برگزاری جلسه شورای اداری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس

جلسه شورای اداری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس با حضور معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان و نماینده کانون انجمن های صنفی آموزشگاه های آزاد استان در شیراز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، جلسه شورای اداری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس با حضور «علیرضا حاتم زاده»، معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و «عزت الله اردشیری»، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان، مدیر کل، معاونین، روسای ستادی، نماینده روسای مراکز و نماینده کانون انجمن های صنفی آموزشگاه های آزاد استان در شیراز برگزار شد.

«حشمت کوشکی»، مدیرکل آوزش فنی حرفه ای فارس در ابتدای این نشست به ارائه گزارشی از عملکرد آموزشی مجموعه، ارائه آموزش های مجازی و تولید محتواهای آموزشی توسط مربیان پرداخت و پیشنهاداتی در خصوص توسعه آموزش های مهارتی مطرح کرد.

«عزت الله اردشیری» در این نشت، گفت: سیاست جدید سازمان بر تمرکز زادیی، تقویت و پرورش و بالندگی استان ها استوار است.

مدیر کل دفتر مدیر کل عملکرد سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه برنامه ریزی بومی و استفاده از ظرفیت های منطقه ای باعث بهره وری بیشتری خواهد شد، بیان کرد: استان فارس، ظرفیت این را دارد که طرح های پایلوت کشوری در حوزه آموزش های مهارتی را با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های موجود اجرا کند.

وی افزود: تلاش برای همراه کردن دستگاه ها و نهادهای مرجع با آموزش های فنی و حرفه ای، باعث رشد و پیشرفت مجموعه خواهد شد.

«علیرضا حاتم زاده» نیز در این جله با اشاره به وجود برخی مشکلات، عنوان کرد: در جلسات مختلف، معمولا حرف های خوبی رد و بدل و بسیاری از مشکلات مطرح می شود اما مهم این است که بتوانیم حداقل یک و یا 2 مشکل را حل کرده و به نتیجه مطلوبی از ارائه مباحث مختلف برسیم.

معاون آموزش سازمان فنی حرفه ای فارس ادامه داد: لازم است تا آمار های واقعی در حوزه آموزش های مهارتی از سوی استان ها به ستاد سازمان اعلام شود و تاکید ما بر کیفی سازی آموزش های فنی و حرفه ای در مراکز است.

وی اضافه کرد: تمرکز بر ظرفیت های بومی و منطقه ای شهرستان ها و ارائه آموزش های هدفمند، اثربخشی را بسیار افزایش خواهد داد.

حاتم زاده با اشاره به ارائه طرح مدیریت مشارکتی ابلاغی به استان ها، گفت: در کشورهای پیشرفته یک اکوسیستم مهارتی طراحی شده است، به شکلی که تمام ذینفعان و مداخله گران و کنش گران آن حوزه در نیازسنجی، طراحی، برنامه ریزی، اجرا و ارزشیابی آموزش های مهارتی مداخله می کنند و در این اکوسیستم، نقش هر فرد تعیین شده و هر کسی بر اساس نقش و وظیفه خود، کار را جلو می برد.

وی تا کید کرد: لازم است تا تشکل های حرفه ای مربیان در تمامی استان های کشور تشکیل شود و با حمایت و تربیت تشکل ها، آموزش های فنی و حرفه ای، جایگاه و استاندارد واقعی خویش را به دست آورد.

معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تصریح کرد: برنامه های ارسالی از معاونت آموزش سازمان به استان ها را ابزارهایی است که استان ها از طریق آن بتوانند، جلب مشارکت را افزایش دهند.

حاتم زاده ادامه داد: با نگاهی جدید، هر مرکز آموزش فنی و حرفه ای در کشور، ملک مشاع تشکل های مختلف، ملک مشاع بنگاه های اقتصادی و ملک مشاع صاحبان کسب و کار است و تا زمانی که ما دور مراکزمان دیوار بکشیم و به تنهایی در داخل مراکز برنامه ریزی کنیم، اتفاق چشمگیری نخواهد افتاد. 

وی اضافه کرد: باید تمامی آموزش های مهارتی به صورت سفارش محور و پویا اجرا شود و عرضه محوری باعث می شود تا به سرنوشت سایر نهادهای آموزشی کشور دچار شویم.

حاتم زاده با اشاره به کارکرد مربیان در مراکز آموزش فنی و حرفه ای گفت: ما امروزه آموزش را یک فرآیند می دانیم و آموزش فقط حضور مربی در درون کارگاه و ارائه مطالب نیست بلکه هر اقدامی مربی قبل از تدریس و بعد از تدریس انجام دهد از جمله تولید محتوای آموزشی در قالب این فرآیند است.

وی، برگزاری دوره های مجازی در استان فارس را یک فعالیت مثبت دانست و عنوان کرد: پس از بازگشایی مراکز نیز بحث آموزش های مجازی باید دنبال شده و توسعه پیدا کند و در اولویت های آموزشی هر مرکزی باشد.

کد خبر 930779

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha