به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، توسعه شبکه اینترنت و گسترش روزافزون شبکه های اجتماعی چالشی بزرگ را در پیش روی دولتمردان تمامی کشورها قرارداده است.
برخی از کارشناسان عرصه رسانه متعقدند که این شبکه ها می توانند به تغییر سبک و سوی زندگی منجر شوند و بایستی برای استفاده از ظرفیت بالای آنها و کاهش آسیب شان برنامه ریزی های دقیق صورت بگیرد.
آنچه که می خوانید مصاحبه ای است با «مصطفی قلیزاده علیار»، فعال رسانه ای و کارشناس مسایل دینی که به پرسش هایی در مورد شبکه های اجتماعی پاسخ می دهند.
سوال: توسعه شبکه اینترنت و دسترسی همه اقشار جامعه به آن و در نتیجه گسترش شبکه های اجتماعی تاثیرات مثبت و منفی ای بسیاری مخصوصا بر روی کودکان و نوجوانان بر حای گذاشته است. قبل از هر چیز به عنوان یک فعال رسانه ای به گوشه هایی از این تاثیرات مثبت و منفی اشاره فرمایید:
پاسخ: گسترش فضای مجازی به واقع ایجاد عدالتی در بین همه اقشار جامعه است؛ چرا که هر کس بنابر اندیشه و تفکر و نیاز خود به تولید محتوی می پردازد، همچنین شبکه های اجتماعی این امکان را به محققان مسایل روانشناسی، جامعه شناسی، علوم سیاسی، اقتصادی و اجتماعی می دهد که با بررسی مسایل مطروحه در فضای مجازی نبض جامعه را گرفته و مسایل پنهان در زیر پوست شهر را بررسی کنند.
اما بایستی اشاره شود که همین فضای مجازی نقاط منفی و تاریکی نیز دارد؛ فقدان سواد رسانه ای و عدم آموزش کاربران در کنار نبود یک قانون مدون باعث مشکلات فراوانی در کشور شده است. باید توجه شود که راهزنان فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی همیشه در کمین هستند به همین خاطر همه مسئولان بایستی با در نظر گرفتن آرا متخصصان، به این امر توجه بیشتری داشته باشند.
سوال: از منظر قرآن و اهل بیت تربیت دینی چیست و کودکان ما چگونه باید تربیت شوند و آیا شبکه های اجتماعی می توانند به ما در این رابطه کمک کنند؟
پاسخ: بایستی اشاره شود که تربیت دینی از منظر علما و کارشناسان مسایل دینی در مقابل تربیت بی دینی که شامل ادیان و آیین های نوظهور است قرار می گیرد. به عبارتی در تربیت دینی ملاک قرآن، احکام اسلامی و سیره اهل بیت(ع) که به اقتضای سن، معلومات افراد و شرایط محیطی بایستی به آنان تزریق شود؛ در این بین شبکه های اجتماعی این توانایی و ظرفیت را دارند تا در صورت برنامه ریزی دقیق، اخلاق دینی را به تدریج در قالب های مختلف در جامعه تسری داده و نهادینه سازند.
سوال: روزهای قرنطینه کرونا را سپری می کنیم. از نقش شبکه های مجازی و انچه که شاهد بوده اید بفرمایید:
پاسخ: واقعیت این است که شبکه های اجتماعی کار را برای تحقیق و تفحص در رشته های مختلف علمی در هر رده سنی تسهیل کرده اند. در روزهایی کرونایی امر اطلاع رسانی و آموزش پیشگیری در مورد این ویروس از طریق شبکه های اجتماعی به بهترین نحو انجام گرفت. دانش آموزان نیزاز طریق ارتباط مجازی با اساتید تا حد امکان به رفع اشکالات درسی پرداختند و رزمایش هایی نظیر رزمایش همدلی و کمک مومنانه که در سطح استان با حضور بسیج و سپاه و روحانیون و مردم مومن انجام گرفت، انعکاس مطلوبی در جامعه پیدا کرد که باعث می شود انشالا در آینده چنین رزمایش هایی با قوت بیشتر انجام گیرند.
سوال: سخن پایانی:
پاسخ: سخن پایانی اینکه امروز زمان جنگ نرم و جنگ تبلیغاتی است و پیش گامان این جنگ نیز به تعبیر مقام معظم رهبری همان جنتلمن های کروات زده هستند که نمونه نقشه های انها را در فتنه سال 88 تجربه کردیم؛ عامه مردم باید توجه کنند که هدف از جنگ نرم دشمنان علیه ما از بین بردن افکار، اندیشه ها، دین و شریعت ماست و لازم است برای مقابله با این گونه تهاجمات از اعتماد صرف به اخبار شبکه های اجتماعی پرهیز کرد و صحت و سقم اخبار منتشره را از مراجع معتبر جستجو نمود.
نظر شما