آخرین تحلیل ها از وضعیت کرونا در استان کرمان/افزایش آمار مبتلایان نگران کننده است

دکتر شفیعی با پاسخ به سئوالاتی درباره وضعیت کرونا در استان گفت: افزایش آمار از این جهت که اپیدمی گسترده می شود و یا اینکه اپیدمی دوباره بر می گردد و یا موج بعدی تکرار می شود، خیلی نگران کننده نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ دکتر مهدی شفیعی عصر چهارشنبه (31 اردیبهشت) در نشست مجازی در تشریح جزئیات آخرین وضعیت کرونا در استان کرمان گفت: در 24 ساعت گذشته، از 232 نمونه ارسال شده به آزمایشگاه های استان کرمان تست 46 نفر شامل (10 مورد بیمار بستری، 6 مورد بیمار سرپایی، 9 مورد پرسنل درمانی و 21 مورد اطرافیان بیماران غربالگری شده) از نظر کرونا مثبت شده که از این تعداد 20 نفر زن و 26 نفر مرد هستند.

 

 

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: از این تعداد موارد مثبت به بیماری کرونا 10 مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 1 مورد مربوط به دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 20 مربوط به دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 3 مربوط به دانشگاه علوم پزشکی سیرجان، 12 مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم هستند.

 

 

وی ادامه داد: از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعاً هزار  و 320 نفر در سطح استان تست مثبت کرونا داشتند که از این تعداد 640 نفر بستری و 680 نفر هم مربوط به بیماران سرپایی و اطرافیان بیمار است و هرچه جلوتر می رویم موارد سرپایی پیشی گرفته است.

 

 

شفیعی در ادامه افزود: متأسفانه در 24 ساعت گذشته یک مرد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در استان جان خود را از دست داد بنابراین مجموع جان باختگان ابتلا به کرونا از ابتدا تاکنون در استان کرمان 68 نفر شده است.

 

 

 

وی در پاسخ به اینکه تحلیلی از وضعیت فعلی اپیدمی در استان ارائه دهید؟ و آیا در حال طی مسیری برای رسیدن به وضعیت خوزستان هستیم یا شرایط به گونه‌ای دیگر است؟ با بیان اینکه در هفته گذشته و هفته جاری یک مقدار افزایش آمار نگران کننده بود، اظهار داشت: ما داریم تلاش می کنیم در کنار اینکه همه بیماران که بستری هستند نمونه گیری کنیم، مواردی که با علائم مختصر به شکل سرپایی مراجعه کرده و یا در تماس نزدیک به بیمار بودند را نیز شناسایی کنیم و مورد تست و غربالگری قرار دهیم اما افزایش آمار بیشتر مربوط به موارد سرپایی است.

 

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: اما این افزایش آمار خیلی نگران کننده به لحاظ اینکه اپیدمی گسترده می شود و یا اینکه اپیدمی دوباره بر می گردد و یا موج بعدی تکرار می شود، نیست چون روند بستری تغییر نکرده و حتی در هفته های اخیر کمتر نیز شده است و این خوب بود اما این شمشیر دولبه است که ما وقتی فرد را در مراحل اولیه که بدون علامت است شناسایی کنیم اگر توصیه ها را جدی بگیرد، ایزوله شود و رعایت کند خوب است و این زنجیره انتقال قطع می شود.

 

 

وی افزود: اما روی دیگر سکه که نگران کننده است، این است که وقتی آمار افزایش پیدا می کند، احتمال اینکه در جامعه تعداد افرادی که حامل ویروس بوده اما علامت نداشته و در جامعه می چرخند و اگر توصیه های بهداشتی را رعایت نکنند باعث گردش ویروس در جامعه بشوند و تعداد بیشتری را درگیر کنند و باعث ابتلای بیشتر افراد جامعه و افراد پرخطر باشند، نگران کننده است؛ لذا مهم است وضعیت افزایش موارد سرپایی را رصد کنیم تا بتوانیم بیماری را با برنامه ریزی کنترل کنیم تا گردش ویروس در سطح جامعه اتفاق نیفتد و اپیدمی برگشت نکند.

 

 

 

دکتر شفیعی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه با توجه به نزدیکی تعطیلات عید فطر، آیا تردد بین شهرها و روستاهای استان (به‌ویژه در مورد شهرستان کرمان) ممنوع شده یا می شود؟ و آیا برای ورود به هفت‌باغ، ماهان، شهداد و کوهپایه محدودیتی ایجاد خواهد شد یا همه می‌توانند‌ خیلی راحت به همه‌جا سفر کنند و کرمان‌گردی‌ کرونا را تسهیل کنند و متولیان هم فقط به توصیه کردن بسنده می‌کنند؟ گفت: در مرحله دوم مقابله با اپیدمی که براساس یافته های علمی است قرار نیست محدودیت ها را به شکل وسیع مانند مرحله اول اجرا کنیم مگر اینکه اتفاق خاصی رخ دهد تا محدودیت را دوباره اعمال کنیم اما توصیه داریم تا مردم توصیه های بهداشتی را رعایت کنند و تا جایی می شود از سفرهای غیرضروری بپرهیزند و برای رفع خستگی ترجیحاً در فضاهای باز و مکان هایی که ازدحام جمعیت نیست با زمان بندی مناسب حضور یابند اما توصیه می شود که هنوز زمان برای آغاز سفرها نیست و مردم باید تحمل کنند و بحث خانه امن ترین مکان است هنوز شعار اصلی ما است.

 

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه با توجه به هشدارها در خصوص احتمال طغیان همزمان آنفلوانزا و کرونا در پاییز و زمستان پیش رو، آیا از هم اکنون برای تأمین واکسن آنفلوانزا در زمان مناسب اقدامی انجام شده است؟ بیان کرد: این پیش بینی می شود چون ما آنفولانزا فصلی را هر سال داریم البته ممکن است کاهش ترددها به خاطر ویروس کرونا در سطح جهان، باعث تغییر چهره آنفولانزا شود و انتظار ما برای شروع آنفولانزا از مهرماه به بعد است اما این تغییر در ترددها و محدودیت ها بین المللی ممکن است آنفولانزا را تحت الشعاع قرار دهد و بحث واکسن آنفولانزا همچنان از اولویت های وزارت بهداشت است به همین دلیل ما گروه های هدف و آسیب پذیر را شناسایی کردیم و معمولاً خرید واکسن آنفولانزا از تیرماه شروع می شود و امسال به نظر می رسد ثبت سفارش بیشتر است.

 

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به اینکه با توجه به محدوديت هاي اعلام شده در شهرستان های بم و جيرفت، آيا احتمال هجوم بيشتر به اماكن گردشگري مخصوصا باغ شاهزاده متصور نيست؟ و آیا ستاد استاني مي تواند حداقل تعطيلات عيد فطر اماكني مثل باغ شاهزاده را تعطيل كند؟ بیان کرد: در ستاد استانی کرونا در رابطه با جنوب تصمیم خاصی گرفته نشده اما شاید از ستاد کرونا جنوب استان، تصمیمات محلی گرفته شده باشند؛ جنوب استان به نظر می رسد که دیرتر از شهرستان های شمالی استان اپیدمی را تجربه کرده است که یک دلیل آن تجمعات بالا بوده و گردش ویروس در آنجا فعال است و همچنین گرمای هوا تا حدی روی ویروس تاثیرگذار است اما روشن کردن سیستم سرمایشی باعث گردش ویروس در خانه می شود.

 

 

 

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه با توجه به این که ماسک های موجود در بازار جلوی ورود ویروس را نمی گیرند؛ افزود: همیشه به مردم توصیه می کردیم که همه نیاز به استفاده از ماسک ندارند و ماسک استاندارد باید دست گروه هدف برسد (کسانی که از بیماران مراقبت می کنند و کسانی که در بیمارستان ها هستند) اما یک هجمه زیادی برای استفاده از ماسک در جامعه ایجاد شد اما کارگاه هایی برای تولید ماسک اعلام آمادگی کردند که تعدادی از آن ها مجوز تولید داشتند.

 

 

وی ادامه داد: استفاده ازماسک ممکن است کمک کننده باشد تا نظافت فردی را در حوزه بینی و دهان داشته باشد اما استفاده بی مورد از ماسک به دلیل اینکه دست را به صورت می بریم تا آن را تنظیم کنیم، احتمال اینکه دست آلوده را به صورت ببریم بیشتر است بنابراین خواهش دارم در صورت لزوم از ماسک استفاده کنند و الان نیز به اندازه کافی ماسک های استاندارد در بازار موجود است.

 

کد خبر 930897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha