به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، مساجد از امروز برای اقامه نمازهای یومیه بازگشایی میشود، مجلس جدید و الگوی طلایی «همه با هم»، گزارش جامع آتشسوزی «خائیز» برای رئیسجمهوری ارسال میشود، پخش مستند «روایت رهبری» در شبکه چهار از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۱۰ خرداد ماه است.
مساجد از امروز برای اقامه نمازهای یومیه بازگشایی میشود
حجت الاسلام «حسن روحانی» امروز (شنبه ۱۰ خرداد) در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا، اظهار کرد: این هفته را باید به نام امام راحل(ره) بنامیم. هفته ای که روز رحلت آن بزرگوار است و هم روزی است که مردم برای حفظ جان امام فداکاری کردند.
رئیس جمهوری ادامه داد: در روز ۱۵ خرداد مردم با قیام خود در شهرهای مختلف فداکاری و شهدای فراوانی را تقدیم انقلاب کردند. شاید اگر آن حرکت مردمی نبود احتمالا جان امام (ره) در خطر میافتاد. امام(ره) ۱۶ سال رهبری یک نهضت و انقلاب مردمی بزرگ را بر عهده گرفت و او در این رهبری را انقلاب را به پیروزی نهایی رساند. کار دیگر امام این بود که در مقابل تجاوز کشور دیگر یعنی دوران ۸ ساله دفاع مقدس، را رهبری کرد و به پیروزی برساند و کار دیگر امام این بود که حکومت اسلامی را تشکیل داد.
وی خاطر نشان کرد: امام خمینی (ره) نهادهای اصلی انقلاب را با رأی مردم در همان سال اول انقلاب تشکیل داد. ۳۱ سال از رحلت امام میگذرد و مردم عشق به امام را ادامه دادند و خلف صالح ایشان همان پرچم را نگه داشتهاند.
رئیس قوه مجریه ادامه داد: امام(ره) در دوران هشت سال دفاع مقدس یک دفاع هشت ساله پیچیده داشت که تقریبا در برابر قدرت های جهانی توانست آن را رهبری و به پیروزی برساند. امام(ره) حکومت اسلامی را تشکیل داد شاید بتوان این تعبیر را استفاده کرد امام(ره) در سال ۵۸ این حکومت را تشکیل داد،حضور مردم از همان روزهایی ابتدایی تا اسفند سال 58 که انتخابات مجلس برگزار شد،ایشان تمام نهادهای مهم را با رای و اتکا مردم تشکیل دادند. امام(ره) برای نجات کشور از استبداد و استعمار انقلاب را به پیروزی رساند و برای نجات کشور از اشغال و تجاوز دفاع ملی را به پیروزی رساند و همچنین برای تشکیل نظام اسلامی تمام نهادهای لازم را با رای و نظر مردم استقرار بخشید.
مجلس جدید و الگوی طلایی «همه با هم»
«علی ربیعی»، سخنگوی دولت در یادداشت نوشت: مجلس در شرایطی کار خود را آغاز میکند که جمهوری اسلامی در آغاز چهل ساله دوم با چند پدیده در هم تنیده مواجه است. تحول جمعیتی چه از جنبه کمی و چه کیفی یکی از پدیدههای بینظیر این دوره است که آثار خود را در دهه ۹۰ بر فرهنگ، اقتصاد و جامعه ایران نشان داده است. دو برابر شدن جمعیت کشور پس از انقلاب فقط افزایش عددها نیست. ما با بیش از ۴۰ میلیون فکر، نیاز و خواسته جدید روبهرو شدهایم. هرچه از دهه ۶۰ فاصله میگیریم، در هر دهه شباهتهای رفتاری کمتر و نیازهای متحولشده بیشتری را شاهد هستیم. هیچ برنامهریزی و سیاستگذاری برای ایران بدون توجه به تحولات کیفی جمعیتی به نتیجه نخواهد نشست.
این خواستهها و نیازها صرفاً در حوزههای اقتصادی مثل اشتغال و مسکن نیست. سیاستهای اجتماعی و فرهنگی که این تحولات را درک نکرده باشند چیزی جز تعارضهای جدید یا رهاشدگی جمعیتی نخواهند داشت. انتظار از زندگی، تصویر از آینده، نگاه به جهان و... آنقدر متفاوت شده است که با نسخههای قبل نمیتوان به درمان مشکلات فعلی پرداخت. این تحول جمعیتی وقتی با واقعیتهای اقتصادی ترکیب شوند، بخش دیگری از پیچیدگی دورهای را میتواند نشان دهد. رشد کم اقتصاد ایران در چند دهه اخیر، واقعیت تلخ اقتصاد کوچک شده با جمعیت متحول شده با آرزوهای بزرگ را به ما نشان میدهد. برنامههای پی در پی توسعه ما نیز نه از بیعدالتی کاسته و نه توانسته از گسترده شدن فقر پیشگیری کند. وضعیت قدرت خرید و فقر برخی دهکهای جامعه بخشی از واقعیتی است که در این دوره آثار خود را هویدا و در نظام اداره کشور تحمیل کرده است.
باید این واقعیت را بخوبی درک کنیم که برنامهریزی و سیاستگذاری برای رفع بیعدالتی، فقرزدایی و بزرگ شدن کیک اقتصادی و پاسخ به خیل بیکاران نه تنها از مسیر آرزوهای بیانی عبور نمیکند، بلکه با واقعگرایی قابل تحقق است. این واقعیتها را اضافه کنیم به قرار گرفتن در نامتعادلترین دوره در روابط و امنیت بینالملل. دشمنی و کینهورزی دولت امریکا در این سالها به اوج خود رسیده و دورهای بیسابقه از فشار سیاسی و اقتصادی بر ایران را به وجود آورده است. وقتی از تحریم بیسابقه سخن میگوییم باید ابعاد آن را با نگاهی واقعگرایانه درک کنیم. بنابراین جمعیت متحول شده ذهنی با توقعات فزاینده، به علاوه واقعیت اقتصاد ۴۰ ساله و متغیر سیاست بیرحمانه دولت امریکا را باید از یک منظر واقعی بررسی کرد.
گزارش جامع آتشسوزی «خائیز» برای رئیسجمهوری ارسال میشود
«محمود واعظی»، رئیس دفتر رئیسجمهوری در حساب کاربری خود در اینستاگرام با اشاره به آتشسوزی جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد نوشت: «امروز برای بررسی آخرین اقدامات انجام شده برای مهار آتشسوزی منطقه حفاظت شده در خائیز با استاندار کهگیلویه و بویراحمد و رئیس ستاد بحران کشور تلفنی صحبت و به استفاده از همه امکانات و ظرفیتها در مهار حریق تأکید کردم.
همچنین عرض کردم لازم است با توجه به پیشبینی گرمتر شدن هوا در روزهای آینده و احتمال بروز حوادثی از این دست در دیگر نقاط، تمهیدات لازم برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی اندیشیده شود.
نهایتا مقرر شد، گزارش جامع و کاملی از برنامهها و اقدمات در این زمینه در اسرع وقت آماده و برای رئیسجمهور جهت اتخاذ تصمیمات لازم ارسال شود.»
پخش مستند «روایت رهبری» در شبکه چهار
«روایت رهبری» ۱۰، ۱۱ و ۱۲ خردادماه ساعت ۲۱ از شبکه چهار سیما پخش میشود.
این مستند با استفاده از تصاویر آرشیوی دیده نشده، به اجلاسیه فوقالعاده مجلس خبرگان در ۱۴ خرداد ۶۸ و مباحثات صورت گرفته در این اجلاس میپردازد و اسناد اجلاسیه فوقالعاده مجلس خبرگان در ۱۵ مرداد سال ۶۸ در این مستند پخش میشود.
استعفای آیتالله منتظری، چگونگی پذیرفتن این استعفا توسط امام خمینی (ره) و بررسی آن در اجلاس مجلس خبرگان، اصل ولایتفقیه و چگونگی ورود آن به قانون اساسی، ارتباط آیتالله خامنهای با امام خمینی (ره) و انقلاب و دلایل انتخاب ایشان برای رهبری از جمله موضوعاتی است که در این مستند به آنها پرداخته شده است.
«روایت رهبری» به کارگردانی مهدی نقویان روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه ساعت ۲۱ از شبکه چهار سیما پخش میشود.
کانون های فرهنگی و هنری مساجد نقشی تاثیرگذار در مردمی کردن اقتصاد دارند
«محمدرضا پورابراهیمی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در بحث جهش تولید گفت: مساجد از جمله کانون های اصلی حضور متدینین در جامعه است و کانون های فرهنگی هنری فعال در مساجد در این رابطه نقشی موثر دارند یعنی به دلیل ارتباطی که با نسل جوان و اقشار مختلف جامعه دارند، طبیعتا می توانند نقش بسیار خوبی را در بحث کمک به جهش تولید داشته باشند. تاکید ما بر بحث مردمی کردن اقتصاد است و از این باب کانون ها می توانند نقش تاثیرگذاری داشته باشند.
منتخب مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد می توانند در هر مسجد، محله و منطقه ای هستند تعریفی از نیازهای جامعه داشته باشند. سپس و در مرحله بعد این بررسی را داشته باشند که چگونه می توانند بین نیازها و ظرفیت هایی که در بین جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی که عمدتا عضو پایگاه های بسیج و کانون های فرهنگی و هنری هستند، ارتباط برقرار کنند.
وی ادامه داد: این کانون ها می توانند ظرفیت ها را شناسایی کنند، بین ظرفیت ها و نیازها در هر منطقه و محله ای ارتباط مستقیم برقرار کنند و از طریق ارتباطی که با مسئولان منطقه ای و نمایندگان مجلس، استانداران و فرمانداران دارند، حمایت های آنها را برای به کار گیری این ظرفیت ها داشته باشند.
پورابراهیمی تاکید کرد: ما می توانیم به جایگاهی برسیم که متناسب با نیازهایمان بنگاه های کوچک و کسب و کارهای خرد اقتصادی را با حرکت مساجد راه بیندازیم. در واقع کانون های فرهنگی و هنری می توانند آغازگر این حرکت باشند. ما مخالف این هستیم که کانون ها مستقیم وارد کار اقتصادی شوند چرا که مسئولیت آنها چنین چیزی نیست اما معتقدیم این کانون ها باید ظرفیت ها را شناسایی، معرفی و مجموعه ای را با توجه به این ظرفیت ها تشکیل دهند.
وی اضافه کرد: مثلا در منطقه ای زنان سرپرست خانوار را شناسایی کنند و برای آنها اشتغال ایجاد کنند تا آنها از فقر و گرفتاری خارج شوند. در برخی محله های ما و برخی مساجد فضای فیزیکی خوبی برای حضور این بانوان جهت حرفه آموزی و کسب مهارت و همچنین ایجاد کارگاه های کوچک وجود دارد. باید این امکان را به این افراد بدهند تا از این فضاها استفاده کنند./
نظر شما