مشکلات زنان عشایر در زمینه های مختلف+ارائه راهکار

در دوران انقلاب اسلامی خدمت های فراوانی به زنان عشایر شده است اما این بسیار کم است و هنوز بی عدالتی های زیادی نسبت به زنان این قشر محروم وجود دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مراسم ویژه روز بسیج عشایری، دوشنبه(۲۹ اردیبهشت) در سالن جلسات موزه دفاع مقدس و با حضور فرمانده سپاه ثارالله استان و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان برگزار شد.

 

این مراسم با ارائه گزارشی توسط مسئول بسیج عشایری آغاز شد و در ادامه مسئول تعلیم و تربیت بسیج کارمندان استان نیز فهرستی از نیازهای فرهنگی عشایر را بیان کرد و پس از آن یکی از دختران عشایر در جایگاه سخنرانی قرار گرفت و مطالبی درباره توانمندی ها و نیازمندی های زنان عشایر به شرح ذیل قرائت کرد:

 

 

«ما زنان عشایر، زنان قهرمان این سرزمینیم که با قدم نهادن در دل طبیعت، کوه، دشت و صحرا سخت کوشی، صبوری و استقامت را یاد گرفته ایم.

 

 

در طول تاریخ، زنان عشایر افتخاراتی در دفاع از میهن اسلامی برجای گذاشته اند که نمونه بارز آن پروراندن فرزندانی چون شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی است که فریادرس مظلومان در تمام نقاط جهان بود.

 

زنان عشایر در طول دوران دفاع مقدس در پشت جبهه هم فعالیت های زیادی از جمله پختن نان داشتند؛ همانگونه که در سیل اخیر جنوب هم با پختن نان به کمک مردم سیل زده شتافتند.

 

 

می توان از زنان عشایر به عنوان الگوی عفت، حیا، شجاعت، صبوری و وفاداری برای زنان دیگر استفاده کرد. از دوران انقلاب اسلامی خدمت های فراوانی به زنان عشایر شده است اما این بسیار کم است و هنوز بی عدالتی های زیادی نسبت به زنان این قشر محروم وجود دارد.

 

 

آن ها از آموزش های مستمر عینیت دار و مطابق با شرایط روانی که می تواند در تغییر نگرش و رفتارهای بهداشتی و درمانی آن ها مؤثر باشد، برخوردار نمی شوند که این خود نیازمند داشتن برنامه همه جانبه آموزش بهداشت مستمر است که داشتن خانه بهداشت سیار همراه ایل به طور خاص برای رفع این مشکل پیشنهاد می شود.

 

 

سوادآموزی و آموزش مهارت های زندگی در ارتقا دانش، نگرش و عملکرد عشایر تاثیرگذار خواهد بود. برای این منظور می توان از زنان تحصیل کرده عشایر که با سبک زندگی عشایری آشنایی کامل دارند استفاده کرد.

 

 

توانمندی های زنان عشایر بسیار زیاد است؛ مثلاً صنایع دستی آنان که بسیار ارزشمند و زیبا است اما به دلیل نبود بازاریابی مناسب و عدم صادرات آن فقط در حد نیاز خودشان تولید می شود، در حالی که با اندک توجهی می تواند منبع درآمد بسیار مناسبی برای آن ها باشد.

 

 

بعضی از مناطق کوچرو عشایری، از حداقل امکانات بهداشتی از جمله لوله کشی آب، سرویس بهداشتی مناسب و برق هم بی بهره هستند؛ برای رفع این مشکل هم می توان برای این مناطق لوله کشی آب و از موتور برق برای آنان که تعداد خانوادهایشان هم زیاد نیست استفاده کرد.

 

 

یکی از مشکلات عمده زنان عشایر جمع کردن هیزم و آوردن آن است که کار مشقت باری است؛ در سال های اخیر مراتع عشایری کم شده و به جای آن چاه ها و تلمبه آب به وجود آمده است که تعداد کمی بوته و درخت وجود دارد و جمع کردن هیزم آسیب به محیط زیست می زند که برای رفع این مشکل پیشنهاد می شود اجاق های گازی و کپسول بین خانوارها تقسیم شود.

 

 

یکی دیگر از مشکلات زنان عشایر کم کاری مسئولین در رفع مشکلات فرهنگی و مذهبی است و برای رفع این مشکل پیشنهاد می شود به زنان و دختران تحصیل کرده همان ایل آموزش های فرهنگی و مذهبی داده شود و به عنوان مربی قرآن و احکام ایل خودشان فعالیت کنند.

 

 

برای بالا بردن سطح معلومات زنان عشایر کتاب های مذهبی و روانشناسی، زندگی نامه شهدا به صورت کتابخانه های سیار به مناطق عشایرنشین برسانند و مسابقه های کتاب خوانی برگزار کنند که موجب تشویق بیشتر شود.

 

 

یکی دیگر از مشکلات زنان عشایر نبود مدارس در نزدیکی خانه های آنان است؛ در کلاس های اول راهنمایی بچه ها از مادرانشان جدا می شوند و بعضاً شاید ماه ها خانواده هایشان را نمی بینند؛ کاش حداقل مدارس راهنمایی نزدیک خانه ها بود تاحداقل بچه ها دبیرستانی می شدند و بعد از خانواده ها جدا می شدند.»

 

پس از استماع این سخنان توسط فرماندهی سپاه ثارالله استان کرمان؛ سردار معروفی از آمادگی سپاه ثارالله استان برای رفع این مشکلات خبر داد.

 

 

کد خبر 929952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha