کاری در حوزه ادبیات فارسی در داخل کشور در افغانستان و تاجیکستان نیز کم‌کاری‌هایی شده و هزینه‌های صورت گرفته ایران نتیجه نداده است.
 

بنا بر این گزارش، در ادامه این مراسم «یحیی طالبیان» مدیر علمی سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی سال، اعتلای فرهنگ پژوهش و پدیدآوردی آثاری برای حل مشکلات مردم در حوزه فرهنگ از اهداف این جشنواره دانست و گفت: یکی دیگر از کارهای ما در سال جاری تلاش برای ارائه گزارش فرهنگی ملی سال بوده است که در محاق بوده و امیدواریم از محاق بیرون بیاید.
 

وی با بیان اینکه 400 اثر به این جشنواره عرصه شده است، افزود: بیش از 300 اثر کتاب شده است و 88 اثر آن در قابل طرح‌های پژوهشی یوده که امیدواریم گزارش‌های آن را کتاب کنیم.
 

طالبیان ادامه داد: تفاوت این جشنواره با جشنواره فارابی این است که فارابی از نظر ما اعم است و کارهای این جشنواره ذیل ماموریت‌های وزارت ارشاد تعریف می‌شود.
 

در این جشنواره در محور «فرهنگ، دین و مذهب» آیت‌الله احمد بهشتی رئیس دانشگاه قم، محمد نقی‌زاده و محمدهادی همایون به ترتیب اول تا سوم شدند و محمدتقی فعالی و بنیاد ایرانشناسی تقدیر شدند.
 

در محور «فرهنگ، هنر و رسانه ایران» کسی رتبه نخست را کسب نکرد و مسعود کوثری و مرحوم محمدامین ریاحی مقام دوم و سوم را کسب کردند و علی رواقی، سیدرضی موسوی گیلانی، احمد صفارمقدم، سیده راضیه یاسینی و «صباحیه گاچائین» از بوسنی تقدیر شدند.
 

در محور «ارتباطات فرهنگی بین‌الملل» نیز حجت‌الاسلام سید سعیدرضا عاملی، حمید احمدی و حسین کچویان به ترتیب رتبه اول تا سوم را کسب کردند و از سیدرضا صالحی امیری تقدیر شد.
 

همچنین در محور «مطالعات راهبری فرهنگ» اثری رتبه نخست را کسب نکرد و تنها حجت‌الاسلام عادل ساریخانی و خسرو باقری به ترتیب دوم و سوم شدند و از اشکان فروتن تقدیر به عمل آمد.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 92978

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha