به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، دکتراصغر پرتوی، رئیس دانشگاه آزاد و رئیس کانون بسیج اساتید استان زنجان در سمینار تکنولوژی های نو که به همت بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان برگزار شده بود، گفت: افراد و گروه ها در جوامع و در عرصه بین المللی زمانی می توانند مدعی حضور موثر درجامعه باشند که به توانایی علمی و دانایی مجهز باشند.
به گفته وی، ملت هایی می توانند حرفی برای گفتن داشته باشند که بتوانند جایگاه و شانی به لحاظ علمی برای خویش اختصاص دهند، جای شک نیست برای دستیابی به این اهداف نیاز است که به علوم و تکنولوژی های نو روی بیاورند.
پرتویی افزود: دستیابی به علوم و فناوری های نو در عرصه علوم و فنون از ابزارهای مهمی هستند که می تواند جوامع را به سمت قدرت سوق دهد.
به گفته این مقام مسئول، الوین تافلر از اندیشمندان بزرگ قرن حاضر به موضوع قدرت از سه منظر نظامی، اقتصادی و علمی اشاره می نماید.
وی در کتابی تحت عنوان موج سوم و جابه جایی در قدرت اشاره می کند که عامل قدرت در دوران باستان زور بوده و زور شمشیر از مصادیق قدرت در آن عصر بوده است.
رئیس کانون بسیج اساتید استان زنجان به موج دوم از نگاه تافلر اشاره کرد و گفت: عامل و منبع دیگر بعد از زور، پول و اقتصاد است، هر چقدر گروه ها در سطح یک جامعه و یا یک ملت و یک کشور در سطح بین المللی اقتصاد قوی و قدرتمندی داشته باشد و توان تولید بالا و ثروت ملی بالاتر و تولید ناخالص بالاتری داشته باشد قدرت بالاتری خواهد داشت.
وی افزود: تافلر معتقد است که در قرن 21 منبع اصلی قدرت زور به معنای اسلحه و پول نیست، بلکه در این دوره علم و دانایی ابزار قدرت محسوب می شوند یعنی هر کس دانایی بیشتری مخصوصا در عرصه دستیابی به فناوریهای نو و علوم جدید داشته باشد قدرتمند تر و توانا تر است.
رئیس دانشگاه آزاد زنجان ادامه داد: دانایی به معنای نفی دو مولفه دیگر یعنی اسلحه و اقتصاد قدرتمند نیست، لکن این دانایی است که در قیاس با زور و پول نقش تعیین کنندگی دارد.
وی اضافه کرد: کشوری در قرن 21 قدرتمند است که علاوه بر اسلحه و اقتصاد، قدرت دانایی و علمی نیز داشته باشد، اگر قدرت دانایی و علمی نداشته باشد و حتی دو مولفه اسلحه و اقتصاد خوب هم داشته باشد بازنده خواهد بود.
این مقام مسئول تصریح کرد: اسلحه و اقتصاد تحت تاثیر تکنولوژی و علم هستند و می توان با ابزار علم به آن دو دست پیدا کرد.
وی به دو مقوله استبداد و استعمار در ایران قبل از انقلاب اسلامی اشاره کرد و اذعان داشت: در طول 200 سال اخیر ملت ایران از دو جنبه حکام مستبد و دست نشانده و از سوی دیگر با سلطه خارجی در تنگنا بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان گفت: ظهور انقلاب اسلامی در سال 1357 با رهبری خردمندانه امام راحل و هوشیاری ملت ایران سبب گردید دست اجانب از کشور کوتاه گردد.
به گفته وی، در طول 32 سال گذشته دنیای استکبار و استعماربا توطئه های مختلف و با توسل به قدرت های گوناگون سعی در به زانو درآوردن حرکت عظیم ملت ایران داشته اند و در مقابل ملت ایران بعد از 22 بهمن 1357 تک تک این توطئه ها را توانستند خنثی نمایند و به مسیر پیشرفت و تعالی ادامه دهند که یکی از عرصه های مهم در روند پیشرفت ملت، گام نهادن در مسیر علم و دانش و تکنولوژی های نو است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان، رئیس کانون بسیج اساتید استان زنجان با اشاره به موفقیت های دانشمندان ایرانی در عرصه تکنولوژی های نو، افزود: ملت ایران با وجود تحریم های مختلف و کارشکنی های دنیای استکبار توانسته است بر قله های بلند علمی در جهان دست پیدا کند و در بسیاری از این علوم و فناوری ها در رتبه های برتر و بالای علمی جای بگیرد.
دکتر پرتوی با اشاره به توانمندی های دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه حمایت از تکنولوژی های نو، افزود: دانشگاه آزاد اسلامی از تاسیس و راه اندازی رشته های کاربردی و علوم نوین و تکنولوژی های نو حمایت می کند و معتقد به سرمایه گذاری در بخش فناوری های نو است.
پایان پیام/
نظر شما