خبرگزاری شبستان_خراسان جنوبی: استاندار خراسان جنوبی در یازدهمین سفر شهرستانی خود در مردادماه ۹۸ از پروژه در حال احداث بزرگترین کشتارگاه صنعتی دام سبک و سنگین شرق کشور در شهرستان خوسف بازدید و در این بازدید قول هایی داد که سرمایه گذار را امیدوار کرد اما به گفته سرمایه گذار این کشتارگاه بزرگ، با گذشت 10 ماه از این بازدید، مصوبات متعدد، هیچ مشکلی از این کشتارگاه برطرف نشده است.
«حسن خیاط»، سرمایه گذار کشتارگاه صنعتی دام سبک و سنگین شرق کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: این کشتارگاه در زمینی به مساحت ۴۸ هزار مترمربع احداث شده که باید برای تصفیه خانه آن هفت هزار مترمربع تغییر کاربری انجام شود.
وی افزود: زمین این کشتارگاه را با هزینه شخصی خریداری کرده ام و برای یک هکتار، اصلاح سند باید انجام شود ولی هنوز جهاد کشاورزی استان در این خصوص با ما همکاری نکرده است.
خیاط با بیان اینکه جهاد کشاورزی به عنوان مجموعه متولی صنایع تبدیلی استان باید سرمایه گذاران را حمایت کند، گفت: مشکل اصلاح سند این کشتارگاه، مشکل پیش پا افتاده ای است ولی جهاد کشاورزی آن را حل نمی کند.
وی تصریح کرد: بیش از 10 جلسه با مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاري استانداري خراسان جنوبي و رئیس سازمان جهاد کشاورزی برای حل این مشکل برگزار شده، ولی این مشکل تاکنون حل نشده، در واقع مصوبات سفر استاندار در بازدید از این کشتارگاه هیچ کدام توسط دستگاه های متولی محقق نشده است.
برای تکمیل کشتارگاه خوسف، ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است
سرمایه گذار کشتارگاه صنعتی دام سبک و سنگین خوسف افزود: ماشین آلات لازم به محل کشتارگاه حمل شده و آب و برق را خریداری کرده ایم ولی منتظر اصلاح جواز زمین توسط جهاد کشاورزی هستیم.
خیاط افزود: برای این طرح در مرحله نخست 18 میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده بود ولی هم اکنون با وجود تورم ها، 20 میلیارد تومان هزینه شده، این کشتارگاه حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برای تکمیل فاز نخست این کشتارگاه 10 میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است.
وی تاکید کرد: راه اندازی این کشتارگاه بزرگ، سبب قطع شدن دست دلالان از واحدهای دامداری مانند گاوداری، شتر، دام سبک، و همچنین شتر مرغ است که باید حمایت ویژه شود.
بزرگترین کشتارگاه صنعتی دام در شرق کشور مهرماه امسال به بهره برداری می رسد
سرمایه گذار کشتارگاه صنعتی خوسف افزود: با اینکه استاندار خراسان جنوبی در مردادماه سال گذشته در بازدید از این کشتارگاه، برای تامین آب شرب، تسریع در برقرسانی، اصلاح سند ملکی و تغییر کاربری زمین این کشتارگاه قول مساعدت داد ولی هنوز مشکلات این کشتارگاه رفع نشده است.
خیاط افزود: برای احداث این کشتارگاه ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری و صندوق توسعه ملی دریافت شده است.
وی بیان کرد: پیش بینی میشود تا پایان مهر ماه امسال فاز نخست این طرح به بهرهبرداری برسد ولی برای تکمیل زنجیره و فرآوری محصولات به 10 میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است.
سرمایه گذار کشتارگاه صنعتی دام خوسف تصریح کرد: مجموع اشتغال پیش بینی شده برای این طرح ۳۰۰ نفر است که در فاز نخست برای ۱۲۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد، ظرفیت تولید این کشتارگاه در یک شیفت کاری شامل ۵۰۰ راس دام سبک، ۵۰ راس دام سنگین و ۵۰ راس شترمرغ است.
پرتاپ دوباره توپ مشکلات کشتارگاه به دامن سرمایه گذار
«عباس جرجاني»، مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاري استانداري خراسان جنوبي هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص مشکل اصلاح سند ملکی کشتارگاه صنعتی خوسف، اظهار کرد: کارگروه تسهیل استان برگزار شده و مشکل سرمایه گذار این کشتارگاه هفته پیش رفع و مصوب شد تا جواز اصلاح شود.
وی بیان کرد: تاریخ جواز قبلی این کشتارگاه گذشته است که سرمایه گذار باید تاریخ این جواز را تمدید کند تا دوباره اصلاحیه جواز صادر و متراژ زمین جدید به این کشتارگاه اضافه شود.
جرجانی تصریح کرد: مشکل اراضی کشتارگاه صنعتی خوسف هفته پیش برطرف شد که با تمدید جواز توسط سرمایه گذار، حدود 8 هزار متر دیگر به زمین کشتارگاه اضافه می شود.
«غلامرضا قوسی»، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: معاونت برنامه ریزی جهاد کشاورزی، صورتجلسه ستاد تسیهل استان در خصوص اصلاح سند ملکی کشتارگاه صنعتی دام را تنظیم و به تهران ارسال کرده است و هم اکنون منتظر ابلاغ جوابیه از تهران هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی برای حل این مشکل ابراز امیدواری کرد و گفت: بعد از ابلاغ جوابیه و اعلام نظر وزارت جهاد کشاورزی، جواز تمدید و زمین مورد نظر به این کشتارگاه اضافه می شود.
به گفته سرمایه گذار این کشتارگاه جواز تمدید اعتبار سند کشتارگاه به جهاد کشاورزی ارسال شده و این سازمان، باید برای حل این مشکل پیش پا افتاده پیگیری های لازم را داشته باشد تا سرمایه گذار حمایت و مشکل دامداران در راستای صنایع تبدیلی در سالی که مزین به جهش تولید است، هرچه زودتر مرتفع شود.
نظر شما